Kunjit
Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn we in de Indische keuken gek op kunjit. Of beter bekend als kurkuma. Tegenwoordig is kurkuma zelfs een enorm populaire ‘super food’. Nou, dat komt mooi uit, dan eten we dus al jaren super gezond volgens allerlei voedingsdeskundigen. De kurkuma zorgt er ook voor dat de kip zo een mooie gele kleur krijgt. Misschien doet je deze ajam kuning wel wat denken aan de ajam opor, ajam besengeh of de kare ajam. Ook allemaal geurige gele kipgerechten. En omdat dit zo’n lekker kruidig gerecht is eet je het dus met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Bovendien een ideaal gerechtje voor een doordeweekse dag want je zet het zo op tafel!
34 reacties
Gister gemaakt en geserveerd met witte rijst en gado gado, heerlijk! Dit recept ga ik vaker maken, top!! Saus is ruim voldoende; volgende keer gebruik ik meer kip.
Mmm lekker Josee! Kan goed in combinatie met de gado gado. En je kan met deze hoeveelheid saus inderdaad wat meer kip gebruiken als je wil. Groet, team SmaakMenutie
Op de foto zit er een blaadje in het gerecht dat niet genoemd wordt in de ingrediëntenlijst.
Is ter decoratie, niet noodzakelijk hoor voor het gerecht. Mág wel!
Klinkt goed! Ga ik proberen. Waar kan ik de dikke kokosmelk vinden?
Hoi Sanneke, leuk! Dikke kokosmelk is gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar. Succes! Groet, Erik- SmaakMenutie
Hoi, ziet er lekker uit en ga ik snel proberen. Adviesvraagje, hoe jullie daar tegenaan kijken. Ik heb nog wel kemirinoten liggen, maar heb ook een potje kemiripasta staan. Maakt het veel uit als ik de kemiripasta gebruik qua smaak?
Hoi Michel, leuk! Nee hoor, kemiripasta kan je ook heel goed gebruiken 🙂
Dat klinkt lekker zeg. Ik heb wel een vraagje. Bak je de boemboe in de rest van de olie waar de kip in gebakken is?
Groetjes Mieke
Hoi Mieke, klopt! Maar voeg gerust wat extra olie toe als het te weinig is
Ziet er heerlijk uit!
Kan ik dit ook een dag van te voren maken?
Dankjewel Roos! Ja hoor, juist! Dan kunnen de kruiden er nog beter intrekken 🙂
Heerlijk morgen maken mmmm gr bea
Geniet ervan Bea!
Net gemaakt met wat sperziebonen erbij en witte rijst. Wilde een foto maken, maar was op voordat ik het doorhad 😂 Heerlijk recept!
Haha dat horen we graag Jacqueline! 🙂
Goedemorgen ik kan geen trassi (geen enkele fruit de coque) eten kan/moet ik dat vervangen ? En zo door wat ?
Alvast dank
Laurentia
Hi Laurentia, ik zou het dan achterwege laten hoor! Overigens heb ik wel eens gehoord dat je het zou kunnen vervangen door taotjo. Maar dat is alleen bij de toko verkrijgbaar denk ik
Dit vonden wij ook weer érg lekker, ik ben zo blij met jullie. Makkelijk ook. Volgende keer maak ik het iets kruidiger, ik ben vaak wat te voorzichtig. Ik heb er wat broccoliroosjes door gedaan. Hmmm
Ik heb het vandaag gemaakt. Super lekker. Ik heb alleen nog sereh en daun djeruk purut bijgedaan.
Ik zie op de foto een laurier blaadje, hoort die er ook nog bij of die alleen maar voor de foto?
Dat is Indisch laurier, maar hebben we alleen gebruikt om de foto wat op te leuken 🙂 Voor het gerecht heb je het dus niet nodig!
Goh jongens, wat lekker was de kip gisteren . We eten hier in zuid spanje steeds meer kippendijen en dit was weer een topper. Ik heb al veel kipgerechten gemaakt van jullie, maar dit snelle recept was top. Kerimi noten kan ik hier niet kopen ,maar seroendeng deed het ook prima. Dank je wel. Groeten Walter en Dick.
Deze vanavond gegeten, heerlijk! Jullie hebben lekkere recepten die goed te maken zijn. Ook de pubers eten graag jullie Aziatische recepten 😉👍
Voegen jullie hier djeroek perut blaadjes erbij? Op de foto zie ik het wel, maar niet in het receptuur.
Nee dat is salam blad (Indisch laurier), maar dat is puur decoratief. Maar je kan het gerust toevoegen 🙂
Dag heren,
Dit recept aan het maken en per ongeluk 600 ml kokosmelk erbij gedaan… wel had ik al een kilo kip. is dit een probleem? En welke groenten kan ik hier het beste bij eten en welk ander gerecht kan hier goed bij? iets met ei?
Je moet het dan rustig laten inkoken en wel geregeld roeren (deksel van de pan). Dan moet het wel goed komen. Qua groente kan alles wel, we hebben er genoeg op de website staan 🙂
dank voor jullie snelle reactie!
Super lekker!! Dit is een blijvertje 🫠
Mag ik vragen welke trassi/garnalenpasta jullie gebruiken? Bij de amazing oriëntal hebben ze redelijk wat keuze en ik heb geen idee welke ik het beste kan kiezen.
Wij gebruiken de garnalenpasta van faja lobi, maar een andere volstaat ook 🙂
Heerlijk recept!
Hallo,
kan dit ook in bijv een slowcooker en zo ja, wat voor tijden adviseer je dan?