Gratin Dauphinois
Deze heerlijke aardappel gratin (ook wel ‘gratin dauphinois’ genoemd) is echt onmisbaar bij het kerstdiner. Maar ook op een willekeurige doordeweekse dag is deze Franse ovenschotel op basis van aardappelen en room heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld stoofvlees. Of wat denk je van deze malse beenham of hele gevulde kip. Gratineren (of overbakken) is een kooktechniek waarbij de bovenkant een mooi krokant bruin korstje krijgt, in dit geval van de kaas. Kies voor Gruyère of Emmentaler, maar een belegen Goudse is ook prima. Zolang ‘ie maar lekker pittig is. En het zal je misschien verbazen maar het is echt super makkelijk om te maken, de voorbereidingen kosten slechts 5 minuten en de oven doet de rest!
26 reacties
Kan je ook alleen maar kookroom gebruiken dus ipv 200 ml gew 400 en dan geen melk ?
Jahoor!
Gemaakt met een eitjes zoals jullie zeiden maar nog steeds veel te dun. De melk loopt er zo uit. Jammer want verder is de smaak echt wel oké
Heb je toevallig een light variant kookroom gebruikt? En anders volgende keer wat minder vocht toevoegen.
Gisteren deze aardappelgratin gemaakt, smaakte heel erg goed en eindelijk een aardappelgratin die goed stevig is geworden. Thanks voor het recept!
Mag de kookroom ook light zijn?
Zou ik niet doen Lenny!
dankuwel voor dit recept