Home Borrelhapjes en sausjes Homemade hummus

Homemade hummus

door SmaakMenutie

Kikkererwtenpuree

Ja, zo kan je het ook noemen. Maar hummus klinkt mij heel wat lekkerder in de oren 😉 Toen wij twee jaar geleden op vakantie in Israël waren hebben we het heel wat keren geproefd. Dit gerecht vindt zijn oorsprong in de Libanese keuken, maar is populair in het hele Midden-Oosten, Turkije en Noord-Afrika.
De basis van hummus is altijd hetzelfde: een puree van kikkererwten en tahin (sesamzaadpasta). Er zijn talloze variaties te bedenken en elk land geeft er dan ook zijn eigen twist aan. Toevallig weet ik dat de Israëlische variant minder pittig is dan bijvoorbeeld de Iraanse of Libanese. Hummus kan je lekker als dip serveren bij een pita kipshoarma of falafel en bij Turks of Libanees brood.

Hummus recept

Hummus

Kikkererwtenpuree. Ja, zo kan je het ook noemen. Maar hummus klinkt mij heel wat lekkerder in de oren 😉 Toen wij twee jaar... Borrelhapjes en sausjes Hummus, hoemmoes, kikkererwtenpuree, saus Midden-Oosten Print dit recept
Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 7 keer gestemd )

Ingrediënten

400 gr uitgelekte kikkererwten (vocht bewaren!)
2 el tahin (sesampasta)
1 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Sap van een citroen

Zo maak je het

  • Neem een zeef of vergiet en vang het vocht op in een kom.
  • Doe de kikkererwten samen met 2 el tahin, 1 el olijfolie, 1 tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder en het sap van 1 citroen in een kom. Voeg daar ongeveer 2/3 van het opgevangen vocht aan toe en pureer met een staafmixer tot een mooie egale substantie. Als het te massief is voeg je nog wat extra vocht toe.
  • Serveer met extra olijfolie, wat extra paprikapoeder en eventueel wat gedroogde peterselie!
    Zelf hummus maken

    Lekker met een laag olijfolie en serveer het met wat Turks brood

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Betty van Tol 15 augustus 2019 - 12:18

Heerlijk hè ? Ik doe er ook een kleine knoflook bij. Ook op gewoon brood erg lekker!

Reply
SmaakMenutie 15 augustus 2019 - 12:19

Goed idee Betty! Ja op brood is het ook zalig 🙂

Reply