Shanghahahai
Waarschijnlijk ken je ze wel, de bekende ‘wereldgerechten’ uit de supermarkt. Wij Nederlanders zijn er gék op. Je hoeft namelijk bijna niets te doen, behalve zo’n beetje alles nog toevoegen aan het zakje kruidenmix. Het zal vast makkelijk zijn, maar eerlijk gezegd vinden wij die wereldgerechten nou niet bepaald werelds smaken. Daarom vandaag onze variatie op de ‘Beef Shanghai’. Of laten we zeggen; Aziatische balletjes met groenten en mie. Want in China kijken ze je vreemd aan als je vraagt om een Beef Shanghai?
16 reacties
Vanavond dit gerecht gemaakt. Hij viel goed in de smaak bij de eters, wat wel grappig is dat ik altijd vraag is dit een blijvertje of niet en negen van de tien gerechten die ik van jullie maak is altijd een blijvertje.
Ga vooral zo door. Gr wendy
Haha zo mogen we het horen Wendy, leuk! Fijn dat onze recepten bij ieder van jullie in de smaak vallen 😀
Wanneer moet de bosui erbij?
Zeker een blijvertje. Lekker recept.
Leuk om te horen Linda! 🙂
Oh ik zie het nu staan.
Heel erg lekker en is een blijvertje
Leuk te horen! 🙂
Mogguh weer een heerlijk recept van jullie, maar ik weet nooit wat voor soya saus ik moet gebruiken wat gebruiken jullie mvg john
Thanks John! Wij gebruiken altijd sojausaus van Kikkoman (met de rode dop). Maar in principe maakt het niet veel uit, zolang je maar niet kiest voor ‘lichte sojasaus’.
Heel erg lekker, ga ik vaker maken!
Een vraagje, waarom gebruiken jullie sjalotten ipv ui ?
Een ui kan ook hoor! Maar wij vinden een sjalot lekkerder 🙂
Was trouwens een heerlijke maaltijd dus deze houden we erin en die pakjes hoef ik niet meer .
Ik vindt de Chinese 5 kruidenpoeder echt niet lekker. Is dat echt nodig in dit recept?
Ja dat is toch echt wel een belangrijke smaakmaker in dit recept Jeanet!