6,2K
Kliekjes
Dit heerlijke Italiaanse gerecht is eigenlijk uit armoede geboren. Omdat de mensen van voornamelijk het platteland zich niet elke avond een nieuwe maaltijd konden veroorloven, werden de restjes pasta en groenten van de dag ervoor gebruikt en verwerkt tot deze klassieke frittata. En aangezien je alle soorten pasta en groenten kan gebruiken, zijn de variaties eindeloos. Wij maken vandaag een frittata van spaghetti met courgette, tomaatjes, mozzarella en pancetta.
8 reacties
Heerlijk en wat een perfect plan om het in een springvorm te doen. Het is echt heerlijk
Fijn dat het recept in de smaak viel Sylvia, leuk om te horen! 🙂
Het water loopt nu al door me mond! Ik heb een vraagje over de boter. Ik ben een veilige en volgens het recept kokkin. Niet echt een durfal maar welke boter gebruik jullie eigenlijk in dit recept? Ongezouten /gezouten /roomboter? En dacht eerst dat het kaas was, maar is een soort van spek.. pancetta. Ben zelf vegatarisch, ik zal dit eruit halen maar ik weet ook dat dit een heerlijke smaakmaker is. Zonder pancetta word dit recept misschien flauw? Nog andere tips hier voor? Mischien zalm? Of is dat not done
Leuk te horen Denise! Qua boter maakt het niet heel veel uit, wij gebruiken altijd ongezouten roomboter. Pancetta is inderdaad wel een belangrijke smaakmaker in dit recept, maar probeer bijvoorbeeld eens vegetarische spekreepjes/kalkoenreepjes
Vraagje, mijn man houdt niet van courgette, kan je dat er uit laten of ebben jullie een tip voor vervanging?
Hi Natasja, je kan het achterwege laten maar dan mis je wel de groenten. Je zou de courgette denk ik wel kunnen vervangen door een andere harde groente als paprika of bijvoorbeeld aubergine. Geniet ervan!
Even nog n vraagje van mij…. is het handig en misschien lekkerder om de pancetta van tevoren beetje krokant uit te bakken?? Of verandert dat de smaak te erg??
Ben benieuwd…
Zou wel moeten kunnen hoor! Echter hebben we het zelf niet eerder gedaan. Maar probeer het gewoon eens, we zijn benieuwd 🙂