14,4K
Klaar in een half uurtje
Binnen een half uurtje een onwijs lekker Indisch kipgerecht op tafel? Hier is-ie! Krokante stukjes kip in zoetpittige ketjapsaus. Lekker met witte rijst, een Indisch groentegerecht (sajoer boontjes of urap urap) en bijvoorbeeld een pittig eitje.
62 reacties
Wat een lekker en eenvoudig te maken gerecht! Na de rendang de tweede die ik heb geprobeerd. Ga nog ff een paar uitproberen en dan een buffet maken voor vrienden. Bedankt!
Hoi Patty wat ontzettend leuk om te horen. Veel succes met het maken van het buffet (rijsttafel?). Laat je ons weten of het in de smaak viel? Groetjes, Tim – SmaakMenutie
Ik wil dit gerecht graag maken.
Kan dit opgewarmd worden zodat ik het eerder klaarmaak?
Jazeker! Eventueel een beetje vocht toevoegen mocht dat nodig zijn
Heerlijk gerecht! Alleen was de kip nog niet echt krokant helaas. Weet eigenlijk wat de reden is. Goede reden om het nog een keer te eten.
Hoi Werner, wat jammer! Misschien niet lang genoeg gefrituurd? Maar gelukkig was de smaak goed 🙂
Ik wil het gerecht binnenkort maken. Kan ik het ook een dag van te voren maken?
Hoi Jessy, ja hoor, dat kan heel goed. Kan het lekker intrekken. Verwarm het dan op laag vermogen op in de magnetron of op het vuur. Voeg eventueel wat vocht toe als het wat droog geworden is. Succes!
Het is goed gelukt. Familie was enthousiast. Voor herhaling vatbaar.
Fijn dat het gelukt is, leuk om te horen!
Heerlijk, kende dit gerecht niet. Iedere Indo heeft zo z’n eigen recepten waaronder ook huisrecepten, maar deze is erg lekker en snel gemaakt. Dank je wel voor weer zo’n heerlijk recept.
Groetjes Verna
Ja klopt, iedereen maakt het weer op zijn eigen manier. Leuk dat we je kennis hebben kunnen laten maken met dit gerecht Verna 🙂
Voor het eerst gemaakt … wat een lekker recept.
Heb nog veel meer lekkere gerechten gezien die ik ga maken.
Heb altijd veel boemboes gebruikt die ik bij de toko kocht.
Maar deze zelfgemaakte boemboes zijn toch echt lekkerder.
Leuk om te horen Cath! Fijn dat de betawi in de smaak viel. En verse boemboes zijn inderdaad het allerlekkerst! 🙂
Maakt het uit als je kipfilet gebruikt ipv kippendijen?
Hoi Roos, kipdijfilet zorgt er wel voor dat het vlees malser is. Dus daar zou onze voorkeur naar uitgaan 🙂 Succes!
Ik heb dit gerecht ook vandaag gemaakt het smaakte heerlijk ik had er sajoer boontjes bij gemaakt met rijst en komkommer.
kan je het ook invriezen nadat je het gemaakt hebt?
Uiteraard, geen enkel probleem! Langzaam weer opwarmen zodra je het uit de vriezer haalt. En eventueel een beetje verdunnen met wat water of ketjap
Het was wederom weer overheerlijk. Ik had er lekker sajoer boontjes bij gemaakt, mmmm. Mijn ouders en zus hebben het zelfs een cijfer 10 gegeven haha. Goed geslaagd dus 🙂
Wow een groter compliment kunnen we niet krijgen, thanks! En lekkere combi met de boontjes 🙂
Lekker makkelijk recept. Alleen de volgen de keer ga ik het ook goed volgen, 2 theelepels ketoembar en niet 2 eetlepel hahaha
Haha 2 el is wel veel Michel! Smaakte het wel? 🙂
Haha, wij hadden precies het zelfde, de koriander was erg overheersend! Beetje fout gelezen. Vandaag ook weer gemaakt, dit keer met 2 theelepels, en het smaakte overheerlijk! En erg makkelijk te maken met ingrediënten die we standaard toch wel al in huis hebben. Zeer lekker recept, thnx!
Haha ja dat is wel heel overheersend dan. Gelukkig is het nu wel goed gegaan 🙂 Fijn dat jullie ervan genoten hebben!
Hoi wil dit gaan maken maar wat is ketoembar eigenlijk nog nooit van gehoord en waar haal ik dat
Hoi Vera, ketoembar is gemalen koriander en is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. Bijvoorbeeld van Conimex
Erg geslaagd recept!
Leuk om te horen Marieke, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Het was heerlijk! Maarrrrr…..niet de bruine kleur van de foto ???!
Fijn Pascale! Wellicht heb je een andere ketjap manis gebruikt? Gelukkig was de smaak goed 🙂
Jeetje wat was dit lekker heren!
Gelukkig ben ik jullie site tegen gekomen ??
Erg leuk om te horen Wouter, thank! Fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Het was erg bitter… wat heb ik fout gedaan?
Hi Barbara. Dan is de bloem naar alle waarschijnlijkheid niet voldoende gegaard, waardoor deze een bittere smaak kan geven
Ik krijg bij het lezen van het gerecht nu al zin om morgen te gaan koken en te eten. De dij filet is dat met of zonder vel?
Leuk Tanja! De kippendij is zonder vel 🙂
Hoi ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en is echt super lekker!
Nou zou ik het morgen met een kilo kip willen maken, kan ik dan gewoon alle ingredienten x 2,5 doen?
Leuk Martijn, fijn dat ons recept in de smaak valt 🙂 Wij zouden x2 aanhouden. Succes!
Eenvoudig, snel en smaakt heerlijk.
Heb de gefrituurde kip samen met een rode paprika en halve ui, beide grof gesneden in de
ketjap saus geroerd, en dit een 15 min op een zacht vuurtje laten doorwarmen, wel goed blijven roeren.
Leuk om te horen Henk, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Lijkt me heerlijk om van t weekend te maken (morgen schuif ik ergens aan 😉 ). Nu vroeg ik me af, is de gula djawa de vloeibare of de korrels? En kan je die in dezelfde hoeveelheden met elkaar vervangen?
ZIN AN!!!
Lekker Melly! Wij gebruiken altijd de vloeibare variant. Zelf hebben we geen ervaring met korrels maar ik denk dat je dan een tl moet gebruiken.
Echt een heerlijk recept. Eenvoudig en vrij snel te maken en erg lekker van smaak. Mijn kipstukjes waren niet zo donker als op het plaatje maar waren toch knapperig en smaakten goed.
Leuk om te horen dat ons recept in de smaak viel Arthur! En ook al waren ze wat lichter van kleur, als de smaak maar goed was 🙂
Vandaag gemaakt. Mijn kleinkinderen van 2 en 5 jaar hebben ervan gesmuld en de rest van de familie ook. Ik ben zo blij met jullie site.
Lekker maar is mis dat stroperige. Wat heb ik fout gedaan?
Heb je het recept precies gevolgd Gerda? Lastig om te zeggen, voldoende gula djawa gebruikt?
Ik heb dit gerecht ook vandaag gemaakt het smaakte heerlijk ik had er sajoer boontjes bij gemaakt met rijst en komkommer.
Bedankt voor jullie lekkere recepten, vandaag gemaakt met sajoer boontjes,ajam smoor en nasi kuning. Wat is Indonesisch eten toch lekker he, daar genieten wij echt van.
Gisteren hebben wij de kip betawi gemaakt. Wat een verassend recept. Het was een heerlijke nieuwe ontdekking van de kip. Wij zijn echt blij met jullie recepten en vooral de indische gerechten zijn helemaal onze smaak. Herl veel dank. Walter en Dick.
We hebben ervan gesmuld!!
Sinds ik jullie heb “ ontdekt” heb ik plezier in koken, want jullie recepten zijn altijd lekker en zonder problemen te maken! TOP!!
Nog niet eerder gegeten maar was zeker niet de eerste en laatste keer, heeeerlijk. Bedankt voor dit geweldige recept.
Zo lekker en makkelijk te maken
Had alleen een gewoon uithe erbij gedaan omdat ik geen sjalot in huis had en was een beetje uitgeschoten met de sambal maar dat vind ik wel lekker
Erg lekker gerecht. Het goudbruine kreeg ik met stand 6 van de inductieplaat niet voor elkaar. Ik denk er over om een grotere batch te maken en in delen in te vriezen. Betekent dit alles maal 2, 4 of bijv. 8. Of moet ik hoeveelheden nog aanpassen?
Je moet het niet 1 op 1 vermenigvuldigen. Dus de hoeveelheden dienen altijd aangepast te worden. Als je bijvoorbeeld dubbel zoveel doet, doe je de rest x1,5. Het is een beetje aftasten 🙂
Gemaakt met kippendijfilet. Volgens mij goed gelukt. Erg lekker. En het is niet vaak dat het op de foto lijkt, haha. Ik had wat over. Maar waarom zijn de kipblokjes een dag later niet langer mals maar best wel hard? Heeft dat met de suiker te maken?
Leuk om te horen, fijn dat het in de smaak viel! De kip is opgewarmd geweest en weer afgekoeld, dus dat gaat wel ten koste van de malsheid 😉
Hallo Tim en Erik, ik ken jullie site nog niet zo heel lang. Jammer. Waar waren jullie al die tijd? Ik heb al een aantal van jullie gerechten gemaakt en allemaal heerlijk (nou eh…. de pasta all arrabiata vond ik minder, waarschijnlijk door de chorizo). Maar dit, de ajam betawi is werkelijk verrukkelijk. Ik ga snel verder met maken van jullie recepten. Heel erg dank je wel voor jullie geweldige recepten.
Haha, gewoon hier hoor 😉 Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen. Geniet van al het lekkers dat je nog gaat maken!
Hoi Hoii,
Zou ik de bloem kunnen vervangen voor maizena oid? Ik moet glutenvrij eten vandaar. Want ik denk dat het wel gepaneerd moet worden voor het knapperige laagje toch?
Bedankt alvast!
Groetjes Bonnie
Ja, dat moet wel kunnen hoor! Houd daarbij wel rekening met een andere verhouding 🙂