Klipvis
We hebben weer een waanzinnig lekker broodje voor je! Ditmaal een Surinaamse. Onze vorige Indische broodjes (pulled chicken en kipsaté) gingen als warme broodjes over het Internet 😉 Nou, we kunnen je verzekeren dat dit broodje bakkeljauw minstens zo lekker is! Wist je trouwens dat bakkeljauw ingezouten en ingedroogde kabeljauw is? Ook wel ‘klipvis’ genoemd. Voor je het kan eten dien je de kabeljauw wel eerst even te ontzouten in water. Maar dat is een werkje van niks. Overigens verkopen veel grote supermarkten tegenwoordig gewoon bakkeljauw. En anders heeft je favoriete toko het zeker. Goed, aan de slag!
22 reacties
Hi, ik wil dit recept graag uitproberen maar ik vroeg me af waar ik de surinaamse broodjes kan halen? Overal waar ik ga zijn ze niet authentiek surinaamse broodjes. Die van dit recept lijkt wel de goeie. Alvast Bedankt!
Groetjes
jumbo
Hi, wij kopen ze altijd bij de Surinaamse bakker. Succes!
Yes ik ga dit morgen maken… zal mijn resultaat delen op IG en pinterest ?
Leuk Marsha, we zijn benieuwd! 🙂
Hoi Smaakmenutie luitjes…als je nu geen gezouten kabeljauw kunt vinden omdat je in een uithoek woont en geen toko noch een super assortiment in de supermarkt…zou je dan gewone kabeljauw kunnen gebruiken??
Hoi Anita, bakkeljauw is vrij specifiek en om het zelf te maken zou je de vis moeten drogen en pekelen. Daar hebben wij geen ervaring mee, maar wellicht is er op internet wel iemand die dat proces uitlegt. Succes!
Turkse en of Marokkaanse winkels verkopen vaak Surinaamse broodjes ?
Klopt! 🙂
Lekker maar vond het een sterke vissmaak. Kan dat met ontzouten te maken hebben of is dat misschien her merk?
Hi Ronald, er zit sowieso wel een vissmaak aan de bakkeljauw 😉 Maar wellicht is het ene merk wat sterker dan het andere. Het blijft immers vis 🙂
De keren dat ik het gekocht had was het pittig. Vind ik erg lekker. Kan ik er een rode peper aan toe voegen en op welk moment?
Hi Jos, zelf niet eerder geprobeerd maar ik zou dan los wat sambal op het broodje smeren. Of eventueel gelijk met de tomaat wat sambal er doorheen roeren.
Met een heel klein stukje madam jeanet pepertje (zaadjes eruit) krijgt het net wat meer pit. Mijn ouders komen uit Suriname en dit is zoo lekker!! Njang sweetie
Goed idee Grace, lekker! 🙂
Wat een lekker recept.
Omdat ik zoutvis niet standaard in huis heb had ik makreel uit blik gebruikt en op smaak gebracht met wat ketjap.
Goed idee Adriana, klinkt heerlijk!
Heerlijk recept alleen doe ik er een madam Jeanette in. Echt dan eet je je handen erbij op.
Wij hebben dit recept voor het eerst gemaakt.
We hebben alles precies zo gedaan zoals omschreven staat. We vonden de smaak lekker, maar ook echt ontzettend zout! De volgende keer spoelen we de bakkeljauw toch maar eerst af zoals ook op de verpakking staat. Al jullie recepten zijn super 🙂
Mag ik vragen waar jullie de Bakkeljouw kopen?
Toko of soms gewoon ook bij de supermarkt!
woow gisteren gemaakt het was echt heeeeeerlijk !! en makkelijk om te maken