Home Erik's Asia Daging smoor

Daging smoor

Indisch stoofgerecht van rundvlees

door SmaakMenutie
Daging smoor

Neem de tijd

We maakten al eens de ajam smoor (kip) en babi smoor (varken), maar de daging smoor (rund) ontbrak nog. Tot vandaag. Dit heerlijke Indische stoofgerecht ken je wellicht van de toko, maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het zelf te maken? Het enige wat je nodig hebt is wat geduld. Want hoe langer je stooft hoe malser het vlees. En zorg natuurlijk dat je kwalitatief goed vlees en goede ketjap manis gebruikt 😉

Daging smoor

Daging smoor

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 301 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 800 g runder- of sukadelappen
  • 75 ml ketjap manis
  • 4 kruidnagels
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 salam blaadjes (Indisch laurier)
  • 2 el tamarinde pasta
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 tl sambal oelek (of 1 rode peper)

Zo maak je het

  • Snijd het vlees in grove stukken en plaats in een (meng)kom. Maak een marinade van 2 el ketjap manis en 2 el tamarinde pasta. Meng de marinade door het vlees en laat even rusten (buiten de koeling).
  • Maak ondertussen een boemboe met de (staaf)mixer of keukenmachine. Mix hiervoor 3 sjalotten, 3 tenen knoflook, 4 gestampte kruidnagels, 2 tl nootmuskaat, 1 tl sambal oelek (of 1 rode peper), 1 el olie en een snuf zout tot een glad mengsel.
  • Braad het vlees rondom bruin in een scheutje olie en voeg vervolgens de boemboe toe. Bak op middelhoog vuur al omscheppend enige minuten mee.
  • Schenk circa 75 ml ketjap manis bij het vlees samen met 300 ml (warm) water en 2 salam blaadjes en breng tegen de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat op laag tot matig vuur rustig pruttelen. Schep het geheel geregeld even om en laat circa 3 uur stoven of tot het vlees uit elkaar valt.

Daging smoor ingrediënten Daging smoor recept Daging smoor Smoor daging

TIP

Wil je dat het vocht wat verdampt? Haal dan het deksel de laatste 30-45 minuten van de pan.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

97 reacties

Rene 26 februari 2018 - 11:42

kom er geen zout en peper aan te pas??

Reply
SmaakMenutie 28 februari 2018 - 12:41

Hoi Rene, nee geen extra zout en peper. De gebruikte ingrediënten geven voldoende smaak af. Naar smaak kan je eventueel zout toevoegen, maar dat is niet noodzakelijk. Als je toch wat zout wil toevoegen dan zou ik het vlees als je aanbakt op dat moment wat bestrooien met zout.

Reply
Joop vane 5 maart 2023 - 18:36

Als ik i.p.v.800 gram rundvlees,1600 gram wil gebruiken,moet ik dan ook 2× zoveel ingrediënten gebruiken? Mvg.joop

Reply
SmaakMenutie 7 maart 2023 - 09:10

Ik zou alles ongeveer x1,5 aanhouden 🙂

Reply
jeroen 20 november 2020 - 22:12

Hi, ziet er lekker uit en wil ik zeker eens proberen. Hebben jullie een goede suggestie voor wat je erbij eet?

Groetjes jeroen

Reply
SmaakMenutie 22 november 2020 - 13:03

Hoi Jeroen, leuk! Een frisse Indische salade (bijvoorbeeld petjil https://smaakmenutie.nl/petjil/) met witte rijst. En uiteraard met wat atjar (https://smaakmenutie.nl/atjar-ketimoen-maken/). Of wat dacht van een groentegerecht als urap urap https://smaakmenutie.nl/urap-urap/ of sajoer boontjes (https://smaakmenutie.nl/sajoer-boontjes/ of https://smaakmenutie.nl/sambal-goreng-boontjes/). Kijk vooral eens tussen onze Indische recepten https://smaakmenutie.nl/tag/indisch/ Geniet ervan!

Reply
Emma van Gemert 23 juni 2023 - 16:32

Hallo, recept ziet er goed uit, dus ik dacht kom laat ik het eens proberen. Uiteindelijk staat het nu allemaal nog wel een flinke tijd te pruttelen.
Maar tijdens het bereiden kreeg ik toch enige vragen.
Gebruiken jullie hiervoor een braad- of wokpan? Ik heb een gietijzeren braadpan gebruikt.
Tijdens het aanbraden van het vlees op hoog vuur kwam er steeds meer vocht uit het vlees waardoor het op het laatst meer op koken dan aanbraden leek. Ik heb zoveel mogelijk vocht weggeschept en een beetje olie toegevoegd totdat op het laatst het vlees weer begon te sissen. Maar door het vochtverlies lijkt het vlees wel een stuk geslonken. Hopelijk gaat dat geen smaakverlies opleveren.
Hoe doen jullie dit nou?
Bedankt vast.
Groetjes,
Emma

Reply
SmaakMenutie 29 juni 2023 - 10:37

Dankje Emma! Wij gebruiken net als jij een braadpan (zie afbeeldingen). Er komt altijd vocht vrij maar dat is geen probleem tijdens het stoven. Heb je wellicht mager vlees gebruikt? Want dan zal het geheel nooit lekker sudderen en mals worden.

Arno Spijkstra 26 oktober 2022 - 15:22

Moet het vlees helemaal onder water staan of mag het er wat boven uit steken?

Reply
SmaakMenutie 26 oktober 2022 - 15:58

Klein beetje geeft niet maar het moet wel zoveel mogelijk onder staan!

Reply
FAMYR 6 maart 2018 - 11:49

Goed bezig zeg ?

Reply
SmaakMenutie 6 maart 2018 - 16:46

Hoi Famyr, dankje leuk om te horen! 🙂

Reply
Tineke Teigeler 26 september 2018 - 13:02

Hoi Erik! Wat een heerlijke recepten allemaal, fantastisch! Ben een rijsttafel aan het voorbereiden en kan bijna niet kiezen… Heb jij tips? Wat moet er sowieso op een rijsttafel staan? Heb nu al ajam opor en rendang gemaakt… Groetjes

Reply
SmaakMenutie 28 september 2018 - 12:23

Hoi Tineke, bedankt voor je berichtje en leuk om te horen dat je al zoveel gemaakt hebt! Eigenlijk kan je helemaal zelf bepalen wat je op ren rijsttafel zet, maar sommige dingen zijn gewoon heel lekker bij elkaar. Wat ik zou maken naast de rendang en opor is: Atjar ketimoen en/of atjar tjampoer. En verder bijvoorbeeld sajoer boontjes of Urap Urap. En de eitjes natuurlijk! Je kan evt nasi of bami erbij maken maar witte rijst is ook echt prima hoor. De nasi, bami en mihoen kan je ook vinden op onze site. Wat mij betreft bestaat een complete rijsttafel uit 2 soorten vlees, 1 of 2 groente gerechten, de eitjes, atjar en witte rijst. En natuurlijk kroepoek en gebakken uitjes. Veel plezier met koken en eet smakelijk alvast!

Reply
Bonita 18 maart 2019 - 06:19

Het klinkt erg lekker! Er staat een goede ketjap manis. Welk merk gebruik jij er dan voor? Dankje!

Reply
SmaakMenutie 18 maart 2019 - 09:12

Hoi Bonita, deze smoor is ook heerlijk! Wij gebruiken altijd ketjap manis van Vanka Kawat. Dat is wat ons betreft de beste. Groet, Team SmaakMenutie

Reply
Ronny 12 april 2021 - 12:36

Valt mij op dat de optie garen in de oven zo weinig voorkomt, heel makkelijk brand niet aan en af en toe omroeren.
Ik hou rond de 120 graden op hete lucht.
Reken wel op minstens 4 uur.

Reply
SmaakMenutie 12 april 2021 - 12:39

Kan ook prima Ronny! Wat je zelf wil 🙂

Reply
Ada jongetjes 26 maart 2019 - 17:05

Wat een heerlijke recepten.ik mag alleen natriumarm eten.ben heel blij met jullie site heb al heel veel gemaakt nammie. bedankt

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2019 - 09:02

Erg leuk om te horen Ada! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen. Er komt nog een hoop lekkers aan 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Culpa 26 maart 2019 - 17:36

Het was heerlijk! Gisteren gemaakt exact volgens jullie recept. Super bedankt.

Reply
Culpa 26 maart 2019 - 17:37

Ik heb trouwens de ABC ketjap gebruikt. Die vind ik altijd het lekkerst.

Reply
SmaakMenutie 27 maart 2019 - 09:04

Graag gedaan! Fijn dat onze Daging Smoor in de smaak viel 🙂 ABC is inderdaad ook goed om te gebruiken! Groet, Team SmaakMenutie

Reply
Sander 31 maart 2019 - 18:26

Bedankt voor dit recept! Vraagje, ik heb de aanwijzingen precies zo opgevolgd maar uiteindelijk de pan 6 uur op laten staan, omdat het vlees nog taaiig was en er bijna nog geen vocht uit was, de pan stond op zacht vuur, het borrelde niet. Het laatste half uur heb ik het pitje op middelhoog vuur gedraaid en volgens mij is hierdoor het vlees zachter geworden. Kan het zijn dat het pitje te laag stond? Ook omdat er erg weinig vocht verloren ging?

Reply
SmaakMenutie 31 maart 2019 - 18:55

Hoi Sander, ja dan stond het pitje misschien toch wat te laag. Het is altijd even aftasten want het mag best een beetje borrelen. Omdat elk fornuis verschillend is zal dat de oorzaak zijn. Zeker omdat het zo vochtig bleef. Overigens is het slim om dan inderdaad het laatste half uurtje het vuur wat hoger te zetten zonder deksel, dan dikt het ook lekker in ;). Uiteindelijk wel gelukt dus? Groet, Erik – SmaakMenutie

Reply
Ellen 16 april 2019 - 18:50

Dit gerecht nu al twee keer gemaakt, echt overheerlijk!!!

Reply
SmaakMenutie 17 april 2019 - 08:57

Hoi Ellen, fijn dat de daging smoor zo in de smaak valt dat je ‘m al twee keer hebt gemaakt! Leuk om te horen 🙂

Reply
Ellen 15 december 2019 - 11:51

Kan je dit gerecht ook klaarmaken in crockpot? En dan met de zelfde hoeveelheid water?

Reply
SmaakMenutie 17 december 2019 - 19:10

Hoi Ellen, ja hoor dat zou moeten kunnen. Wij hebben geen slowcooker, maar als het een uur of 4 nodig heeft dan zou de hoeveelheid water ook voldoende moeten zijn lijkt me.

Reply
Jolanda 15 november 2021 - 16:33

Klopt twee eetlepels tamarinde wel?

Reply
SmaakMenutie 16 november 2021 - 11:21

Jazeker! 🙂

Reply
Jan 13 januari 2020 - 18:40

Ik zou minder vocht doen. In de crockpot verdampt niets.

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2020 - 11:08

Bedankt voor de tip Jan!

Reply
Gitta 16 december 2019 - 11:09

Ik vraag me af, als ik de dubbele hoeveelheid wil maken, of ik alles dubbel moet nemen?
Of krijg ik dan teveel saus en te sterke smaken?
Ik ben van plan zo’n 2 kg smoor te maken.
Bedankt voor je reactie.

Reply
SmaakMenutie 17 december 2019 - 19:13

Hoi Gitta. Nee dat zou ik niet doen hoor! Houd maar dezelfde hoeveelheid aan. Voeg hooguit wat extra ketjap toe en 100-200 ml water. Zou uitstekend moeten lukken dan. Succes!

Reply
Lillian 23 januari 2020 - 14:46

En als ik ipv meer juist minder zou willen maken (we zijn met z’n tweetjes), kan ik dan wel gewoon overal de helft van nemen?

Reply
SmaakMenutie 25 januari 2020 - 15:34

Dan zouden we echt aanraden om de andere helft lekker in te vriezen! Dat kan prima en dan heb je voor de volgende keer lekker nog wat. Wij zijn ook met z’n tweeën en vriezen regelmatig wat in 🙂

Reply
Priscilla 24 september 2020 - 17:08

Op jullie foto ziet de saus er een stuk donkerder en meer gebonden uit. Heb ik misschien iets fout gedaan? Ik heb wel het recept aangehouden…

Reply
SmaakMenutie 24 september 2020 - 18:08

Wat vreemd Priscilla! Heb je wel ketjap manis gebruikt (dikke saus)? En wellicht wat langer laten pruttelen om het te binden. Hopelijk was de smaak wel goed? 🙂

Reply
Jac-Mirko Janssen 10 oktober 2020 - 12:23

Há Erik,

De semur staat te pruttelen!
We gaan vandaag weer genieten!

Groeten aan onze tante Veronique!

Reply
SmaakMenutie 10 oktober 2020 - 14:09

Hoi Jac-Mirko,
Wat leuk om te horen!

Geniet ervan, het is echt weer om lekker in de keuken te staan 🙂

Reply
Bart 1 november 2020 - 17:09

Hoi, het gerecht staat op het ogenblik lekker te pruttelen. Ook bij mij is het wat lichter van kleur dan op het plaatje hierboven. Dat maakt de geur in huis er niet minder heerlijk op. Mooi dat je deze smaak krijgt met een beperkt aantal ingrediënten. Als je dan tóch meer spice wilt wat zou dat dan zijn?

Reply
SmaakMenutie 1 november 2020 - 18:33

Lekker Bart! Om het wat meer pit te geven kan je wat meer sambal oelek toevoegen.

Reply
Michelle 25 november 2020 - 17:45

Kan ik in plaats van 2 blaadjes salam ook gewone laurier blaadjes gebruiken?

Reply
SmaakMenutie 27 november 2020 - 10:21

Nee helaas Michelle, Indisch laurier heeft echt zijn kenmerkende smaak en is dus ook anders dan het laurier dat wij kennen. Laat het dan liever achterwege 🙂

Reply
Mieke van Abswoude 5 december 2020 - 15:24

Ook dit was weersuper lekker met witte rijst en sperciebonen.
Wij aten het met 6 personen en het ging schoon op.

Reply
SmaakMenutie 6 december 2020 - 13:38

Fijn Mieke dat iedereen ervan gesmuld heeft! 🙂

Reply
Shannon 4 januari 2021 - 10:58

Ik heb het opstaan, alles volgens recept! Maar ik vind het erg sterk ruiken, klopt dat?

Reply
SmaakMenutie 4 januari 2021 - 14:12

Als je het volgens recept gemaakt hebt moet het kloppen Shannon! 🙂

Reply
Maya 27 januari 2021 - 15:33

Ik had me er erg op verheugd om dit gerecht te gaan maken. Het vlees staat nu dan ook te pruttelen. Ik heb erg getwijfeld over de hoeveelheid. Het leek me erg veel en ik was bang dat het zuur zou worden. Uiteindelijk heb ik toch besloten om het recept te volgen. Ik heb net de saus even geproefd en inderdaad is het gerecht er zuur door de tamarinde. Heel jammer. Ik hoop dat ik er later nog iets aan kan doen met zout en/of ketjap. Hebben jullie anders nog een idee? Alvast bedankt.

Reply
Maya 27 januari 2021 - 15:34

Er is een stukje weggevallen in mijn vorige bericht. Er moet staan: Ik heb erg getwijfeld over de hoeveelheid tamarinde. Maar waarschijnlijk was dat wel duidelijk.

Reply
SmaakMenutie 27 januari 2021 - 16:09

Hoi Maya, wat vreemd dat het zo zuur geworden is. Daar hebben wij nooit eerder last van gehad. Misschien dat het straks sowieso wel minder wordt. Het moet nog even op staan neem ik aan? En anders idd ketjap manis of wat gulu djawu. Hoop dat het lukt!!

Reply
Maya 27 januari 2021 - 16:12

Hoi, ik heb precies het recept gevolgd. Maar inderdaad, wie weet wordt het wat minder zuur naarmate het langer opstaat. Bedankt voor de tip en ik laat het nog wel even weten. In ieder geval bedankt voor het recept.

Reply
Maya 29 januari 2021 - 20:20

Ik heb er aardig wat zout en ketjap bij ingedaan. Uiteindelijk was het toch lekker. Wel heel anders dan ik daging smoor ken maar absoluut lekker.

Reply
SmaakMenutie 29 januari 2021 - 21:32

Fijn Maya!

Reply
Bianca 28 maart 2021 - 19:03

Vandaag de Daging Smoor en daar bij de Urap Urap gemaakt. Was heerlijk, mijn buikje vol gegeten.

Reply
SmaakMenutie 29 maart 2021 - 11:37

Heerlijke combinatie met de urap Bianca! Fijn dat je van beide recepten genoten hebt 🙂

Reply
Sandra 17 april 2021 - 16:05

De smoor staat op. Ik heb de marinade er ook bij gedaan. Is dat de bedoeling? Of had ik het vlees uit de marinade moeten halen en zonder marinade moeten bakken?

Reply
SmaakMenutie 17 april 2021 - 16:33

Nee hoor, met! 🙂

Reply
Christel 21 april 2021 - 14:43

Waar koop je de salam?

Reply
SmaakMenutie 21 april 2021 - 16:04

Salam blad koop je bij de toko!

Reply
Christel 22 april 2021 - 01:01

Ik heb het potje tamarinde even opengemaakt om te ruiken.
Maar wauw wat ruikt dat vies zeg en ff beproeft met mijn vinger.
Ik durf het bijna niet te gebruiken in het gerecht.
Smaakt het anders als je het in het gerecht doet?

Reply
SmaakMenutie 22 april 2021 - 10:01

Je moet er ook niet aan ruiken Christel 🙂 Maar als je het niet wil, laat het dan vooral achterwege!

Reply
Christel 22 april 2021 - 01:03

Als ik salam er niet in doe is dat dan erg misbaar voor de smaak?
Ik heb geen toko in de buurt namelijk

Reply
SmaakMenutie 22 april 2021 - 10:02

Salam blad kan je eventueel achterwege laten!

Reply
Patricia 12 mei 2021 - 15:48

Pan staat op het vuur, het smaakt nu al heerlijk! Bedankt! 😁👍

Reply
SmaakMenutie 13 mei 2021 - 10:32

Leuk om te horen Patricia, hopelijk heb je ervan genoten 🙂

Reply
Onno 16 mei 2021 - 16:38

krijg je het gerecht wat zoeter door extra ketjap manis bij te voegen?

Reply
SmaakMenutie 17 mei 2021 - 10:55

Dat klopt Onno!

Reply
Onno 18 mei 2021 - 14:04

Helemaal top! ik had het 3 uur in de slowcooker, en toen nog 45 minuten op een laag vuurtje in de wokpan,( ik heb niet heel veel pannen in huis 🙂 toen zag je het helemaal loskomen en inkoken..

Reply
SmaakMenutie 18 mei 2021 - 15:42

Fijn dat de smoor gelukt is Onno!

Reply
Bonnie 27 juni 2021 - 12:31

Hoiihoii,

Ik wil vandaag dit recept graag maken maar heb net geen 700gram vlees maakt dat heel erg uit met de boemboe?
En ik heb ook geen tamarinde, dat maakt denk ik niet zo veel ui toch?

Reply
SmaakMenutie 27 juni 2021 - 13:28

Hoi Bonnie! Nee hoor, iets minder is geen probleem! Tamarinde achterwege laten is ook niet erg. Geniet ervan 🙂

Reply
Bonnie 1 juli 2021 - 11:48

Hoii, Ik had het gemaakt en was heerlijk we hebben zeker genoten. Ik Ga het vandaag weer maken zo lekker vonden we het!

Bedankt voor je antwoord en voor de heerlijke recepten!

Reply
SmaakMenutie 2 juli 2021 - 10:41

Leuk om te horen Bonnie, fijn dat jullie (ook zonder de tamarinde) ervan genoten hebben!

Reply
Judy 7 juli 2021 - 16:43

Oh, wat ruikt dit heerlijk! Dankje wederom voor dit recept! Ga binnenkort ook de frikadel pan proberen!!

Reply
Judy 7 juli 2021 - 23:26

De smoor is klaar en smaakt verrukkelijk!!!

Reply
SmaakMenutie 10 juli 2021 - 14:32

Fijn Judy, leuk om te horen! En geniet van de frikadel pan 🙂

Reply
Carl 27 juli 2021 - 13:43

Het staat over het vuur hier voor de eerste keer. Ik ben benieuwd, de smaak is nu nog niet echt lekker. Heeft dat tijd nodig?

Reply
SmaakMenutie 28 juli 2021 - 10:41

Zeker, je moet het wel even de tijd geven Carl! Hoe langer je het stooft, hoe lekkerder 🙂

Reply
carl 14 mei 2022 - 17:16

Het staat vandaag voor de 2e keer te pruttelen, en de smaak wordt inderdaad lekkerder en lekkerder naarmate de tijd van sudderen vordert! Heerlijk!

Reply
Trudy 9 augustus 2021 - 20:32

Staat nu te pruttelen in de slow cooker. Eten we morgen samen met atjar ketimoen en sajoer boontjes en witte rijst . Ben benieuwd. Maar ruikt nu al heerlijk

Reply
SmaakMenutie 10 augustus 2021 - 10:44

Mmm lekkere combi Trudy, geniet ervan! 🙂

Reply
Gerrie 31 oktober 2021 - 19:29

Mijn man wou graag een stoofpotje op zijn kamado maken en omdat wij van de Indische keuken houden werd het Daging Smoor. Echt heerlijk!! Rijst en sperziebonen erbij, echt een top gerecht. Zal zeker vaker voorbij komen!

Reply
David 7 maart 2022 - 18:04

Heerlijk recept, al is er een maar…; 300ml is veel te weinig water om te stoven. Eerste keer dus mislukt, tweede poging ruim een liter water gebruikt (wel in delen bijgegoten wanneer nodig). Nu kekker eten en zoeken naar het volgende recept!

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2022 - 10:06

Hi David, heb je wellicht (veel) meer vlees gebruikt en/of de deksel niet op de pan gedaan? Want anders zou 300 ml water voldoende moeten zijn 🙂

Reply
Nellie 7 augustus 2022 - 13:57

Wat was dit verschrikkelijk lekker, dit is een blijvertje.

Reply
Dekkers 29 augustus 2022 - 12:32

Goedendag, Ik zag dit gerecht voorbij komen op instagram en ga deze definitief proberen, heerlijk! Ik zie alleen dat de ingredienten anders zijn op de site dan bij het instabericht. Sereh, laos, ketoember zijn wel echt ingredienten die er qua smaak bij horen toch? Ik ga gewoon lekker aan de slag en hoop dat het net zo watertandend eruit ziet (en zal smaken) als op jullie foto’s. Het resultaat zal te zien zijn op tiktok @dekkers.79. Bedankt voor dit heerlijke recept!

Reply
SmaakMenutie 29 augustus 2022 - 12:46

Ik denk dat je dan de daging roedjak bedoeld! Dit stoofgerecht lijkt een beetje op de smoor, maar de roedjak is iets kruidiger en stooft in de kokosmelk. Minstens zo lekker 😉 Geniet ervan!

Reply
Paul 18 september 2022 - 16:35

Nou, dat is het dan…Op een gloed nieuwe inductie kookplaat staat dit recept nu te garen. Ik heb me aan jullie hoeveelheden gehouden. Vandaag de eerste herfstachtige dag, veel regen. Ben benieuwd hoe de stoof straks zal smaken..Prima recept absoluut niet ingewikkeld..Dank voor deze mooie smaak combinatie.

Reply
Maikel 24 januari 2023 - 12:37

Laatst dit recept gemaakt en ik ben wel wat Indische eten gewent maar man man wat was dit lekker.
9/10

Reply
Simone 23 maart 2023 - 11:26

Heb vergeten kruidnagel te kopen. Kan t ook zonder?
Of weer terug naar de supermarkt?

Reply
SmaakMenutie 23 maart 2023 - 12:26

Is geen ramp hoor, zou het dan zonder doen 🙂

Reply
Frans 7 mei 2023 - 19:33

Hoi Tim en Erik,
wat een lekkere recepten hebben jullie, inmiddels al meer dan 40 van jullie site gemaakt en elk gerecht is genieten. Wel een vraagje waarom mislukt zilvervliesrijst meestal in de rijstkoker? Gebruik een maatbeker die erbij geleverd is en neem dan 1,5 keer zoveel water. De rijst is wel gaar, echter steeds een dun laagje dat aankoekt aan de bodem. Hebben jullie tips?

Reply
SmaakMenutie 9 mei 2023 - 20:34

Best Frans, bedankt voor het compliment! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Waarschijnlijk heb je dan toch teveel water gebruikt. Ondanks dat zilvervliesrijst een wat langere garingstijd heeft zou ik gewoon een laagje van een (klein) vingerkootje boven de rijst aanhouden als je het kookt. Het kan ook helpen als de rijst bijna klaar is even het goed te vermengen. Succes!

Reply
Matthijs 5 juli 2023 - 21:16

Hoi! Als ik dit in de ochtend maak en helemaal klaar is. Hoe kan ik dit het beste opwarmen in de avond?

Reply
SmaakMenutie 6 juli 2023 - 10:55

Hi Matthijs, langzaam opwarmen en eventueel nog wat vocht toevoegen. Geniet ervan!

Reply