Home Erik's Asia Indische kip met rijst en groenten

Indische kip met rijst en groenten

makkelijk en snel eenpansgerecht

door SmaakMenutie
Indische kip met rijst en groenten

Weinig vaat

Zin in een heerlijk Indisch gerecht met kip, rijst en groenten maar geen zin om uren in de keuken te staan met een vol fornuis? Dan presenteren we vandaag een super makkelijk eenpansgerecht. Yep, je hebt echt maar één pan nodig. Check de video hieronder maar. Scheelt ook weer de nodige vaat 😉 Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van makkelijke en overheerlijke recepten!

Indische kip met rijst en groenten

Indische kip met rijst en groenten

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 168 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipdijfilet
  • 200 g witte rijst
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1/2 citroen
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl djahé
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Meng in een ruime kom 1 tl zout, 1 tl djahé, 1 tl cayennepeper, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen laos, 1 tl paprikapoeder, 2 el (zonnebloem)olie, 2 el ketjap manis en het sap van een 1/2 citroen tot een stevige marinade.
  • Meng 400 g kipdijfilet door de marinade en zet even weg. Snijd ondertussen 2 sjalotten, 1 rode peper en 2 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in blokjes en 1 prei in halve ringen.
  • Verwarm een klein scheutje olie in een stevige (braad)pan en bak de kip met marinade in enkele minuten bruin.  De kip hoeft niet gaar te zijn maar alleen aangebakken. Haal de kip uit de pan en zet even weg.
  • Fruit de knoflook, rode peper en sjalot kort aan en voeg vervolgens de gesneden prei en paprika toe. Bak al omscheppend even mee en voeg vervolgens 1 tl ketoembar en 1 tl djahé toe. Meng door elkaar.
  • Voeg 500 ml water toe met 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Voeg nu ook circa 200 g witte rijst toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Plaats de kip bovenop het gerecht en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Zet na 15 minuten het vuur uit en laat nog 15 minuten met deksel op de pan staan of totdat het vocht verdampt is. That's it!
  • Serveer met frisse komkommer of atjar, gebakken uitjes en eventueel wat lente-ui en sambal of chilisaus.

Recept Indische kip met rijst Indische kippendijen Indische kip met rijst en groenten Indisch kipgerecht

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

59 reacties

Wouter Schaap 15 februari 2018 - 19:38

Heren, de rode peper komt niet meer in het recept voor (helaas)… ? en hoe moet het vocht verdampen al het deksel nog op de pan zit? ?? Het gerecht was overigens heerlijk ?

Reply
SmaakMenutie 15 februari 2018 - 20:18

Ha Wouter, thanks voor je oplettendheid, we hebben het pepertje toegevoegd ;). Het vocht verdampt wel hoor. Moet wel zeggen dat het verschilt per pan. Maar anders deksel op een kiertje of deksel eraf en op laag vuur laten verdampen. Maar het is gelukt lees ik. Fijn dat het lekker was 😀

Reply
E.J. 11 februari 2023 - 18:23

Geweldig,heerlijk.Door jullie leer ik goed koken en bakken.Groetjes Elske.

Reply
Rina 17 juni 2019 - 18:54

Dit was ook weer den makkelijk en heerlijk gerecht. Heeft goed gesmaakt

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2019 - 12:39

Heel leuk om te horen, fijn dat het in de smaak viel!

Reply
Bep 27 februari 2020 - 18:03

Hallo heren, de smaak van dit gerecht is echt heerlijk. Alleen was de rijst wat droog en wat hard. Welke rijst gebruiken jullie ik had zilvervlies extra vezels, en hoe krijg ik de rijst lekker zacht?

Reply
SmaakMenutie 29 februari 2020 - 15:37

Hi Bep, leuk om te horen! Wij gebruiken zelf altijd snelkookrijst, maar het soort zou niet veel uit moeten maken. We zouden als we jou waren de rijst een volgende keer wat langer koken en wellicht met wat meer water. Succes!

Reply
Salman 17 augustus 2021 - 19:12

Je moet basmati rijst halen
En deze even een half uurtje laten weken in water na het wassen

Beste van merk mohamuud

Reply
Ingrid Schröder 2 maart 2020 - 18:46

Helemaal gelukt ! Superlekker , dankjewel voor het recept , groetjes , Ingrid

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2020 - 11:33

Fijn dat het is gelukt en dat het in de smaak viel Ingrid! 🙂

Reply
Wing-Yee 8 september 2020 - 19:38

Vanavond dit recept gemaakt, en het smaakte heerlijk en iedereen (4 personen) vond het erg lekker !
Deze eenpansgerecht ga ik vaker maken. Bedankt voor dit heerlijke recept.

Reply
SmaakMenutie 9 september 2020 - 09:11

Leuk om te horen Wing-Yee! Fijn dat de Indische kip bij iedereen in de smaak viel 🙂

Reply
Judith 15 mei 2021 - 12:16

ik ga dit gerecht maken vanavond ik neem aan dat het 200 gram ongekookte rijst is

Reply
SmaakMenutie 15 mei 2021 - 13:38

Yes, de rijst kookt in het vocht. Geniet ervan!

Reply
Ineke 13 juli 2021 - 08:00

Ik ga een dubbel portie vanavond maken. Gebruik ik dan een liter water erbij of zal dat wat veel zijn

Reply
SmaakMenutie 13 juli 2021 - 11:28

Lekker Ineke! Lastig om te zeggen maar wellicht iets minder. Zou het een beetje aftasten dat het niet te nat wordt. En anders wat langer laten stomen. Succes en geniet ervan! 🙂

Reply
Joep 21 juli 2021 - 12:10

Hey Ineke,

Hoe is het uiteindelijk gegaan? Ik heb hetzelfde namelijk en ga ook voor een dubbele portie.

Reply
Nikky 16 maart 2022 - 21:42

Ik heb voor de dubbele portie de snelkookrijst met 900ml water gebruikt en daarna volgens het recept 15min laten stomen, was heerlijk in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂

Reply
Nikky 16 maart 2022 - 21:46

Ik heb een dubbele portie gemaakt, hiervoor 400gram snelkookrijst met 900ml water gebruikt en na het bereiden echt 15min laten staan met de deksel op de pan (zoals het recept ook aangeeft). Dit was een heerlijk gerecht in combinatie met de atjar ketimoen en cassave kroepoek 🙂

Reply
Evelien 29 januari 2023 - 11:45

Staat voor vanavond weer op het menu zo lekker

Reply
Henny 21 juli 2021 - 16:44

MMMMMMMMMMMMMMMMMMM, weer een waanzinnig lekker recept, het komend weekend maken.
Weer bedankt voor het delen.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2021 - 12:44

Leuk Henny, geniet ervan! 🙂

Reply
Yvonne 23 juli 2021 - 13:32

Ik ben op zoek naar een goede pan voor eenpansgerechten zoals in het filmpje. Kunnen jullie er een adviseren om te kopen voor een heel gezin? Ik zie door de bomen het bos niet meer 🙁 Daarna ga ik dit recept direct uitproberen!

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:21

Klopt Yvonne wat Henny zegt. De pan in de video is van Creuset. Op de afbeeldingen gebruiken we een BK braadpan (gietijzer) van de Bourgogne lijn. Daar zijn we ook erg over te spreken 🙂

Reply
Will Hense 23 juli 2021 - 19:05

goedenavond, wederom een heerlijk recept . Ik heb een vraagje .
Kan dit recept ook met pandanrijst ?

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:23

Leuk om te horen Will! En ik denk dat het ook met pandanrijst kan hoor 🙂

Reply
Henny 25 juli 2021 - 16:23

Yvonne,

Het is een Le Creuset pan, niet goedkoop maar het is een wereld pan.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2021 - 11:21

Helemaal mee eens Henny!

Reply
Henny 28 juli 2021 - 16:17

Gisteren gegeten, wij hebben er super van genoten en zeker mijn man zei weer een recept om vaker te eten.
Nogmaals bedankt voor het delen.

Groet Henny

Reply
SmaakMenutie 29 juli 2021 - 10:43

Leuk om te horen Henny! Fijn dat jullie van dit eenpansgerecht genoten hebben 🙂

Reply
Trudy 9 augustus 2021 - 20:27

Zooooo! Verrassend lekker!

Reply
SmaakMenutie 10 augustus 2021 - 10:43

Leuk Trudy! 🙂

Reply
Ton Cornelissens 13 augustus 2021 - 12:34

Weer een heerlijk recept makkelijk te maken dank jullie allen

Reply
SmaakMenutie 13 augustus 2021 - 15:11

Leuk om te horen Ton! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂

Reply
Jolanda 27 augustus 2021 - 16:30

Hoi dit recept gemaakt en het was heerlijk zeker voor herhaling vatbaar

Reply
Sam 25 september 2021 - 15:05

Heerlijk! X3 gemaakt dus dat wordt smullen vanavond!

Reply
Ron 15 oktober 2021 - 16:46

Hallo,

Ik heb al meerdere recepten van jullie gemaakt en deze waren heerlijk.

Maar ik wil nu de indische kip gaan maken en heb daar een vraag over,
en dat is dat meestal wordt aanbevolen om het vlees een nacht lang te marineren omdat dat over het algemeen beter is voor de smaak, is dat nu ook of maakt dat niet uit.

Met vriendelijke groet,
Ron

Reply
SmaakMenutie 18 oktober 2021 - 11:48

Leuk om te horen Ron! Nee hoor, het is voor dit gerecht niet nodig om het een nacht te marineren. Geniet ervan!

Reply
Rianne 16 november 2021 - 12:28

Gisteren het recept gemaakt, ik heb het kippedijvlees in kleinere stukken gemaakt, de rijst heb ik apart gekookt.
Het was een heerlijke maaltijd, mijn complimenten.

Reply
EAM 14 januari 2022 - 18:02

Een superlekker eenpansgerecht. Gemakkelijk.Gekookt volgens de instructies en dat ging prima. De rijst in het gerecht wordt gekookt zoals Italiaanse risotto en neemt dus al het vocht keurig op, is geen kwestie van verdampen. Houd het vuur laag tijdens dit proces.
Dit recept houden we er in, al helemaal als we eters krijgen. Groot compliment!!!

Reply
Ellie 16 januari 2022 - 12:10

Heerlijk recept. De hoeveelheid was trouwens ruim voldoende voor 4 personen. Goede tip ook om de pandanrijst een half uur van tevoren te weken.

Reply
Maria 10 juli 2022 - 18:25

Ik heb dit gerecht zojuist gemaakt en gegeten en het was prima gelukt en het smaakte heerlijk! Complimenten voor dit lekkere recept!

Reply
Janny 25 augustus 2022 - 21:42

Lekker recept ,heb zilvervliesrijst gebruikt ,was mooi gaar maar het vocht was niet helemaal verdampt !

Reply
Bertina 18 oktober 2022 - 22:40

Lekker lekker lekker! En supersimpel, daar hou ik van.

Reply
W 7 november 2022 - 13:45

ik heb “stiekum” er nog een heel klein beetje trassi door de boemboe gedaan!

Reply
Marian Jansen-van Wijk 24 juli 2023 - 15:30

Hoi heren, als ik zilvervliesrijst wil gebruiken, veranderd er dan wat aan de stoomtijd oid?

Reply
SmaakMenutie 25 juli 2023 - 11:06

Nee hoor, dat moet niet veel uitmaken!

Reply
Armin 10 oktober 2023 - 13:00

Wooooow, nondeknetter, dat was me even een partij lekker. Supergerecht die ik nog veel vaker ga maken. Thnx.

Reply
annemieke jansen-van rheenen 3 november 2023 - 19:41

Wát een heerlijk en makkelijk recept!!!
En ZÓÓÓ heerlijk 🤤!!!
Dankjulliewel,morgen de smaakvolle ‘kliek!’👌🏼

Reply
Bianca 24 januari 2024 - 15:42

Dit recept heb ik al een paar keer gemaakt, en valt bij man en kinderen helemaal in de smaak (bij mij ook overigens) :D.
Nu wil ik het voor iemand maken die van garnalen houdt. Zou ik het ook met grote gamba’s kunnen maken? En wanneer doe ik de gamba’s er dan bij? Want die moeten niet zo lang koken/stomen.

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2024 - 15:01

Leuk om te horen Bianca dat ons recept bij iedereen in de smaak valt! Ik denk dat het wel kan met gamba’s, maar die moeten uiteraard een stuk minder lang. Wat je ook kan doen is ze van tevoren bereiden en later toevoegen. Ben benieuwd!

Reply
Diana Aarts 24 maart 2024 - 16:59

Lekkerrrr weer dit recept
Heb al verschillende recepten van jullie gemaakt
Altijd goed en lekker!

Reply
W 17 juni 2024 - 11:06

De Creuset pan is fantastisch, ik heb hem ook, welke diameter is gebruikt voor dit recept? En ik ga misschien een beetje trassi erbij doen!

Reply
SmaakMenutie 18 juni 2024 - 10:56

24 cm! Geniet ervan!

Reply
W 21 juni 2024 - 09:46

dank u, en trassi erbij he?

Reply
W 21 juni 2024 - 09:53

mijn Creuset is 30 cm, moet lukken! 🙂

Reply
Annemieke 15 juli 2024 - 18:55

Heerlijk recept,heerlijk van gesmuld😋,voor herhaling vatbaar 🥰

Reply
Kimberley 17 juli 2024 - 15:09

Kan je dit ook met kipfilet maken ipv kipdijfilet?

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2024 - 16:13

Het kan wel, maar met kippendij is wel lekkerder. Gezien de kooktijd heb je bij kipfilet de kans dat het uitdroogt

Reply