8,8K
Kip galanga soep
Heb je trek in iets gezonds of iets lights? Dan is deze Thaise kokossoep met kip echt heel geschikt en vooral lekker bij warm weer. Toen wij in Thailand waren hebben we deze soep ook veelvuldig gegeten. En nu hier Nederland doet me dat weer aan onze vakantie denken. Heerlijk! Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip galanga soep’. Maar in plaats van galanga (laos), kan je eventueel ook gember gebruiken. Pas alleen wel even op dat je ‘m niet per ongeluk opeet 😉
31 reacties
Wat een geweldig recept is dit! Ik dacht, zelf gemaakt wordt vast nooit zo lekker als bij de Thai… Maar het was heerlijk! Ook onze kinderen van 3 en 1 wilden na een hapje proeven niks anders meer 🙂
Leuk om te horen Estelle! En fijn dat het ook in de smaak viel bij de kids, een groter compliment kunnen we niet krijgen 🙂
Heerlijk recept, deed me direct denken aan de Tom Kah Khai die ik in Thailand zelf gegeten heb!
@Tim & Erik, er staan vermoed ik 2 kleine foutjes in het recept:
1. “(…) Voeg tevens de sereh, citroengras (…)” moet denk ik zijn: “(…) Voeg tevens de sereh, limoenblaadjes (…)”
2. “(…) Let op! De galangawortel, sereh, citroengras en (…)” moet denk ik zijn: “(…) Let op! De galangawortel, sereh, limoenblaadjes en (…)”
Scherp Timo! Dankjewel, ik heb het direct aangepast. Fijn dat het recept in de smaak viel en dat het je doet denken aan de tom kha kai uit Thailand, dat is een groot compliment! 🙂
Hallo
Ik wil dit recept gaan maken, kan ik de galangawortel vervangen door gemberwortel of laospoeder? Ik weet niet zo snel waar ik het kan halen, de galangawortel.
Laos is gemalen galangawortel Etiënne! Overigens is de wortel te koop bij de toko 🙂
Heerlijk recept! Bedankt! Echt genoten! Heerlijk pittig met 2 pepers! Ik heb wat geëxperimenteerd met extra groente (bloemkool en paprika) en ik heb voor m’n vriend glasnoedels toegevoegd ( meer vullend). Het is een blijvertje!
Leuk om te horen Shiva, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂 Goed idee trouwens die extra groente, mmm!
Echt een toprecept, zoals zoveel recepten van Smaakmenutie! Echt genieten dit!
Thanks voor het compliment Evelyn, leuk!!
Erg lekker alleen 2 pepers is voor ons veel te heet, ondanks dat er onder recept staat dat mild is. Volgende keer dus 1 peper, verder top! Complimenten!
Fijn dat het, ondanks de 2 pepertjes, in de smaak viel! Het is ook erg afhankelijk van de peper, sommige zijn totaal niet heet. Thanks voor het compliment, leuk! 🙂
Wat een heerlijke soep, in de slowcooker gemaakt dus qua vocht aanpassing maar ook qua ingrediënten, wilde meer maken dus moest ik het doen met wat ik in huis had. Ipv 2 e blikje kokosmelk, een blok santen gebruikt en wat extra dahjé en maar 3 pepers en laospoeder en de soep iets gebonden. Perfect was pittiger te maken met pepersaus maar dat hebben wij niet gedaan. Ik ga het recept uitwerken en op mijn smulweb zetten, het is een blijvertje
Na afloop wel de laos, serehstengel en limoenbladen eruit gevist, die ik volgende keer in kookei. Of ik laat de stengels en bladen groter
Lekker Yvonne, fijn dat de soep goed gelukt is in de slowcooker. Behoeft een net wat andere bereiding inderdaad. Leuk dat je het recept vaker gaat maken 🙂
Hi Yvonne,
Ik zou deze ook wel willen maken in de slowcooker, heb je voor mij een link naar dit aangepaste recept? Alvast bedankt!
Hi!
Kan ik de soep een dag voor ik het serveer al klaarmaken?
Dan kan ik op de dag zelf focussen op jullie massaman curry haha!
Hi Fleur, ja hoor dat kan! De soep dan langzaam opwarmen en goed roeren. Ik zou dan wel de champignons op de dag zelf toevoegen. Geniet ervan, ook van de massaman! 🙂
Heerlijk zeg kan je het invriezen ?
Hi Tessa, ja dat zou moeten kunnen! Maar vers is altijd het lekkerst 🙂
MMMM, weer z´n heerlijk recept, snel maken.
Ik heb gedroogde djeruk perut, maakt dat in smaak iets uit, en kan ik dezelfde hoeveelheid blaadjes aanhouden.
Hebben jullie een recept op de site waar ik de blaadjes ook in kan gebruiken.
Hoor het graag, alvast bedankt.
Groet Henny
Leuk Henny! Gedroogde djeruk perut kan je inderdaad ook gebruiken en houd dan dezelfde hoeveelheid aan. We hebben toevallig onlangs een tag aangemaakt waar deze blaadjes in zijn gebruikt https://smaakmenutie.nl/tag/djeruk-perut/
Hallo Boy’s,
Weer bedankt voor het antwoord, heel duidelijk.
Ja dat is weer moeilijk kiezen tussen de Laksa etawi en de Tom/kha/kai.
Ik denk dat ik mijn mannetje laat kiezen welke soep als eerst.
Geef morgen een print van jullie Surinaamse gestoofde kip aan een kennis van ons, die zei vandaag ik eet het liefst Roti. Nou dit recept zal hun ook heel goed smaken.
Groet Henny
Haha heel goed Henny, leuk!!
Ja leuk toch, vandaag jullie recept met varkenshaas en champignons verteld. En ook Indische kip met rijst en groenten. Ook gisteren de naam van jullie site erbij geschreven.
Jullie hebben er weer een fan bij.
Groet Henny
Goedemorgen
Ik doe eerst de smaakmakers ennde boullion te samen
Dan doe ik het door een vergiet en dan voeg ik toe wat uiteindelijk wel gegeten kan worden
En vanplaats kip pak ik meestal googh(n) dus grote tiger garnalen
Vandaag voor het eerst gemaakt en ik moet zeggen hij is goed gelukt. Ik ben namelijk gek op deze soep dus ik ga hem nu vaker maken ook omdat het geen moeilijk recept is dus snel klaar. De ingrediënten heb ik altijd in huis. Ik ga zeker nog een keer jullie andere recepten uitproberen.
even een vraag, Galanga wortel is dat Laos?
Klopt, laos is gemalen galanga wortel!
Wat een heerlijke soep! Als ik hem voor een man of 30 wil maken, moet ik dan alle ingrediënten x10 doen of is dan de verhouding niet goed meer?
Ik vind dat moeilijk te bepalen en hoor het graag!
Je moet inderdaad flink vermenigvuldigen, maar de exacte hoeveelheden durven we niet te zeggen. Pas vooral op met rode peper en sereh. We zouden het ook in 2 of 3 pannen verdelen. En verder, proef vooral!
Bedankt, ik ga het proberen 😀