13,8K
In een handomdraai
Deze heerlijke witlofschotel heb je echt in een handomdraai gemaakt. Binnen een kwartiertje schuif je hem de oven in en laat je die de rest van het werk doen. Wij maken hem met gekruid gehakt en maken de kaassaus natuurlijk zelf. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag of op een koude herfst- of winterdag. Je warmt er heerlijk van op. Serveer met grove of scherpe mosterd. Mmmm!
25 reacties
Dag SmaakMenutie,
Is de derde bullet van het recept wel goed? Ik zou denken dat je eerst het gehakt kruid om deze vervolgens te bakken, of zit ik er naast en is het toch de bedoeling de kruiden aan het gerecht toe te voegen door deze los in de pan te gooien?
Groet,
Marcel
Hoi Marcel, klopt hoor! Eerst het gehakt rullen en dan kruiden 🙂
Hallo, deze witlof schotel ziet er heerlijk uit…Ik heb diabetes type 2, en mag eigenlijk geen aardappelen…Heb je een andere optie voor mij dan aardappel schijfjes…
Dit staat vanavond bij ons op het menu!!!
Alvast bedankt voor al jullie geweldige recepten!!!
Groetjes Bo
Lekker Bo, we hopen dat jullie ervan genoten hebben! En uiteraard heel graag gedaan, bedankt voor het compliment! 🙂
was heerlijk, komt vaker op tafel!!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Ellen, leuk! 🙂
Hallo, deze witlof schotel ziet er heerlijk uit…Ik heb diabetes type 2, en mag eigenlijk geen aardappelen…Heb je een andere optie voor mij dan aardappel schijfjes…
Dankjewel Peggy! Aardappelen zijn best wel essentieel in dit gerecht, maar wellicht kan je een bataat gebruiken?
Heerlijk gesmuld van deze witlofschotel. Deze komt vaker op tafel. Ik had nog een puntpaprika die op moest er door heen gedaan.
Het maakt natuurlijk voor de smaak niet uit of je het gehakt voor- of achteraf kruidt. Net zomin het iets uitmaakt hoe je de witlof snijdt. Het is een lekker recept en we hebben er met smaak van gegeten. Zal zeker nog eens zo op tafel komen.
Hoi recept lijkt me heerlijk alleen lusten wij geen kaas kan je hier ook andere saus bij maken en evt een suggestie
Je zou onze bechamelsaus eens kunnen proberen Vivian!
Hiervan gesmuld vanavond‼️
Ik heb hiervan een vegetarische schotel van gemaakt. In plaats van gehakt, heb ik beyond meat gehakt gebruikt. Dat was smullen van deze schotel.
Als ChefVanDeAchtertuin maak ik wekelijks de lekkerste gerechten, meestal op de BBQ. Voor inspiratie surf ik het net over op zoek naar nog meer lekkere gerechten en deze schotel staat hoog op het favorieten lijstje! Precies zo gemaakt, heerlijk gegeten!
Overheerlijk gerecht, mijn echtgenoot vertelt aan iedereen die het maar wil horen Hoe lekker het wel is. Zeker een blijvertje.
Het smaakte heerlijk, maar er was wel veel vocht uit de witlof gekomen terwijl de schotel in de oven stond. Hoe doen jullie dit?
Oei, dat zou niet moeten! Misschien was de witlof te nat na het wassen?
Wauw! Super lekker, bedankt!
Goedemorgen, even een vraagje, heb deze schotel al paar keer gemaakt en hij is heerlijk, maar ook best wel droog, kan ik daar iets aandoen?
Oei lastig te zeggen, wellicht mager gehakt gebruikt?
We hebben vanavond heerlijk gegeten van dit recept. Ik ga hem zeker meerdere keren maken 😋
Top gerecht. Alleen zou ik gebakken ui schijfjes toevoegen.
Ik heb het al een paar keer gemaakt, iedereen die bij me komt eten love it 🥰