Zó veel lekkerder
In Nederland zijn we er gek op: de satéschotel. Meestal bestaande uit 2 of 3 stokjes met een flinke homp kip erop gespiest. Uiteraard overgoten door pindasaus en daarbovenop een stuk kroepoek. Soms best lekker, maar heel anders dan de échte saté zoals je die in Indonesië krijgt. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en vaak veel minder saus. Maar wel zó veel lekkerder. Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees. Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.
37 reacties
Hebben jullie ook een goed recept voor satésaus voor mij? Niet die zoete troep uit de winkels, ik zie iedere keer weer dat er iets van tomaat in zit, die horen daar helemaal niet in vlgs mij.
Hallo Lia, bedankt voor je bericht. Wij hebben zeker een heel lekker recept voor satésaus. Tomaat hoort er inderdaad helemaal niet in thuis. Het recept verschijnt binnenkort op de website. Nog heel even geduld dus 🙂
Wat een heerlijke saté! Precies zoals de echte indo hem maakt! Fantastisch!!
Leuk om te horen Rens, dankjewel!
Heb al vele complimentjes gehad over deze heerlijke kipsate! Mijn vriend komt zelf uit Indonesië of teminste zijn roots (kan helaas niet koken) maar hij vind dit super lekker. Dus dank!
Hoi Lena, een beter compliment kunnen we niet krijgen. Onwijs leuk om te horen! Heel graag gedaan, daar doen we het voor 🙂
Ook dit recept was weer heerlijk! Bedankt jongens ?
Leuk om te horen Sanneke, fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 En uiteraard, graag gedaan!
Als je het in de oven wil bereiden; op hoeveel graden? Moet het op een rooster of kan het ook op de bakplaat op bakpapier?
Hoi Esther, tussen de 180-200 graden. En het kan ook prima op de bakplaat! Succes 🙂
Hoj, de satésaus was zo lekker, heeft het al 2 keer gemaakt
Bedank voor het recept.
Pieter/Zweden
Hoi Pieter, nou wat leuk dat het recept Zweden bereikt! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
wij gaan hem vanavond proeven. kip staat nu in marinade.
en was echt lekker.
Leuk om te horen Ad! Fijn dat de saté in de smaak viel 🙂
Wij (mijn zussen en ik) gaan deze zaterdag maken en nu al zin! Hebben jullie ook nog een lekker recept van pindasaus, die ook echt gemaakt is van pinda’s? Ik haal altijd 1 bij de toke en die is zo lekker!
Wat lekker Marlous! We hebben wel een super snelle pindasaus in dit recept staan die heel erg lekker is https://smaakmenutie.nl/gado-gado/ Maar bij saté hoort satésaus 🙂 Succes!
De allerbeste sate ooit!!!
kan je t vlees ook bakken in een pan of smaakt t dan anders
Hoi Kitty, ja kan het uitstekend in de pan doen! De smaak zal weinig verschillen. Succes!
De saté smaakte prima. Gaan we vaker gebruiken. Hier mijn verslagje op het BBQ forum. Volgende keer gebruik ik alle juiste ingrediënten. http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?43386-Kipsate-met-sat%E9saus
Wat leuk Paul, ziet er goed uit ook! Fijn dat de saté in de smaak viel 🙂
Ik woon in Andalucia gebruik veel van jullie recepten (was 40 jaar werkzaam als chef in de keukens een had tevens een kookschool in Nederland) Ik heb vandaag KARE AJAM gemaakt met jullie recept.. werkelijk subliem………. alle recepten zijntrouwens duidelijk en erg goed. Blijf jullie volgen. Ik heb inmiddels een map met ruim 50 recepten in folie haal het recept eruit blijft schoon en verheug mij elke dag opnieuw chappeau voor jullie…..
Wat leuk om te horen dat onze recepten helemaal Andalucia bereiken 🙂 Fijn dan onze recepten in de smaak vallen. Dat is een groot compliment van een ervaren chef als jij!
Wat een heerlijk recept. Vandaag gemaakt met kippendij in plaats van de combinatie hamlap/ kipfilet. Doet het ook erg goed!
Fijn dat het gelukt is met de kippendij Maaike, lekker! Overigens hebben wij ook saté ajam op de website 🙂 https://smaakmenutie.nl/sate-ajam/
En alweer een heerlijk recept van jullie!
Ik heb het meteen opgeslagen want dat ga ik zeker vaker maken!
Thanks voor het compliment Marlies, leuk om te horen! 🙂
Jullie maken lekkere recepten
Chapeau hiervoor
Ik vraag me af , kan ik de saté ook met kippendij en varkenshaas maken?
Of is de varkenshaas dan te snel gaar ten opzichte van de kippendij?
Thanks Arnold voor compliment, leuk te horen! 🙂 Ja hoor, dat moet kunnen! Een beetje spelen met de temperatuur wellicht. Succes!
Goedemorgen, ik heb een kilo kipfilet hoe zal ik dan de ingrediënten doen? Gewoon een beetje extra van alles ?
Bedankt alvast.
Ja klopt Bonnie, gewoon een beetje extra van alles op gevoel. Geniet ervan! 🙂
voor hoeveel stokjes zijn de aantallen in dit recept ongeveer?
Rond de 25! Maar wij rijgen de stokjes niet helemaal vol 🙂
Dank jullie! Nog één vraagje. Ik ga deze oudejaarsavond maken: kan ik ze vooraf grillen op een grillplaat en in de avond opwarmen in de oven?
Leuk om ze met Oudejaarsavond te serveren Carl! Op zich zou het wel moeten kunnen maar pas op dat het niet te taai wordt (door te lang verwarmen).
Wij gaan hier een kleinere variant van maken voor het gourmetten met kerst. Heb er nu al zin in!
Reacties zijn gesloten