Lazy sunday
Vandaag een heerlijke soep die vast erg goed zal smaken met herfstachtig weer. Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij regelmatig bij ons in de keuken staat te pruttelen (ideaal voor een ‘lazy sunday’). En ook onze (vegetarische) gasten weten ‘m goed te waarderen. Wist je trouwens dat je een pompoen heel eenvoudig kan schillen met een goede dunschiller? De zaadjes lepel je er eenvoudig uit en met een scherp mes snijd je blokjes van het vruchtvlees. Binnen enkele minuten heb je zo de pompoen geschild en gesneden. De zaadjes van de pompoen kan je overigens ook gebruiken. Deze zitten boordevol vitaminen en onverzadigde vetzuren. De smaak van pompoensoep helemaal te pakken? Maak dan ook eens onze variatie op de klassieke versie: pittige Thaise pompoensoep met kip!
6 reacties
Pompoensoep altijd lekker en erg veelzijdig. Ik maak het meestal met een prei er nog in en een lik(je) rotisambal tomaat uit een pot (merk Lekkerbekkie).
Verrukkellijkkkkk!!!! 😋😋
Echt een heerlijke soep. Van mij had de crème fraiche weg mogen blijven maar hij maakt het inderdaad wel romiger
Nooit pompoensoep gegeten, tot ik dit recept zag staan. Nu al meerdere gemaakt, kunnen er geen genoeg van krijgen.
Ik ben dol op jullie recepten en dol op pompoen. Moet de pomoen geschild worden?
Leuk om te horen! En jazeker, pompoen moet je eerst schillen 🙂