Home Pasta Kip Parmezaan

Kip Parmezaan

pastaschotel met kipschnitzels in tomatensaus

door SmaakMenutie
Kip Parmezaan ovenschotel met pasta

Chicken Parmesan

Eerder publiceerden we al kip Parmezaan in tomatensaus, maar vandaag maken we er een hele maaltijd van. We voegen namelijk pasta toe en maken hem af in de oven. In Amerika noemen ze deze populaire kip Parmezaan ovenschotel met pasta simpelweg chicken Parmesan. Wij kozen penne als pastasoort maar kies vooral wat je zelf lekker vindt. De kipschnitzels kan je kant-en-klaar bij de supermarkt kopen, maar het is echt heel makkelijk om ze zelf te maken. Serveer met een frisse (Italiaanse) salade zoals bijvoorbeeld een caprese.

Kip Parmezaan ovenschotel met pasta

Kip Parmezaan

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 42 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 700 g passata van tomaten met basilicum
  • 600 g kipfilet
  • 250 g penne
  • 50 g paneermeel naturel broodkruim
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Kook 250 g penne in circa12 minuten al dente. Verwarm ook de oven alvast voor op 200 graden.
  • Je kan kant-en-klare kipschnitzels gebruiken, maar zelf maken is eenvoudig. Zet 3 borden klaar. Doe in het eerste bord 50 g bloem, kluts in het tweede bord 1-2 eieren los en vul de derde met 50 g paneermeel van broodkruim.
  • Snijd 600 g kipfilets in de lengte doormidden en sla ze wat platter. Bestrooi rondom riant met zout en peper.
  • Haal de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Verhit een flinke klont boter en bak de kipfilets rondom goudbruin in circa 8 minuten. Snijd de kipfilet in hapklare stuken of reepjes.
  • Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk 700 g passata van tomaten met basilicum bij de penne samen met 2 tl gedroogde Italiaanse kruidenmix en een flinke snuf zout en peper.
  • Breng het geheel tegen de kook en voeg circa 30 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng alles even grondig tot de kaas gesmolten is en zet het vuur uit.
  • Vul een ruime ovenschaal met de helft van de pasta, de helft van de kipschnitzel en bestrooi met Parmezaanse kaas. Herhaal nogmaals. Eindig met een laag gescheurde mozzarella en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Plaats het geheel ongeveer 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met verse peterselie. Serveer met een frisse salade.

Kip Parmezaan pasta receptKip Parmezaan makenKip Parmezaanse kaas korstKipschnitzel makenChicken parmesanOvenschotel kip Parmezaan met pastaKip Parmezaan pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

8 reacties

Joke 27 april 2023 - 18:47

Zojuist gemaakt en gegeten. Wij vonden het erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk om te maken. Ik heb het gemaakt met volkoren penne.

Reply
Linda 28 april 2023 - 13:02

En weer een toppertje

Reply
Henny 1 mei 2023 - 18:52

Heerlijk dit, met inderdaad een frisse salade erbij. Wordt zeker nog een gemaakt.

Reply
Marjelle 4 mei 2023 - 15:26

Dit lijkt mij heerlijk! Ik heb geen passata met basilicum. Kan ik hiervoor ook pastasaus met basilicum gebruiken of is er iets anders om mee te vervangen?

Reply
SmaakMenutie 5 mei 2023 - 11:15

Kan prima hoor! Geniet ervan 🙂

Reply
Hilly Nieuwpoort 5 november 2023 - 17:52

Het was weer heerlijk Tim!
Bedankt voor al jullie lekkere recepten😘

Reply
de Jong 26 oktober 2024 - 19:34

Echt heerlijk! Zou courgette hier ook lekker in zijn?

Reply
SmaakMenutie 29 oktober 2024 - 10:57

Ja denk het wel! Wellicht eerst even aanbakken gezien ze vaak veel vocht bevatten

Reply