Home Pasta Pasta met truffelroomsaus en champignons (vega!)

Pasta met truffelroomsaus en champignons (vega!)

door SmaakMenutie

Het vlees mis je geen moment

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker vegetarische gerecht op tafel. En hoewel wij geen fanatieke vegetariërs zijn kan ik je verklappen dat je bij deze pasta geen moment het vlees mist. Mocht je nu tóch per sé vlees willen. Dan kan je een bakje met spekjes toevoegen. Maar wat ons betreft is dat echt niet nodig. Wij gebruiken overigens truffelcrème. Die is voller van smaak en bevat minder olie dan de truffelpesto. Het gaat ook prima met truffelpesto, maar voor een volle truffelsmaak raden wij de crème aan. Serveer met verse rucola en Parmezaanse kaas.

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Pasta met truffelroomsaus en champignons

Ben je gek op truffel? Dan hebben we hier de ultieme pasta voor je! Met slechts enkele ingrediënten tover je binnen 20 minuten dit waanzinnig lekker... Pasta Pasta met truffelroomsaus en champignons, tagliatelle, truffel, vegetarisch recept Italiaans Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

250 g kastanjechampignons
160 g tagliatelle (of andere pasta)
100 g truffelcrème (eventueel truffelpesto)
50 g rucola
30 g Parmezaanse kaas
75 ml kookroom- of zuivel
2 sjalotten

Zo maak je het

  • Maak 250 g kastanjechampignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snipper tevens 1 á 2 sjalotten.
  • Zet een ruime pan met water op het vuur en kook de tagliatelle in circa 8-9 minuten al dente.
  • Bak de champignons op middelhoog vuur in een klontje boter bruin. Zodra de champignons vocht afgeven voeg je de gesneden sjalot toe en bak je deze nog even kort mee.
  • Voeg nu 100 g truffelcrème toe samen met circa 75 ml (kook)room en meng alles even goed door elkaar. Voeg ook wat geraspte Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de tagliatelle af en meng door de saus. Serveer direct, samen met wat extra Parmezaan en met wat rucola.

Pasta met truffelroomsaus ingrediënten Pasta met champignons Pasta truffel Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Elle 13 mei 2020 - 15:35

Heeeeerlijk lijkt me dit!
Truffelcreme is best prijzig helaas. Kan ik het door iets anders vervangen? Denk het niet hè? 🤔

Reply
SmaakMenutie 14 mei 2020 - 11:30

Leuk om te horen Elle! Snel een keer maken dan 🙂 Truffelcrème zou je kunnen vervangen door truffelpesto (zie ingrediënten). Succes!

Reply
Loek Kramer 21 mei 2020 - 14:00

Hi guys

Ik heb truffelcreme gemaakt op basis van mayonaisse met truffeltapanade. Kan ik dit wel verwarmen?

Hartelijke groet
Loek

Reply
SmaakMenutie 22 mei 2020 - 10:55

Hi Loek, dat klinkt heerlijk maar het verwarmen van truffelmayo leidt hoogstwaarschijnlijk tot schiften

Reply