Fettuccine al burro
Als je in Italië vraagt om een ‘pasta Alfredo’ zullen ze je vreemd aankijken. Hoewel het klinkt als een op en top Italiaans gerecht, is het eigenlijk een Amerikaanse klassieker. Ze kennen het overigens wel in Italië, alleen heet het daar ‘fettuccine al burro’. De reden laat zich raden: er gaan namelijk een paar klonten roomboter het gerecht in. Tegenwoordig wordt de boter vaak vervangen door room, maar dat is een no-go in het originele gerecht. Je hebt sowieso maar vier ingrediënten nodig: fettuccine (of tagliatelle), roomboter, Parmezaanse kaas en verse zwarte peper. En de pancetta of de spekjes dan? Die hebben wij er zelf bij bedacht. Geeft nét een extra bite, maar laat ze gerust achterwege. Serveer de pasta direct samen met een frisse Italiaanse salade.
3 reacties
Weer zo’n lekker recept! Gelijk geprobeerd. Heerlijk!!
Ik heb gesmuld. Heerlijk!
Nog net m’n vingers er niet bij opgegeten 🫣