Krachtvoedsel
Eerder maakten we al oma’s groentesoep en erwtensoep, maar Oud-Hollandse kippensoep ontbrak nog op onze website. Natuurlijk zijn er tal van makkelijke recepten te vinden, maar de klassieke variant is het allerlekkerst. Wil je namelijk échte kippenbouillon trekken, dan volstaat een bouillonblokje uiteraard niet. Het bereiden duurt misschien wat langer, maar dat komt de smaak alleen maar ten goede. Verder voegen we lekker veel groenten als wortel en prei toe zodat het een goedgevulde en gezonde soep wordt. En als je weerstand wat minder is, zal je door dit krachtvoedsel meteen een stuk beter voelen! Tenminste, mij helpt het altijd 🙂
9 reacties
Lijkt een beetje op mijn kippensoep, maar dan met meer groenten.
Vooraf week ik de kippenbouten zo’n 15 minuten zodat je het vel er makkelijk af kunt halen en evt het levertje eruit.
Deze variant staat binnenkort ook bij ons op tafel!
Heb het gemaakt heerlijk!😋
Ik ben altijd heel erg gek geweest op soepen, maar nu ik nierpatiënt ben en maar heel weinig zout binnen mag krijgen (zeker geen zout uit een potje) kan ik eigenlijk geen soep meer eten omdat deze meestal veel zout bevatten. Ik heb al geprobeerd om het zoutloos te doen maar dan smaakt het nergens naar. Hebben jullie een idee wat ik als vervanging voor zout kan gebruiken zodat het toch lekker kan zijn om soep te eten? Het mag ook een pittige combi zijn als het maar weer leuk is om soep te eten!
Wat vervelend Ilona! Ik weet dat je dan ook wat cayennepeper toe kan voegen of sambal (maar daar zit waarschijnlijk ook zout in). Je zou ook onze sambal badjak kunnen gebruiken, daar kan je het zout achterwege laten. Dat zou weinig afdoen aan de smaak, het is namelijk een perfecte smaakmaker 🙂
Hoi deze kippensoep gemaakt hij was heerlijk het het gewoon zout alleen vervanging door hymalay zout deze gaat vaker bij ons op tafel komen klasse kom maar op met meerdere soepen en de warme maaltijden zijn van jullie ook klasse
Laat nog 15-30 minuten zachtjes meekoken.
Voeg de laatste 10 minuten 50 g vermicelli toe aan de soep en een scheut verse citroensap
Mijn vraag is vallen de laatste 10 minuten in de 15 – 30 minuten…Of komen deze minuten er nog extra bij
Het eerste Beatrijs! 🙂
Wederom een soep die ik geregeld maak, volgende keer verdubbel ik hoeveelheden hij is te vlug op.
Ook er venkel bij gedaan. De grove/harde stukken van de venkel, prei, selderij en wortel doe ik in een groentezakje en laat met de gekneusde peperkorrels en klein stukje gember meetrekken met de bouillon. Na vlees gaar de rest van de gesneden groente erin en met bouillonblokjes op smaak brengen. Gebruik i.p.v. vermicelli verse tagliatelle voor. Is minder vlug dik.