Home Borrelhapjes en sausjes Makreel americain

Makreel americain

door SmaakMenutie
Makreel americain

Op een (stok)broodje of toast

Iedereen kent natuurlijk filet americain, dat gemaakt is van fijn gemalen rauw mager rundvlees, maar makreel americain is nog redelijk onbekend. En dat is onterecht. Want het is echt heerlijk! Lekker op een (stok)broodje of toast bij de borrel. Wij kopen het altijd bij onze traiteur, maar eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te maken. Eerder maakten we al makreelsalade, maar die is toch net wat anders. De americain versie is wat pittiger en de salade is juist frisser. Wij gebruiken overigens een hele gerookte makreelfilet maar kant-en-klare is uiteraard ook prima.

Makreel americain

Makreel americain

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 250 g gerookte makreelfilet
  • 1 sjalot
  • 3 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Worcestershire saus

Zo maak je het

  • Maak 1 gerookte makreel van 250-300 g schoon en ontdoe van graadjes. Je kan ook kant-en-klare gerookte makreelfilet gebruiken. Doe de makreel in een mengkom.
  • Snijd 1 (kleine) sjalot ragfijn en meng door de makreel.
  • Meng in een kommetje 3 el mayonaise met 1 el tomatenketchup, 1 flinke tl scherpe mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl cayennepeper en een scheutje Worcestershire saus.
  • Meng de saus grondig door de gerookte makreel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voor een extra smeuïge filet makreel americain kan je eventueel wat extra mayonaise toevoegen.

Makreel salade receptMakreel salade makenMakreel americainFilet americain makreel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Verna 4 februari 2023 - 10:13

Hoi, dit lijkt me ook lekker. Ik maak altijd hete makreel, het principe is hetzelfde maar lekker pedis. Ik doe zonnebloemolie, sjalotje, klein scheutje ketjap, citroensap, sambal naar smaak en sambal badjak. Makreel fijn maken en dan mengen. Op een warm broodje, heerlijk, tenminste wij genieten er van.
Wij genieten ook altijd van jullie gerechten, vooral de Indische. Sommige vergeten recepten van mijn jeugd. Lekker!!
Groetjes

Reply
Noor 4 februari 2023 - 16:31

Ga ik gauw maken, lijkt me heerlijk!

Reply
Lia 4 februari 2023 - 21:19

Je hebt weleens hoofdgerechten waar makreel in zit, dat vind ik niet zo lekker, omdat makreel zo overheersend is.
Dit lijk mij een heerlijke salade voor op brood, bedankt.

Reply
Ina berkhout 7 februari 2023 - 17:20

Lijkt me erg lekker,,hou het in m,n koppie

Reply