Home <30 minuten Witte asperges met gerookte zalm

Witte asperges met gerookte zalm

en romige mosterd-dillesaus

door SmaakMenutie
Witte asperges met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Zo klaar

Eerder maakten we al heerlijke witte asperges met kabeljauw en mosterd-dillesaus en vandaag maken we er een variant op. En deze is nog simpeler te maken. Het sausje maken we natuurlijk zelf en zo zet je binnen een half uurtje het witte goud op tafel! Liever de klassieke versie met ham, krieltjes en botersaus? Klik dan hier.

Witte asperges met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Witte asperges met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 500 g krieltjes (optioneel)
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 ml kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 2 tl grove mosterd
  • Handje verse dille

Zo maak je het

  • Schil 500 g witte asperges met een dunschiller en verwijder 2 cm van de onderkant. Breng een laagje water aan de kook en kook de asperges circa 10 minuten. Laat daarna nog enkele minuten rusten met het vuur uit.
  • De asperges zijn klaar als je er met een mes eenvoudig doorheen prikt. Of als je een asperges op een vork legt en hij buigt lichtjes door. Het is afhankelijk van de dikte hoe lang je ze moet koken. Gewoon even testen tussendoor!
  • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje (gezouten) water eveneens ongeveer 20 minuten. Maar je kan natuurlijk ook gebakken krieltjes of schijfjes erbij serveren.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit in een scheutje olijfolie even kort aan. Schenk er 200 ml kookroom en een 1 tl vers citroensap bij en breng tegen de kook. Voeg nu 2 tl grove mosterd toe samen met een flinke hand verse dille.
  • Blijf geregeld roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Dit duurt circa 10 minuutjes.
  • Kook ondertussen ook 2 eieren zacht in een minuut of 4-5.
  • Alles klaar? Verdeel dan de asperges over 2 borden. Leg er 100 g gerookte zalm bij en de gebakken aardappeltjes. Doe een riante laag mosterd-dillesaus over de asperges samen met het eitje.
  • Maak eventueel af met verse dille en een schijfje citroen.

Witte asperges receptWitte asperges met gerookte zalm en mosterd-dillesausAsperge met zalm

TIP

Gooi de schillen en onderkant niet weg, maar maak er eenvoudig heerlijke aspergesoep van!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

4 reacties

Jelly 23 mei 2021 - 14:48

Kun je de mosterd-dillesaus van te voren klaarmaken en dan opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 24 mei 2021 - 11:44

Ja kan het wel van tevoren maken Jelly, maar dan zou je wellicht wat vocht toe moeten voegen als je het weer opwarmt. Maar ik zou het lekker vers maken, zo klaar! 🙂

Reply
Jelly 24 mei 2021 - 17:27

Het was een succes! Dankjewel

Reply
Marjon 4 mei 2023 - 19:44

Ik heb het vandaag gemaakt, super lekker😋
Ben zo blij met jullie heerlijke recepten👍😁

Reply