Home Hoofdgerechten Kip in honing-mosterdsaus met aardappeltjes en asperges (eenpansgerecht!)

Kip in honing-mosterdsaus met aardappeltjes en asperges (eenpansgerecht!)

door SmaakMenutie

Complete maaltijd

Dit eenpansgerecht heb je echt zo klaar. De kip heeft heerlijk geprutteld in een zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Verder voegen we wat aardappeltjes en asperges toe, zodat het een complete maaltijd is. En het mooie is dat je weinig vaat hebt, want de bereiding doen we maar in 1 pan! Ideaal toch? Let er wel even op dat je koekenpan geschikt is voor de oven. Anders moet je een ovenschaal gebruiken. Maak het een keer, het is heerlijk!!

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus

Dit eenpansgerecht heb je echt zo klaar. De kip heeft heerlijk geprutteld in een zelfgemaakte honing-mosterdsaus. Verder voegen we wat aardappeltjes... Hoofdgerechten Kip in honing-mosterdsaus, asperges, aardappeltjes, eenpansgerecht Nederlands Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.4/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipdijfilet
400 g aardappel(partjes)
350 g groene asperges
40 ml honing
2 tenen knoflook
3 el grove mosterd
2 el scherpe mosterd (Dijon)
1 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180-190 graden. Gewone oven op 200 graden.
  • Snijd de kipdij in tweeën (of laat heel als ze wat kleiner zijn) en bestrooi met knoflookpoeder en ruim zout en peper.
  • Doe (olijf)olie in een grote koekenpan en bak de kipdij op middelhoog vuur rondom bruin in een minuut of 5. De kip hoeft nog niet gaar te worden. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snijd 2 tenen knoflook fijn en fruit even een minuutje aan in dezelfde pan. Voeg vervolgens 3 el water toe, 3 el grove mosterd, 2 el scherpe Dijon mosterd en ongeveer 40 ml honing. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nu de aardappel(partjes) toe en meng door de saus. Voeg ook de kip weer toe aan het geheel en zorg dat het rondom bedekt is met saus.
  • Plaats de pan nu 30-40 minuten in de oven (of giet over in een ovenschaal). Halverwege het geheel een keertje omschudden.
  • Voeg nu ook (na 15-20 minuten) 300 gr in vieren gesneden groene asperges toe. Roer deze ook goed door het geheel heen.
  • Serveer direct en schenk de overgebleven saus natuurlijk over het gerecht. Eet smakelijk!

Ingrediënten eenpansgerecht kip in honing-mosterdsausKip in honing-mosterdsaus ovenEenpansgerecht kip in honing-mosterdsausHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Plaats je de pan in de oven? Let even op dat de steel van de pan heel erg heet wordt! Wij vergaten dit terwijl we de pan uit de oven hadden gehaald en 'm vervolgens weer wilden pakken aan de steel... Auw

12 reacties

Marieke 17 juli 2018 - 19:27

Hallo kan ik ook kipfilet gebruiken of moet het echt kippendijen zijn? Lekkere site hebben jullie trouwens blij mee!! Groetjes Marieke

Reply
SmaakMenutie 17 juli 2018 - 19:30

Hi Marieke!
Thanks 🙂 Nee je kan echt beter kiezen voor kipdijfilet, dit is iets vetter en beter geschikt om wat langer in de oven te garen. Kipfilet wordt waarschijnlijk droog en dus taai 😉

Reply
M 22 juli 2018 - 10:14

Ziet er super lekker uit! Heb je ook een vervanger voor de aardappeltjes?

Reply
SmaakMenutie 22 juli 2018 - 11:53

Dankjewel! Je zou de aardappeltjes achterwege kunnen laten en dan wat rijst of pasta erbij koken. Eet smakelijk alvast!

Reply
Lindsay 20 augustus 2019 - 16:23

Hi Marieke! Ik wilde dit gerecht vanavond maken maar ik heb gesneden stukjes kippendijfilet gekocht ipv grote stukken.. kan je adviseren hoe lang ik het dan het beste in de oven kan doen? Of wordt het nu sowieso te droog? Dankjewel!

Reply
SmaakMenutie 21 augustus 2019 - 10:39

Hi Lindsay, dat is geen probleem hoor. Dan zou ik het gewoon wat korter in de oven doen, een minuut of 20. En dan even in de gaten houden. Succes!

Reply
Danitsia 24 maart 2020 - 16:33

Hoi! Is er ook vervang mogelijk voor de asperges? Vriendelijke groeten Danitsia

Reply
Karin 24 maart 2020 - 17:31

Hallo, het lijkt me heerlijk, maar wat zou je als vervanger voor asperges kunnen gebruiken? Groetjes
Karin

Reply
Tamara 24 maart 2020 - 22:09

Misschien sperziebonen?

Reply
SmaakMenutie 25 maart 2020 - 16:09

Ja klopt, sperziebonen kunnen heel goed! Wij zouden in ieder geval kiezen voor een harde groente. Bedankt voor de tip Tamara 🙂

Reply
Jeanette 25 juni 2020 - 11:52

Je kan ook de hapjespan met deksel gebruiken..hoeft ie niet de oven in. Scheelt toch in afwas:)

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:21

Ja goed idee, zal ook moeten kunnen! 🙂

Reply