Home Pasta De lekkerste spaghetti met balletjes in tomatensaus

De lekkerste spaghetti met balletjes in tomatensaus

door SmaakMenutie

Een klassieker!

Dit is echt zó lekker. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas. Het enige wat je moet doen is even wachten (terwijl het in huis steeds lekkerder gaat ruiken 😉 ). Een klassieker die het ook goed doet bij kinderen. Lekker met een frisse salade en je hebt binnen no-time een simpele maaltijd op tafel staan.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Dit is echt zó lekker. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar... Pasta De lekkerste spaghetti met balletjes in tomatensaus European Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tomatenblokjes (1 blik)
300 gr half-om-half gehakt
160 g spaghetti
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
1 witte ui of sjalot
1 runderbouillonblokje
1 ei
2 tl oregano
1 tl mosterd
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl nootmuskaat
2 el paneermeel
Verse bieslook of peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper een uitje en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 minuten aan in een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 blik tomatenblokjes van 400 gr toe samen met 150 ml water. Verkruimel 1 runderbouillonblokje en voeg deze samen met 1 tl gedroogde oregano toe aan de saus. Zet het vuur laag.
  • Meng voor de gehaktballetjes 300 gr half-om-half gehakt met 1 ei, 1 tl mosterd, 20 gr (verse) geraspte Parmezaanse kaas, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, halve tl nootmuskaat, 2 el paneermeel en wat peper en zout. Maak hier gehaktballetjes van van circa 30 gr per stuk.
  • Voeg de gehaktballen toe aan de saus en laat op laag vuur met de deksel op de pan minstens 30 minuten pruttelen.
  • Kook 160 gr spaghetti (of andere pasta) beetgaar.
  • Voeg de spaghetti na 30 minuten toe aan de saus met balletjes en laat alles nog even al omscheppend goed met elkaar vermengen tot de saus wat gebonden is.
  • Serveer met extra Parmezaanse kaas en eventueel verse bieslook of peterselie.

Spaghetti met balletjes recept Spaghetti gehaktballetjes Spaghetti met balletjes Pasta met balletjes in tomatensausPasta met balletjes in tomatensaus

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Susanne 21 september 2017 - 10:13

Bellissimo!!! Heerlijke pasta!!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2017 - 17:43

Goed is ie hè? 🙂

Reply
Marleen 18 april 2019 - 19:09

Heerlijk recept! Gaat hier vaker op tafel komen.

Reply
SmaakMenutie 20 april 2019 - 11:24

Leuk om te horen Marleen, fijn dat het in de smaak valt! 🙂

Reply
Jaqueline 24 april 2019 - 18:19

Vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Het is een blijfertje. Door dit recept, vind ik spaghetti weer lekker.

Reply
SmaakMenutie 25 april 2019 - 09:29

Hoi Jaqueline, erg leuk om te horen dat je door dit recept spaghetti weer lekker vindt! Een groter compliment kunnen we niet krijgen, leuk!

Reply
Jane 28 april 2019 - 08:01

we smullen van jullie gerechtjes zoals deze gaat mijn favoriete spaghetti worden.
ben 75 en mijn man en koken jane nog altijd met de lekkere recepten van de site
Heb bij Ikea een archief kast gekocht met die hangende mappen en als hij in elkaar is ga ik daar op alfabet al mijn geprinte recepten doen . Hoop dat jullie nog veel receptjes gaan maken

Reply
SmaakMenutie 28 april 2019 - 14:22

Wat leuk Jane! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Daar doen we het voor! En er komt nog heel wat lekkers aan kan ik je vertellen, koop dus maar veel mappen 😉 Groetjes, team SmaakMenutie

Reply
Jeanine 19 mei 2019 - 21:44

Dit ziet er lekker uit. Ik ga hem morgen maken. Ik zou er graag nog wat groente aan toevoegen. Hebben jullie tips?

Reply
SmaakMenutie 20 mei 2019 - 15:47

Hi Jeanine, wat lekker! Wij zouden dan kiezen voor paprika en courgette. Succes en alvast eet smakelijk!

Reply
Jeanine 20 mei 2019 - 17:18

Het ruikt heerlijk hier in huis! Ik heb paprika en courgette toegevoegd.

Reply
nancy 7 augustus 2019 - 13:32

hartstikke leuk en heeeeeeeeeeeeeeeel lekker recept

Reply
SmaakMenutie 8 augustus 2019 - 09:51

Leuk om te horen, dankjewel Nancy! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Femke 3 september 2019 - 22:05

Heel lekker recept en snel en makkelijk te maken 🙂

Reply
SmaakMenutie 4 september 2019 - 09:36

Bedankt voor het compliment Femke, goed om te horen!

Reply
Els 2 oktober 2019 - 21:09

Was heerlijk! makkelijk te maken en zeer smaakvol. blijvertje. bedankt!

Reply
SmaakMenutie 3 oktober 2019 - 09:21

Fijn Els, dat horen we graag 🙂

Reply
Dylano 28 oktober 2019 - 06:05

Dit was echt heerlijk,maar ik vond de saus veel te dun , volgende keer geen of minder water toevoegen.
Ik ga nog meer maken hoor, er staat zoveel lekkers op !

Reply
SmaakMenutie 28 oktober 2019 - 14:04

Hoi Dylano, fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Soms zijn de tomatenblokjes heel erg waterig. Dan kan je inderdaad het beste wat minder (of geen) wat toevoegen. Succes!

Reply