15,7K
Een klassieker
Dit is echt zó lekker. En ook nog eens heel makkelijk om te maken. We hebben al eens eerder gehaktballetjes in tomatensaus gemaakt, maar dan als tapas. Het enige wat je moet doen is even wachten (terwijl het in huis steeds lekkerder gaat ruiken). Een klassieker die het ook goed doet bij kinderen. Lekker met een frisse salade en je hebt binnen no-time een simpele maaltijd op tafel staan.
80 reacties
Bellissimo!!! Heerlijke pasta!!
Goed is ie hè? 🙂
Domme vraag wellicht. Ik ben het nu aan maken, maar lees niks over eerst bakken van de gehaktballetjes. Klopt het dat ik lees dat je de balletjes niet bakt en direct in de saus laat garen?
Yes, klopt helemaal Jacqueline! Eet smakelijk alvast 🙂
Kan ik hem ook een paar uur eerder maken en later eten of is die dan midder lekker ?
Kan prima hoor Dilana! Maar het lekkerst is natuurlijk direct serveren 🙂
Hallo,
Wij gaan deze week met de hele familie op vakantie 15 p waarvan 6 kinderen. Het lijkt mij ideaal om dit gerecht op tafel te zetten als iedereen er is.
Mijn vraag is dan ook kan ik de saus met balletjes van te voren maken en invriezen zonder dat het ten koste gaat van de smaak.
Hoi Hedwig, wat leuk! Dat kan wel hoor, wellicht wat vocht toevoegen bij het opwarmen. Alvast fijne vakantie!
Ben hem nu aan het maken!
Heel erg benieuwd.
Aangezien mijn man een moeilijke eter is!
Leuk Nathalie! Viel-ie in de smaak bij je man? 🙂
Heerlijk, deze houden we erin. Bedankt voor elke keer weer een verrassend recept.
Leuk Ria! Bedankt voor het compliment 🙂
Heerlijk recept! Gaat hier vaker op tafel komen.
Leuk om te horen Marleen, fijn dat het in de smaak valt! 🙂
Weer een super lekker recept! Ik kook veel Italiaans, ook saus met gehaktballen, maar daar heb ik veel meer werk aan dan dit recept. En heel eerlijk, dit recept is lekkerder ?
Wat ik ook fijn vind dat wanneer je gewoon precies het recept volgt (welk recept van jullie dan ook) het gerecht heerlijk is.
Dart vinden we heel leuk om te horen Marquerite! Bedankt voor het compliment 🙂
daar sluit ik me helemaal bij aan!
Vandaag voor het eerst klaar gemaakt. Het is een blijfertje. Door dit recept, vind ik spaghetti weer lekker.
Hoi Jaqueline, erg leuk om te horen dat je door dit recept spaghetti weer lekker vindt! Een groter compliment kunnen we niet krijgen, leuk!
we smullen van jullie gerechtjes zoals deze gaat mijn favoriete spaghetti worden.
ben 75 en mijn man en koken jane nog altijd met de lekkere recepten van de site
Heb bij Ikea een archief kast gekocht met die hangende mappen en als hij in elkaar is ga ik daar op alfabet al mijn geprinte recepten doen . Hoop dat jullie nog veel receptjes gaan maken
Wat leuk Jane! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂 Daar doen we het voor! En er komt nog heel wat lekkers aan kan ik je vertellen, koop dus maar veel mappen 😉 Groetjes, team SmaakMenutie
Dit ziet er lekker uit. Ik ga hem morgen maken. Ik zou er graag nog wat groente aan toevoegen. Hebben jullie tips?
Hi Jeanine, wat lekker! Wij zouden dan kiezen voor paprika en courgette. Succes en alvast eet smakelijk!
Het ruikt heerlijk hier in huis! Ik heb paprika en courgette toegevoegd.
hartstikke leuk en heeeeeeeeeeeeeeeel lekker recept
Leuk om te horen, dankjewel Nancy! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Heel lekker recept en snel en makkelijk te maken 🙂
Bedankt voor het compliment Femke, goed om te horen!
Was heerlijk! makkelijk te maken en zeer smaakvol. blijvertje. bedankt!
Fijn Els, dat horen we graag 🙂
Dit was echt heerlijk,maar ik vond de saus veel te dun , volgende keer geen of minder water toevoegen.
Ik ga nog meer maken hoor, er staat zoveel lekkers op !
Hoi Dylano, fijn dat de spaghetti in de smaak viel! Soms zijn de tomatenblokjes heel erg waterig. Dan kan je inderdaad het beste wat minder (of geen) wat toevoegen. Succes!
ik Ben geloof ik de enige die niet enthousiast is. Ik vond het te dun en te waterig. Zal dus inderdaad aan de tomatenblokjes gelegen hebben.
Hoi Elle, als de saus te dun is zou je de laatste 5 á 10 minuutjes de deksel van de pan kunnen halen zodat de saus wat indikt.
Vanavond gemaakt, heeft heerlijk gesmaakt. Dit recept ga ik zeker bewaren
Fijn Cindy, leuk te horen! 🙂
Het ziet lekker uit. Is mosterd gewone mosterd of grove mosterd?
Dankjewel Jane! Wij gebruiken gewone scherpe (Dijon) mosterd
Man, man wat waren die lekker ook al aten we de balletjes met spruitjes en gekookte aardappels, dit recept wordt een blijvertje en wordt toegelaten tot mijn kookmap en dat worden echt niet veel recepten!
Wat leuk om te horen Mieke, bedankt voor het compliment! 🙂 En leuk dat je de balletjes met spruitjes en aardappeltjes hebt geserveerd, lekker!
Vandaag gemaakt was echt erg lekker.
Fijn dat het recept in de smaak viel Joke!
Kan het ook met rundergahakt? En zo ja, moet ik dan nog iets toevoegen zodat het gehakt niet zo droog wordt?
Jahoor dat kan Marcia! Maak je daar maar niet druk om hoor, zit al een eitje in ? Geniet ervan!
Het was super lekker! Ik maak het vandaag weer..
Fijn Marcia! Hopelijk viel het weer net zo in de smaak 🙂
Het was weer zalig. Ik heb nu diverse recepten van jullie gemaakt en allemaal even heerlijk. Met kerst nog een klein oosters buffetje gemaakt met verschillende chinees/indische recepten van jullie blog en het was een groot succes!! Heel erg bedankt! Ik ben groot fan!
Erg leuk om te horen Petra dat je zo enthousiast bent over onze recepten! Fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 Leuk ook dat je met kerst voor een Oosters buffet hebt gekozen, origineel!
Al meerdere malen gemaakt en hij is heerlijk. Ik wil eigenlijk nu een dubbele hoeveelheid maken, wat adviseer je dan qua ingrediënten? Gewoon alles verdubbelen, of….
Fijn dat het recept in de smaak valt Paul! Ik zou alles dan nèt niet verdubbelen en ipv 2, 1 eitje 🙂
Morgen ga ik dit recept maken,dus ik was alvast het recept een beetje aan het inlezen 🙂 De gehaktballetjes als eerste draaien is dat de beste volgorde?Ik dacht anders staat de saus misschien te lang op.Als ik eerst al die gehaktballetjes moet draaien en ze dan pas bij de saus kan doen.Want ik ben meestal wel een half uurtje bezig met gehaktballetjes maken 🙂
Lekker Sanneke! Je mag ze ook eerder draaien hoor als je denkt er langer mee bezig te zijn 🙂 Geniet ervan!
Bedankt voor de reactie weer 🙂
Alleen nu kwam er nog een vraag in me op,sorry voor al die vragen haha.
Ik lees bij de reviews dat tomatenblokjes waterig kunnen worden.Ik heb een blik tomatenblokjes van casa Italiana van 400 gr,deze heb ik nooit gebruikt hebben jullie ervaring met dit merk?Maar ik heb ook nog een pakje Heinz tomato Frito liggen in huis van 350 gr zeggen jullie je kan beter die tomato frito pakken?of tomatenblokjes zoals in het recept?
Hi Sanneke, tomatenblokjes! En als het te waterig is gewoon wat langer laten pruttelen 🙂
Super lekker dit recept, kinderen vinden hem ook heerlijk.
Dankjewel
Leuk om te horen! Fijn dat het recept ook bij de kids in de smaak valt 🙂
Favoriete recept van mijn kinderen, ik laat wel hun de ballen draaien, dat vind ik niet leuk aan dit recept 😉. Heerlijk echt!
Haha ja dat werkje kan je goed aan de kids uitbesteden, leuk! Fijn dat jullie ervan genoten hebben Nancy!
Het was heerlijk! Alleen die balletjes draaien was veel werk haha
Deze komt vaker op tafel in ieder geval
Haha ja dat is even een klusje (maar wel leuk!). Fijn dat ons recept in de smaak viel Linda 🙂
kan het ook zonder kaas? met ik dat dan vervangen voor iets anders?
Je kan het eventueel achterwege laten hoor Karin, maar wel het lekkerste mét! 🙂
Vraagje voor 5/6 personen recept gewoon verdubbelen?
En trouwens heeeeerlijk recept !!
Hi Cindy, ja dan zou ik de hoeveelheden verdubbelen! Fijn dat je zo van het recept geniet 🙂
Staat nu te pruttelen, ben heel benieuwd😋
Hij was heerlijk! Net als alle andere recepten die ik van jullie maak. Dank je wel😋
Wat een heerlijk maar dan ook heerlijk recept! Dit is voor mij een blijvertje. Dank jullie wel!
Mijn kleindochters vinden dit de lekkerste pasta, zoals die smaakt in Italië!
Staat lekker te pruttelen. Enigzins bekend recept. Dussss ff terugblikken. En daar issie dan in 2019 ook van jullie gemaakt🤣. Blijft dus lekker.
met het uitje en knoflook 2 ansjovisjes laten smelten. helft van het water genomen. van het pastakookvocht nog ca 100ml toegevoegd.
prima recept en inderdaad erg eenvoudig!!
Aan het eind nog wat extra kaas erover en de pan nog even paar minuten onder de grill 🙂 Maar super lekker die balletjes!
Erg lekker en snel klaar. Voor herhaling vatbaar.
Ik heb dit nu al verschillendd keren gemaakt en het blijft elke keer een verschrikkelijk lekker recept. Zoals de gehaktballetjes gaar stoven in die tomaten (= spaghetti)- saus is geniaal. Bedankt hiervoor. Hier heb ik heel veel mensen (eters thuis) blij mee gemaakt. Groetjes, Chris
Vandaag heb ik dit recept in de crockpot express gemaakt. Het was heerlijk!
Wat kan ik ipv mosterd gebruiken?
Groetjes Karin
Lastig, ik zou ‘m dan achterwege laten Karin!
Ik gebruik altijd mosterdpoeder van Colman’s. Vaak te koop bij de grote supermarkten of bij Toko. Heeft niet die zurige azijn smaak waar sommige niet van houden.
Hi ik heb dit gisteren gemaakt en het was super lekker. Zelfs de kinderen schepte 2x op.
Bedankt voor het heerlijke recept…
Liefs sam
Heerlijk, dit maken we vaker.
Super simpel maar echt enorm lekker! Dank je wel voor weer zo’n heerlijk recept. Deze gaan we zeker regelmatig herhalen.