Home Bijgerechten Rolletjes zoetzure komkommer

Rolletjes zoetzure komkommer

door SmaakMenutie
Zoetzure komkommer maken

Easy!

Ok, het is niet echt een heel ingewikkeld recept. Maar door een paar simpele handelingen kan je dit lekkere bijgerecht wel op een hele mooie manier presenteren. Smaakt uitermate goed bij gegrilde tonijnsteak en een risotto van zeekraal. Of maak het onderdeel van dit heerlijke zalm voorgerechtje! Ook lekker (en leuk) om te maken is atjar ketimoen. De Indische variant van dit recept.

Zoetzure komkommer maken

Rolletjes zoetzure komkommer

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.1/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

1 komkommer
100 ml azijn
1 el witte suiker
1 tl mosterd (of wasabi of sambal oelek)

Zo maak je het

Voor 2 rolletjes komkommer per persoon:

  • Breng in een pannetje 100 ml azijn met 1 el suiker en 1 tl mosterd langzaam aan de kook en laat een paar minuten al roerende zachtjes koken.
  • Maak repen van de komkommer door deze met een kaasschaaf over de lengte te snijden. Gooi de schil weg.
  • Doe de komkommer in een kommetje en schenk het azijnmengsel erover. Laat vervolgens minstens 20 minuten in de koeling intrekken.
  • Maak rolletjes van de komkommer zodra deze voldoende afgekoeld zijn. That's all! Heerlijke zoetzure komkommer rolletjes die het ook nog eens heel goed doen op een mooi opgemaakt bord 😉

Zoetzure komkommer makenRecept zoetzure komkommer

TIP

Dankzij het zuur uit de azijn is de komkommer steviger geworden, hierdoor maak je er makkelijker een rolletje van.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!