10,1K
Lekker wat pit
Onlangs nog maakten wij deze heerlijke witlofschotel met gehakt. Vandaag maken we de wat klassiekere versie waarbij we de witlof stronken in een plakje ham wikkelen. En natuurlijk maken we daar een homemade kaas-mosterdsausje bij. De grove mosterd geeft het geheel lekker wat pit. Super makkelijk om te maken en iedereen zal ervan smullen! Enne.. zoveel lekkerder dan de pakjes kaassaus uit de supermarkt 😉
35 reacties
Was lekker, bedankt!
Hoi Laura, fijn dat de ovenschotel in de smaak viel 😀 En uiteraard heel graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Moet de witlof niet gekookt worden van te voren ?
Nee hoor, dat hoeft niet! De witlof halveren en voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken. Eventueel wat langer in de oven, elke oven is namelijk weer anders 😉
Ik ga hem nu weer maken, het smaakt heerlijk.
Dankjewel voor dit recept!
Lekker Jan! Fijn dat de ovenschotel in de smaak valt 🙂 En uiteraard heel graag gedaan. Groet, Tim- SmaakMenutie
Moet de witlof eerst voorgekookt worden?
Hoi Jeanette. Nee hoor, je hoeft de witlof niet eerst voor te koken 🙂
Zijn de witlof en aardappels wel gaar, als ze niet voorgekookt zijn?
Ja hoor Jeanine! De aardappeltjes zijn overigens al voorgegaard.
Heren
Vandaag lekker lof met ham en kaas, boodschappen gedaan, klaar om te koken, zie ik op het plaatje aardappelschijfjes in plaats van partjes, was heerlijk alleen de partjes hadden langer gemoeten 😉
Je hebt helemaal gelijk! Ik pas het direct aan. Gelukkig is het allemaal uiteindelijk gelukt 🙂
Heerlijk recept weer!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Elly! Leuk om te horen 🙂
Ik had de aardappelen en de witlof niet echt gaar. Maar ga het nog eens maken want de saus was heerlijk.
Hi Mariëtte, houd dan de volgende keer een wat langere kooktijd aan. Ovens willen nog wel eens van elkaar verschillen. Fijn dat de saus in de smaak viel! 🙂
Eigenlijk had ik een foto willen maken van het eindresultaat. Maar het zag er zo lekker uit, dat we gelijk zijn aangevallen op de ovenschotel.
Het was heerlijk, de kaassaus is echt heerlijk (en makkelijk)! Voor herhaling vatbaar.
Haha dat horen we graag Linda, leuk!
Het was erg lekker, heb het vanavond gemaakt. De mosterd maakte het extra lekker. Dit komt vaker op tafel!
Leuk om te horen Josje, fijn dat ons recept in de smaak viel 🙂
Al een paar keer gemaakt, heerlijk en zo gemaakt. Heel handig om het vooruit te maken, kan het zo de oven een een aanrader
Leuk om te horen Elize! En inderdaad, een ideaal gerecht om van te voren al te maken 🙂
Bij mij was de witlof niet gaar en ook de aardappeltjes waren nog hard ondank de precies opvolgen van het recept. We hebben wat besteld om de teleurstelling weg te werken.
Wat jammer Johan! Heb je de witlof wel gehalveerd en voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt? Je zou ook het hart van de witlof de volgende keer kunnen verwijderen. Niet elke oven is hetzelfde overigens en ook de grootte van de witlof verschilt sterk. Wat langer in de oven laten garen kan ook helpen.
Jullie zouden ook eens koolhydraatarme gerechten moeten plaatsen😉
Hoi ik heb het al 2 keer gemaakt wel 10m voorgekookte het is een 9+
Fijn dat de ovenschotel in de smaak viel Rien, leuk te horen! 🙂
nu ben ik een Belg. en dit is echt eeuwen oud. Maar wel lekker. koken van witlof is snot en smaakloos. even stoven. geeft een verfijnde smaak.
Was lekker, heb alleen de witlof toch maar enkele minuten voorgekookt. Ook de volgende dag was er niks aan smaak ingeboet
Fijn dat je van de witlofschotel hebt genoten Rianne! 🙂
Jullie zouden ook eens koolhydraatarme gerechten moeten plaatsen😉
Haha daar zijn weer andere websites voor 😛
Jammie, lekker. Voor herhaling vatbaar.
Goedemiddag,
Wat hou ik van jullie website! Is het voor jullie veel extra werk op de voedingswaarde per gerecht te vermelden? Dat zou mij onwijs helpen in elk geval.
Bedankt voor jullie inzet!
Leuk om te horen Vera! Het vermelden van de voedingswaarden is inderdaad extra werk, maar we nemen het mee 🙂