We hebben weer een makkelijk receptje voor je. Vandaag kip Stroganoff. Check de video hieronder en maak net als wij dit heerlijke gerecht in minder dan 30 minuten! Ideaal voor een doordeweekse avond. Wij kozen voor rijst erbij, maar (rijst- of eier)noedels, pasta of aardappeltjes kunnen net zo goed! Serveer verder met wat fijngesneden peterselie en lente-ui. En heb je liever de variant met biefstukreepjes? Klik dan even hier.
Begin met het snijwerk: snijd 250 g kastanjechampignons in plakjes, snipper 2 sjalotten, snijd 2 tenen knoflook fijn en snijd circa 2 kipfilets in blokjes.
Neem een ruime hapjes- of koekenpan en verhit een flinke scheut olijfolie of boter. Bak de kip op (middelhoog) vuur gaar en haal uit pan.
Voeg extra olie toe aan de pan en fruit de sjalotten 1 minuutje aan. Voeg de 250 g gesneden champignons toe en bak rondom al omscheppend bruin in circa 7-8 minuten.
Voeg nu de 2 fijngesneden teentjes knoflook toe en bak deze nog 1 minuutje mee. Vervolgens voeg je 1 ruime el bloem toe en bak de bloem al omscheppend op wat lager vuur even mee zodat deze goed gaart.
Schenk 250 ml (kokend) heet water toe aan het geheel samen met 1 verkruimeld bouillonblokje. Meng alles goed door elkaar en schraap de bodem van de pan schoon. Laat rustig sudderen.
Voeg vervolgens (in etappes) 1 bakje crème fraîche toe en blijf enkele minuten geregeld roeren tot dat de saus wat gebonden is. Voeg ook 2 tl scherpe (Dijon) mosterd toe en 1 tl worcestersaus.
Voeg tot slot de kip weer toe aan de saus en laat nog enkele minuten pruttelen (eventueel met deksel).
Serveer met (rijst- of eier)noedels, pasta, rijst of aardappeltjes en wat fijngesneden peterselie en lente-ui.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers. Kortom, jouw dagelijkse menutie! Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Klik dan hier.
Was echt heerlijk genieten dit recept, voor herhaling vatbaar.
De kinderen houden niet zo van champignons dus die heb ik even apart gebakken.
Maar ik heb voor hun gekookte broccoli roosjes door de saus gedaan, dat smaakte ook lekker.
Is het recept aangepast? Ik wilde het maken maar zie nu andere ingredienten. Volgens mij zonder mosterd en worcestersaus. Volgens mij wel met cayennepeper, knoflookpoeder etc. Deze versie is ongetwijfeld lekker, maar wij waren zo gek op de “oude” versie.
Ha Peter, we hebben wat ingrediënten aangepast om nog meer de échte Stroganoff smaak te evenaren. Hij is nu nog lekkerder geworden 😉 In het oorspronkelijk recept gebruikten we cayennepeper (1/2 tl) en knoflookpoeder en paprikapoeder (beide 1 tl). Tevens voegden we 3 el witte wij toe en lieten we de mosterd en worcestersaus achterwege. Succes!
Ik heb er 500 gram gnocchi bij gekookt en door de pan met kip Stroganoff geroerd. Even de gnocchi 3 minuten laten koken totdat ze boven komen drijven en met een schuimspaan uit het water gehaald en in de pan kip Stroganoff gooien.
Héérlijk vonden wij dit! Broccoli erbij gegeten, en íetsje minder crème fraiche. Enne….. ik deed er wel 50 minuten over hoor, blijkbaar ben ik niet zo snel 😉
Waanzinnig lekker recept! Pan in vanavond gewoon leeg gegaan. Heb er zelf nog een preitje door gedaan.
Enige wat ik me afvraag is waarom het recept “stroganoff” heet. Ik denk bij die naam toch iets meer aan een rode saus.
Maarrrrr, wij hebben gesmuld van dit recept, zeker voor herhaling vatbaar!!
Heerlijk met vegetarische kip! En in plaats van worcestersaus (is niet vegetarisch) een beetje maggi erbij gedaan. En paddenstoelenbouillon of kruidenbouillon. Ondanks de aanpassingen denk ik dat het ongeveer zo lekker smaakt als het originele recept.
Heerlijk gerecht, snel, makkelijk, simpel maar vooral verrukkelijk!
Per ongeluk dit x de theelepels verwisseld voor eetlepels, maar smaakte daarom niet minder lekker 😉
Staat ook deze avond weer bij ons op tafel met rijst en salade.
Héérlijk!!
Precies volgens recept gemaakt, normaal vind ik de smaak van recepten die ik online vind wat smaakloos maar dit recept is perfect! Heerlijke smaak!
heb het nu al een paar keer gemaakt, lekker met tagliatelle bv.
Jullie staan nu onder mijn favorieten, zaterdag maak ik het Belgisch stoofvlees, verheug me nu al! 😊
52 reacties
Heerlijke maaltijd… zeker voor herhaling vatbaar.
Leuk om te horen Rob, fijn dat het in de smaak viel! 🙂
Tip! gebruik kippendijen i.p.v. kipfilet. wat een heerlijk gerecht, hartelijk dank Smaakmunitie
Goed idee Peter, nog malser! Fijn dat het in de smaak viel en uiteraard graag gedaan 🙂
Het was dat lekker, ga ik zeker nog vele malen maken top.
Dat horen we graag Ria, fijn!
Hay kan de worcestersaus achterwegen blijven.
Ben van plan om dit zo te gaan maken
Hoi Naima, ja hoor dat kan wel!
Was echt heerlijk genieten dit recept, voor herhaling vatbaar.
De kinderen houden niet zo van champignons dus die heb ik even apart gebakken.
Maar ik heb voor hun gekookte broccoli roosjes door de saus gedaan, dat smaakte ook lekker.
Leuk om te horen Ancella! Goed idee die broccoli roosjes, lekker 🙂
Mijn man is helemaal happy sinds ik jullie recepten ben gaan gebruiken, ook deze is weer zeker voor herhaling vatbaar, heerlijk.
Haha leuk Ria! 🙂
Het was echt heerlijk! Viel goed in de smaak bij onze kinderen! Gaan we vaker maken
Leuk Ellen, leuk om te horen dat ook de kids ervan genoten hebben 🙂
Heerlijk makkelijk recept! Ga het zeker vaker maken….dank je wel!
Bijzonder lekker! Ik heb er een gele paprika in gesneden. Heerlijk.
Net wat meer bite en doet het qua kleur ook heel goed.
Goed idee Jacques, lekker! 🙂
Gister gemaakt, heertlijk. Wel een courgette aan toegevoegd. Echt een aanrader!!
Lekker de toevoeging van courgette Bianca! Fijn dat het in de smaak viel 🙂
Heerlijk vandaag de gyros gemaakt ! Gaan we zeker vaker eten!
Lekker Desiree, leuk om te horen! 🙂
Is het recept aangepast? Ik wilde het maken maar zie nu andere ingredienten. Volgens mij zonder mosterd en worcestersaus. Volgens mij wel met cayennepeper, knoflookpoeder etc. Deze versie is ongetwijfeld lekker, maar wij waren zo gek op de “oude” versie.
Scherp Heleen! Klopt we hebben wat ingrediënten aangepast om nog meer de échte Stroganoff smaak te evenaren. Hij is nu nog lekkerder geworden 🙂
Gemaakt in de Crockpot 3,5 uur laten garen op de snelstand en was heerlijk! Thx voor dit recept.
Fijn dat het gelukt is in de crockpot Sascha, lekker! 🙂
Het wordt een beetje afgezaagd, maar ook dit gerecht is weer goddelijk lekker!!!
Haha goedzo Mieke! 🙂
Te zout….half bouillonblokje nemen
Ja dat kan inderdaad per persoon verschillen Mirjam, dus pas het vooral aan 🙂
Vanavond hebben we heerlijk gegeten! Gelijk ingeschreven voor jullie nieuwsbrief/tips!
Leuk Angelique! Fijn dat jullie van ons recept hebben genoten 🙂
Hebben jullie het recept veranderd? en hebben jullie het vorige recept nog paraat ?
Ha Peter, we hebben wat ingrediënten aangepast om nog meer de échte Stroganoff smaak te evenaren. Hij is nu nog lekkerder geworden 😉 In het oorspronkelijk recept gebruikten we cayennepeper (1/2 tl) en knoflookpoeder en paprikapoeder (beide 1 tl). Tevens voegden we 3 el witte wij toe en lieten we de mosterd en worcestersaus achterwege. Succes!
Het was heerlijk, precies vlg recept gemaakt. Voor herhaling vatbaar!
Leuk om te horen Rianne, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Wat hebben we weer heerlijk gesmuld van dit gerecht! Wederom een blijvertje! Super lekker!
Kun je dit ook invriezen?
Zou ik niet zo snel doen met zuivelproducten Nicolien!
Ik heb er 500 gram gnocchi bij gekookt en door de pan met kip Stroganoff geroerd. Even de gnocchi 3 minuten laten koken totdat ze boven komen drijven en met een schuimspaan uit het water gehaald en in de pan kip Stroganoff gooien.
Héérlijk vonden wij dit! Broccoli erbij gegeten, en íetsje minder crème fraiche. Enne….. ik deed er wel 50 minuten over hoor, blijkbaar ben ik niet zo snel 😉
Ooh wat is dit lekker! Heb de saus bij varkenshaas gedaan en (we waren met volwassenen) voor de drankorgels onder ons een scheutje wodka erdoor.
Waanzinnig lekker recept! Pan in vanavond gewoon leeg gegaan. Heb er zelf nog een preitje door gedaan.
Enige wat ik me afvraag is waarom het recept “stroganoff” heet. Ik denk bij die naam toch iets meer aan een rode saus.
Maarrrrr, wij hebben gesmuld van dit recept, zeker voor herhaling vatbaar!!
Heerlijk,
maar zou ik i.p.v. worcestersaus rode pesto kunnen
gebruiken.
Oeh dat is toch wel iets anders! Als je het niet in huis hebt zou ik het achterwege laten 🙂
Wat eet je bij dit recept?
Check intro van het recept 😉
Wat heerlijk zeg, wij gegeten met aardappelpartjes. Zeker een aanrader👍
Zalig………… maaaar wel met kippen dijtjes veel smaakvoller worden niet droog!
Heerlijk met vegetarische kip! En in plaats van worcestersaus (is niet vegetarisch) een beetje maggi erbij gedaan. En paddenstoelenbouillon of kruidenbouillon. Ondanks de aanpassingen denk ik dat het ongeveer zo lekker smaakt als het originele recept.
Heerlijk gerecht, snel, makkelijk, simpel maar vooral verrukkelijk!
Per ongeluk dit x de theelepels verwisseld voor eetlepels, maar smaakte daarom niet minder lekker 😉
Staat ook deze avond weer bij ons op tafel met rijst en salade.
Dit is echt een vreselijk heerlijk gerecht! Ik doe er alleen nog wat vers gemalen peper door.
Héérlijk!!
Precies volgens recept gemaakt, normaal vind ik de smaak van recepten die ik online vind wat smaakloos maar dit recept is perfect! Heerlijke smaak!
heb het nu al een paar keer gemaakt, lekker met tagliatelle bv.
Jullie staan nu onder mijn favorieten, zaterdag maak ik het Belgisch stoofvlees, verheug me nu al! 😊