Home Weekmenu WEEKMENU #46

WEEKMENU #46

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Gestoofde spruitjes in kokosmelk met kerrie

Mmmm spruitjes… Wij zijn er gek op! Maar eerlijk is eerlijk, spruitjes hebben een slecht imago. Zonde, want goede spruitjes zijn echt heerlijk. We moeten toegeven dat de spruitjes in dit recept dankzij de heerlijke kruiden en gestoofd in de kokosmelk weliswaar anders smaken dan ‘puur natuur’. Maar hey, als je zo de…


Varkensschnitzel

Zelfgemaakte varkensschnitzel (de állerlekkerste!)

Na al eens de kipschnitzel en het broodje kipschnitzel met coleslaw (aanrader!) gemaakt te hebben, is het de beurt aan de varkensschnitzel. En precies zoals je ‘m ook in Oostenrijk (en Duitsland) eet. Het krokante laagje moet net een beetje los komen van het vlees, dan is-ie perfect! De varkensschnitzel wordt ook wel…


Karedok

Karedok (knapperige groenten met pindasaus)

Ben je gek op gado gado? Dan weet ik zeker dat je deze karedok ook heerlijk vindt. Hij doet je misschien een beetje denken aan de petjil. Ook met lekker knapperige groenten en een lekkere pindasaus. Alleen hoor je bij karedok echt emping te eten. Vraag me niet waarom, maar het hoort nu eenmaal zo volgens mijn vader. En…


Pasta met garnalen in roomsaus

Pasta met garnalen in roomsaus

Een écht snel gerecht op tafel zetten vanavond? Dat kan met deze pasta met garnalen in een romige saus van ricotta en Parmezaanse kaas. Terwijl de pasta kookt maak je de heerlijke saus in 10 minuten klaar. Zorg dat je de knoflook en zongedroogde tomaatjes hebt gesneden en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke…


Mexicaanse burrito met kip

Mexicaanse burrito met kip

Dit is zonder twijfel een van de lekkerste burrito’s die je ooit gemaakt hebt. De combinatie van de verschillende groenten met kip en kruiden is heerlijk. De twee sausjes die we erbij maken zijn simpel maar combineren perfect. Het is even wat snijwerk, maar dan krijg je wel een burrito die net zo smaakt als bij de…

2 reacties

Gerard 19 november 2019 - 10:12

Ik heb jullie recept van Foe Yong Hai gemaakt en we vonden het erg lekker en voor herhaling vatbaar. Vooral het sausje was heerlijk, zelfs zonder sambal erin, omdat mijn partner niet tegen scherp eten kan.

Reply
SmaakMenutie 19 november 2019 - 11:53

Fijn dat de Foe Yong Hai in de smaak viel Gerard! Ja het sausje is inderdaad onmisbaar bij het gerecht 🙂

Reply