Home Weekmenu WEEKMENU #45

WEEKMENU #45

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Krokante kip in romige citroensaus

Krokante kip in romige citroensaus

Zin in een super mals kippetje met een crispy laagje én een frisse saus? Hier is-ie! Deze kip is gegarandeerd een succes op tafel. Door het laagje bloem krijgt het net zo een lekker laagje als een schnitzel. Wij hebben de kipfilets niet gesneden, maar je kan de kipfiletjes eventueel ook in tweeën snijden. De saus is voldoende…


Chinese kip in zoetzure saus

Chinese kip in zoetzure saus

Wie kent de potten Chicken Tonight niet? Nog steeds zijn ze populair en uiteraard ook heel erg makkelijk om te gebruiken als je weinig tijd hebt. Opwarmen en klaar. Maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En weet je wat het leuke is? Het is totaal niet moeilijk! Deze klassieker ontbrak nog op de website…


Enchiladas met kip

Mexicaanse enchiladas met kip

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaanse ovenschotels? Wij ook! Vooral omdat het zo lekker én lekker makkelijk is om te maken. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. We maakten een tijdje terug ook al een variant van enchiladas met gehakt. Maar deze met kip is minstens zo lekker. En wat helemaal fijn is, je laat de…


Orak arik met gehakt

Orak arik met gehakt

Zo noemen wij dit knapperige groentegerecht thuis, maar anderen kennen het juist weer als orak arik. Hoe dan ook, het is heerlijk voor op de rijsttafel. Orak arik is een heel simpel groentegerecht dat bestaat uit gewokte spitskool met ei. Je kan er ook voor kiezen om er meer knapperige groenten (bijvoorbeeld…


Babi smoor

Babi smoor

Een van onze meest gemaakte recepten is ajam smoor, daarom maken we vandaag de versie met varkensvlees: babi smoor. Heerlijk (kort) gestoofd varkensvlees. Eet het lekker met witte rijst, een Indisch groentegerecht en frisse atjar ketimoen of atjar tjampoer. Wij gebruiken altijd varkenskarbonade. Heerlijk…