Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.
Kare ajam (Indische kip curry)
Veel mensen denken dat kare ajam een Indische kip-kerrie is. Vooral de gele kleur zorgt voor die verwarring. Maar het gele van dit gerecht komt door de kurkuma (kunjit). Er komt geen kerrie aan te pas. Kare is dus geen kerrie maar curry. En curry is geen kerrie zoals je weet ? Dit gerecht heeft wel wat van de Thaise massaman curry. Ook hier gaan (meestal) aardappeltjes in en wordt het vlees gaar
Pasta met broccoli en kip in roomsaus (video!)
Op zoek naar een lekkere pasta die ook nog eens snel klaar is? Maak dan deze heerlijke pasta met broccoli, pesto en kip in roomsaus! Zoals je in de video hierboven ziet super makkelijk en je zet ‘m in no time op tafel. Abonneer je nu trouwens ook op ons YouTube kanaal, daar hebben we nog veel meer video’s van
Be celeng base manis (gestoofd vlees in ketjap)
Inmiddels hebben we al tal van echte Indische (gestoofde) vleesgerechten gemaakt. Maar dit is toch ook wel echt een toppertje. En súper makkelijk. De voorbereiding is maximaal een kwartiertje werk en daarna laat je het gewoon lekker sudderen. Eet het met witte rijst en een lekker groentegerecht en/of atjar ketimoen.
Ovenschotel sticky chicken
Ook zo gek op kip kluiven? Dan is dit echt een gerecht voor jou. Deze heerlijke sticky chicken is onwijs lekker! De drumsticks smeren we in met een heerlijk sticky sausje en gaan dan samen met aardappeltjes en gesneden groenten als worteltjes en paprika in een ovenschotel. Daarna schuiven we ‘m hop de oven in en
Aziatische wrap met biefstukreepjes in sojasaus
Mmm! Dit is toch lekker joh. Heerlijke malse biefstukreepjes in sojasaus met rijst, paprika, lente ui en een vleugje limoen. In deze wrap ontmoeten Zuid-Amerika en Azië elkaar ? En dat allemaal in één hap. Echt comfort food. En weet je wat nou zo lekker is? Je zet het binnen een half uurtje op tafel. Eet het lekker met extra chilisaus en het genieten kan beginnen!