Home Weekmenu WEEKMENU #14

WEEKMENU #14

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

Pasta met broccoli en zalm in dille-roomsaus

We maakten al eens eerder een variant met kip en dat is nog steeds een van onze populairste recepten. Op YouTube hebben inmiddels meer dan 40 duizend mensen de video bekeken en hij staat steevast in onze top-10 van meest bezochte recepten. Tijd voor een kleine twist dus. Vandaag maken we er eentje…


Vegetarische tjap tjoy

Chinese tjap tjoy (de échte)

Het nadeel van tjap tjoy van de afhaalchinees is dat het vaak veel te ver doorgekookt is en drijft in (te) zoute saus. Daarom hierbij de échte tjap tjoy zoals ik hem leerde maken tijdens een Chinese kookworkshop. Lekkere knapperige groenten met een rijke smaak dankzij de gedroogde shiitake en de subtiele smaak van…


Kip in romige witte wijnsaus

Kip in romige witte wijnsaus

Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee, bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip uit de oven met witte wijnsaus! Super makkelijk (de oven doet namelijk het meeste werk) en heel erg smaakvol. Maak er lekker wat witte rijst of aardappeltjes bij. Mmmm!


Shepherd's pie

Engelse shepherd’s pie

Denk jij bij shepherd’s pie aan heel veel werk? Mis! De voorbereiding is 20 minuten werk en daarna schuif je hem nog 20 minuten de oven in. Yep, zo simpel is het. Deze ovenschotel bestaat uit rundergehakt (of lamsgehakt) met aardappelpuree en als topping Parmezaanse kaas voor een crispy korstje. Officieel wordt…


Indische quiche recept

Indische quiche

Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? Op SmaakMenutie hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken 😉 Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende…