Home Weekmenu WEEKMENU #11

WEEKMENU #11

door SmaakMenutie

Inspiratieloos? Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten? Of een keer zin in iets anders? Speciaal voor jou hebben we 5 heerlijke recepten voor deze week geselecteerd. Je hoeft het alleen nog maar te maken.

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Ovenschotel zalm met teriyakisaus

Mmm deze ovenschotel is super gezond. We kozen voor een mooi stuk zalm en lekker veel verse groenten als paprika en broccoli. De combinatie van zalm met teriyaki en de groenten is heel erg lekker. En het mooie is, je schuift het een minuut of 20 in de oven en hopla, alles is in één keer klaar! Het hoeft niet, maar wij…


Nasi goreng

Nasi goreng (origineel familierecept!)

Toen ik vroeger op de basisschool eens bij een vriendje aan het spelen was vroeg zijn moeder of ik nasi wilde blijven eten. Ik bedacht me geen moment en zei direct ja! Niet wetende dat er zoiets bestond als nasi uit blik. Met doperwten, ieuw. De extra toevoeging was een spiegelei, iets wat voor satésaus moest doorgaan en…


Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Mexicaanse nacho ovenschotel met gehakt

Een gerecht als dit vinden wij heerlijk om in het weekend te eten. Mexicaans comfort food op de vrijdagavond (zie bijvoorbeeld ook bbq pulled chicken nachos of wat dacht je van deze variant nacho’s). Wanneer we een drukke week achter de rug hebben is het fijn om iets binnen een half uurtje op tafel (lees…


Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni met spinazie en ricotta

Cannelloni, wat grote pijpen betekent in het Italiaans, is een pastasoort dat bestaat uit dikke, grote staven die gevuld worden met vlees of vis en groenten. Wij vullen ze met ricotta, spinazie en spekjes en plaatsen ze in passata. De ovenschotel maken we af met wat plakjes mozzarella en vervolgens hoeft ‘ie alleen nog maar…


Chinese kip in zoetzure saus

Kip in Chinese zoetzure saus (een klassieker!)

Wie kent de potten Chicken Tonight niet? Nog steeds zijn ze populair en uiteraard ook heel erg makkelijk om te gebruiken als je weinig tijd hebt. Opwarmen en klaar. Maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. En weet je wat het leuke is? Het is totaal niet moeilijk! Deze klassieker ontbrak nog op de website…