Home <30 minuten Nacho’s met gehakt en kaas

Nacho’s met gehakt en kaas

uit de oven!

door SmaakMenutie
Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Ignacio Anaya

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho. Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zélf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.

Nacho's met gehakt en kaas uit de oven

Nachos met gehakt en kaas uit de oven

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 123 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 jalapeño peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 4 plakjes cheddar cheese
  • 1 tl djintan
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rul het gehakt op middelhoog vuur in een scheut olijfolie tot het gekleurd is. Voeg hier 1 gesnipperde rode ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook aan toe en fruit even mee.
  • Voeg 1 tl djintan, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl zout en een snuf peper toe en meng door het geheel.
  • Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Warm nog even mee terwijl je het geheel goed roert.
  • Bedek een ovenschaal of braadslee met de helft van de tortilla chips. Verdeel de cheddar cheese hierover (plakjes in stukjes scheuren of verse cheddar raspen).
  • Verdeel nu het gehaktmengsel over de chips en kaas en steek de overgebleven chips tussen het gehakt.
  • Maak af met een flinke laag geraspte kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Als het klaar is maak je het geheel af met in ringen gesneden lente-ui, jalapeño peper en de crème fraîche!

Nacho's uit de oven ingrediënten Nacho's maken Nacho's met gehakt Nacho's met gehakt uit de oven Nacho's met kaas

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

24 reacties

Verna 24 juni 2020 - 18:11

Whooo we hebben dit vanavond gegeten, nou hij komt in de top 5 bij ons hoor. Moet zeggen ik heb wel zwarte bonen er in gedaan, en wat heter, je bent Indo of niet. ??

Reply
SmaakMenutie 25 juni 2020 - 10:55

Haha heel goed Verna, zwarte bonen kan heel goed erbij. En lekker die extra pit!

Reply
Cristy 21 oktober 2020 - 18:15

Ik heb Nachos met gehakt en kaas uit de oven gemaakt.
Ze waren er gek op moet het zeker nog een keertje maken haha

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2020 - 09:40

Haha dat horen we graag Cristy, leuk!! 🙂

Reply
Marcel 24 juni 2020 - 19:39

Dit ziet er spannend uit, deze wil ik zeker proberen!
Maar voor de zekerheid….jullie gebruiken voor dit gerecht de hele zak (200 gr) tortilla chips?
En hebben jullie een alternatief voor het geval ik de jalapeño peper niet kan krijgen? Onze Jumbo heeft deze namelijk niet in het assortiment.

En als laatste nog een kleine suggestie voor de ingrediëntenlijst: is het een idee om te vermelden dat jullie belegen kaas hebben gebruikt?….ten minste dat denk ik vanwege de AH boodschappenlijst

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:02

Zeker doen Marcel, leuk!
Wij gebruiken inderdaad niet de hele zak tortilla chips, ligt aan het gewicht van de zak. Wij gebruiken ca. 150 gr.
In plaats van jalapeño kan je ook kiezen voor een ‘gewone’ Spaanse peper hoor. En voor wat betreft de kaas inderdaad de belegen variant, want hoe pittiger hoe beter 🙂 Ik ga het direct aanpassen in de ingrediëntenlijst. Thanks voor de suggestie!

Reply
Cobi Talbert 26 juni 2020 - 04:02

A much liked appetizer dish here in West Texas, El Paso
Bean Dip, layered
1 16 oz can Refried Beans
1 cup Guacamole
1 cup Fresh Salsa (drained)
1 cup Sour Cream
1 cup Cheddar & Jack cheese mixed — shredded
1 4 1/4 oz can black olives, sliced or chopped — drained
1/2 cup Roma Tomatoes, chopped and drained
1/4 cup fresh cilantro — chopped
Tortilla Chips

1. On a serving dish, spread 1 can of refried beans into 1/2″ thick round.
2. Layer 1 cup of guacamole
3. 1 cup drained fresh salsa
4. 1 cup sour cream
5. 1 cup shredded cheese
6. Sprinkle on the olives
7. top with tomatoes
8. and the cilantro.
9. top with some shredded Iceberg lettuce
Serve with Tortilla chips
Serves 12-18

Reply
SmaakMenutie 26 juni 2020 - 10:05

Sounds great! Thanks for sharing this lovely recipe with us 🙂

Reply
Sonja 16 januari 2022 - 17:17

Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.

Reply
Elvire Scheenstra 5 september 2020 - 20:54

Vandaag gegeten. Bij de eerste hap was het al wow. Iedereen was het er over eens. Bij ons geen zakjes kruiden meer. Smaken waren perfect. Ons eerste recept van jullie site, nu de rest uitproberen. Dank jullie wel.

Reply
SmaakMenutie 22 oktober 2020 - 09:41

Heel goed Elvire, heel eenvoudig om het zelf te maken (en zoveel lekkerder!). We zijn benieuwd wat je van onze andere recepten vindt! 🙂

Reply
Monique 3 oktober 2020 - 16:47

Heerlijk recept. Ik heb nog een klein blikje mais en chilibonen toegevoegd.
Heb al eerder een soortgelijk recept gemaakt, maar deze was echt heel goed!

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2020 - 16:08

Oeh lekker ja mais en chilibonen kunnen heel goed erbij! Thanks voor de tip Monique 🙂

Reply
Karla 5 april 2021 - 16:51

Ik heb deze vanmiddag gemaakt. In plaats van pepers heb ik tabasco gebruikt. De smaak was verrukkelijk. Ik vond alleen dat de chips nogal zompig waren. Heb je hier een tip voor?

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:02

Fijn dat je genoten hebt van de nacho’s Karla! De saus was dan net iets te nat, wellicht door de tomaten. Volgende keer eventueel wat droger koken.

Reply
Netty 19 juni 2021 - 14:23

HEEEEEEEEEEErlijk recept!!

Reply
SmaakMenutie 21 juni 2021 - 10:24

Leuk te horen Netty! 🙂

Reply
Trudy 31 oktober 2021 - 19:58

Hoi, is dit de hoeveelheid voor een hoofdgerecht voor 2 personen? Of toch een voorgerecht

Reply
SmaakMenutie 2 november 2021 - 09:52

Ik denk voornamelijk als hoofdgerecht Trudy! Maar je kan het ook als aperitief hapje serveren bij de borrel 🙂

Reply
Sonja 16 januari 2022 - 17:19

Errug lekker recept! Heb van de jumbo de geraspte kaas texmex gebruikt, smaakt er erg goed bij! En in plaats van gewone tortilla chips, de nacho cheese… ook erg lekker erbij.

Reply
Gerlinde 22 januari 2022 - 17:35

Klikt erg goed! Gaan we hier zeker proberen.. Mag ik vragen welke tomaten je hebt gebruikt?

Reply
SmaakMenutie 24 januari 2022 - 10:41

Leuk! Maakt eigenlijk niet heel veel uit, bijvoorbeeld trostomaten of gewoon losse tomaten zijn prima 🙂

Reply
Patricia 11 juli 2022 - 09:01

Hoi ik wilde wat vragen. Ik organiseer een verassingsfeest voor mijn dochter en zou de willen serveren. Denk je dat het te doen is om de nacho’s op 2bakblikken in de oven te maken voor 30 man als tapashapje? Of zou ik dan echt niet genoeg hebben. Zat aan een zak of 6-7 te denken.Kan er moeilijk een inschatting van maken.

Reply
SmaakMenutie 11 juli 2022 - 14:13

Tuurlijk, als hapje of ‘onderdeel van’ heb je daar zeker genoeg aan. Veel plezier alvast!

Reply