Home Borrelhapjes en sausjes De lekkerste nacho’s!

De lekkerste nacho’s!

door SmaakMenutie

Nacho’s Especiales

Nacho’s zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse kok Ignacio Anaya. Vandaar de naam Nacho 🙂 Ze werden geserveerd als ‘Nacho’s Especiales’, dat bestond uit een tortilla, jalapeño en kaas. Je kan natuurlijk een kant-en-klaar zakje kruidenmix kopen, maar wist je dat je makkelijk zèlf kruidenmix kan maken voor je nacho’s? En de tip (!) om te zorgen dat alles lekker bedekt is met kaas is door onder het gehakt cheddar cheese te leggen. Heerlijk, zowel als hoofdgerecht als snack! En om het helemaal af te maken, serveer het lekker met wat (zelfgemaakte) guacamole of pico de gallo.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Nacho's met kaas uit de oven

Nachos

Nacho's zijn een gerecht uit de Texaanse-Mexicaanse keuken en werden in de jaren 40 voor het eerst bereid door de Mexicaanse... Borrelhapjes en sausjes De lekkerste nacho’s! European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.3/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

1 zak tortilla chips
300 gr rundergehakt
1 groene of rode paprika
2 tomaten
2 lente-ui
1 jalapeño peper
4 plakjes cheddar cheese (of verse)
80 gr geraspte kaas
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 1/2 tl djintan (komijn)
1 tl paprikapoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl cayenne peper
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Bakje crème fraîche

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rul het gehakt op middelhoog vuur in een scheut olijfolie tot het gekleurd is. Voeg hier 1 fijngesneden rode ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook aan toe en fruit even mee.
  • Maak ondertussen de kruidenmix door 1 1/2 tl djintan (komijn), 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl cayenne peper, 1/2 tl gedroogde oregano, 1/2 tl zout en 1/2 tl peper te mengen in een kommetje of vijzel. Voeg de kruidenmix toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.
  • Snijd de tomaten en paprika in kleine stukken en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Warm nog even mee terwijl je het geheel goed roert.
  • Bedek een ovenschaal of braadslee met 2/3 van de tortilla chips. Verdeel de cheddar cheese hierover (plakjes in stukjes scheuren of verse cheddar raspen).
  • Verdeel nu het gehaktmengsel over de chips en kaas en steek de overgebleven chips tussen het gehakt.
  • Maak af met een flinke laag geraspte kaas en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Als het klaar is maak je het geheel af met in ringen gesneden lente-ui, jalapeño peper en de crème fraîche!

Nacho's recept

Misschien valt dit ook in de smaak