Home Salades en soepen Mmm lekker pittig en warm! Mosterdsoep

Mmm lekker pittig en warm! Mosterdsoep

door SmaakMenutie

Grove mosterd

Met het koude weer is een soepje op z’n tijd best welkom. Zoals we eerder al deze heerlijke uiensoep maakten, gaan we vandaag voor een mosterdsoep. De gebruikte mosterd is vaak van plaatselijke origine en geeft de soep een heerlijk pittige en warme smaak. Wij maken de soep met mosterd uit Groningen, waar het ook echt een streekproduct is. Maar de Zaanse bijvoorbeeld is ook prima, als je maar voor de grove variant kiest. Deze wordt voornamelijk in Nederland geproduceerd en is voor de soep het lekkerst (vinden wij 😉 ).

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

Nu de winter er aan komt, is een soepje op z'n tijd best welkom. Zoals we eerder al deze heerlijke uiensoep maakten, gaan we... Salades en soepen Mmm lekker pittig en warm! Mosterdsoep European Print dit recept
Personen: 3-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.7/5
( 59 keer gestemd )

Ingrediënten

1 ui
50 gr (room)boter
50 gr bloem
100 ml witte wijn
150 ml kookroom
700 ml water
2 groente bouillonblokjes
4 el grove (Groninger) mosterd
50 gr ontbijtspek of bacon (optioneel)
3 stengels lente-ui

Zo maak je het

  • Snipper 1 ui en fruit deze even aan in een flinke klont (ca. 50 gr) boter.
  • Zet het vuur laag en voeg ongeveer 50 gr bloem toe. Laat dit in enkele minuten gaar worden.
  • Voeg nu gefaseerd 700 ml water toe terwijl je steeds blijft roeren. Dit zorgt voor een mooie gebonden soep straks.
  • Voeg ook 100 ml witte wijn en 150 ml (kook)room toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en verkruimel 2 groente bouillonblokjes in de pan. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Tot slot roer je 4 el grove mosterd (bijvoorbeeld Groninger of Zaanse) door de soep. Zet het vuur wat lager en laat de soep nog 5 minuten zachtjes indikken. Houd je van scherp, voeg dan gerust extra mosterd toe.
  • Bak vlak voor het serveren nog wat ontbijtpek uit en serveer deze samen met wat lente-ui als finishing touch in de soep. Mmmmm!

Mosterdsoep maken

TIP

Liever geen wijn? Dan kan je in plaats daarvan ook wat extra water gebruiken.

Misschien valt dit ook in de smaak

2 reacties

Culpa 18 oktober 2019 - 15:44

Heerlijke soep! Vorige week gemaakt met honing-mosterd. Romig zacht soepje en voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel!!

Reply
SmaakMenutie 19 oktober 2019 - 08:14

Leuk om te horen! Fijn dat de mosterdsoep in de smaak viel 🙂

Reply