Home Bijgerechten Vergeten groenten ovenschotel

Vergeten groenten ovenschotel

door SmaakMenutie
Vergeten groenten ovenschotel

Makkelijk én gezond

Vandaag een ovenschotel met groenten die heerlijk voor dit jaargetij zijn: vergeten groenten! Zoals je vast wel weet zijn dat er heel wat. Wij maken vandaag een combinatie van biet, wortel en knolselderij. Vooral met die laatste waren wij niet heel bekend, tot wij laatst bij FG waren en deze op het menu stond. Een heerlijke groente die wij zeker vaker zullen gaan gebruiken. Doordat we wat suiker strooien over de groenten karameliseren ze lekker in de oven. En je kan ook nog eindeloos variëren als je iets niet lekker vindt: je zou bijvoorbeeld rode ui, paprika of pompoen kunnen toevoegen. En het mooiste is dat het bereiden super simpel is. Lekker serveren met bijvoorbeeld wat aardappeltjes en (stoof)vlees.

Vergeten groenten ovenschotel

Vergeten groenten ovenschotel

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 1 winterpeen
  • 1/2 knolselderij
  • 1/2 citroen(sap)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el balsamico
  • Kristal suiker

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 1 winterpeen, 1 rode biet en een halve knolselderij in vierkante blokjes van circa 1 cm.
  • Meng in een kommetje 3 el olijfolie, 1 el honing, 1 el balsamico en het sap van een halve citroen tot een gladde dressing.
  • Meng de dressing gronding door de gesneden groenten.
  • Plaats het geheel circa 40 minuten in de oven. Schud halverwege de groenten even goed door elkaar. Bestrooi de groenten dan ook met wat suiker zodat het geheel extra karameliseert.

Vergeten groenten receptVergeten groenten ovenschotel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!