Home Salades en soepen Rode koolsalade

Rode koolsalade

door SmaakMenutie
Rode koolsalade

Lekker fris

Wist je dat rode kool een van de oudste koolsoorten is? Behalve dat het een typisch Hollandse groente is, is het ook nog eens heel gezond. Je kan de rode kool in de winter heerlijk stoven meer ook als rauwe groente is ‘ie hartstikke lekker. Daarom vandaag een frisse rode koolsalade met appel, walnoten, geitenkaas en verse munt. Heerlijk als bijgerecht bij een stukje vlees of serveer het bij de barbecue. Ook lekker met toevoeging van rozijnen. Of vervang de geitenkaas door bijvoorbeeld feta.

Rode koolsalade

Rode koolsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 41 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gesneden rode kool
100 g geitenkaas
50 g walnoten
1 appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
1/2 winterpeen
3 el extra vierge olijfolie
1 el balsamico azijn
1 el vloeibare honing
Verse munt

Zo maak je het

  • Neem een ruime mengkom en voeg 200 g gesneden rode kool toe samen een 1/2 geraspte winterpeen. Bestrooi met zout en peper en hussel door elkaar.
  • Voeg ook 100 g verbrokkelde geitenkaas toe, een handje grof gehakte walnoten en 1 in blokjes gesneden appel (bijvoorbeeld Pink Lady).
  • Maak een dressing van 3-4 flinke el extra vierge olijfolie, 1 el balsamico azijn en 1 el vloeibare honing.
  • Meng de dressing grondig door de rodekoolsalade. Voeg tot slot een flinke hand fijn gehakte verse munt toe.

Rode koolsalade ingrediëntenRode koolsalade makenRode koolsaladeRode koolsalade met appel

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Els 25 augustus 2020 - 17:39

Heel erg lekker en maar 200 calorieën,blij met dit recept?

Reply
SmaakMenutie 26 augustus 2020 - 11:31

Leuk om te horen Els! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply