Home Salades en soepen Rode koolsalade met appel en geitenkaas

Rode koolsalade met appel en geitenkaas

door SmaakMenutie

Knapperig

Rode kool is naast dat het een van de oudste koolsoorten is, ook nog eens heel gezond! Van deze knapperige (harde)groente maken we een heerlijke frisse salade met appel en geitenkaas. Daarnaast voegen we er ook nog wortel, rode ui en walnoten aan toe en besprenkelen we het geheel met wat balsamico.

Rode koolsalade met appel en geitenkaas

Rode koolsalade met appel en geitenkaas

Rode kool is naast dat het een van de oudste koolsoorten is, ook nog eens heel gezond! Van deze knapperige (harde)groente maken we een heerlijke... Salades en soepen Rode koolsalade met appel en geitenkaas Nederlands Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

1/4 rode kool
1/2 winterpeen
1/2 rode ui
1 appel (Pink Lady)
50 g geitenkaas
50 g walnoten
Paar blaadjes munt
1 el olijfolie
3 el balsamico azijn
1 tl honing

Zo maak je het

  • Meng in een ruime kom 1 el olijfolie met 3 el balsamico azijn, 1 tl honing en een snuf peper en zout. Meng goed door elkaar tot een mooie dressing.
  • Snijd 1/4 rode kool in kleine stukjes of reepjes. Rasp of snijd tevens een halve kleine winterpeen en snijd 1/2 rode ui in smalle halve ringen. Voeg toe aan de dressing en mix goed door elkaar. Laat even kort intrekken.
  • Snijd ondertussen de appel (al dan niet met schil) in dunnen schijven.
  • Doe de rode kool in het midden van het bord en verkruimel daarboven de geintekaas en walnoten. Plaats ook een paar schijfjes appel op het geheel en maak af met wat takjes munt.
  • PS: Je kan de rode kool gerust een paar uur in de dressing laten staan.

Rode koolsalade recept Rode koolsalade makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Els 25 augustus 2020 - 17:39

Heel erg lekker en maar 200 calorieën,blij met dit recept💋

Reply
SmaakMenutie 26 augustus 2020 - 11:31

Leuk om te horen Els! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply