Home Brunch en lunch Sunday brunch! Toast met zalm en avocado-ei spread

Sunday brunch! Toast met zalm en avocado-ei spread

door SmaakMenutie

Avocado’s

Avocado’s worden steeds populairder. Je hebt tegenwoordig zelfs een avocado restaurant in Amsterdam. De eerste in de wereld. Naast dat deze vrucht heel lekker is, is hij ook heel voedzaam. Daarnaast kan je er ook hele mooie gerechten van maken. Reden genoeg dus om ‘m in je maaltijd te verwerken 🙂

Wij gaan vandaag ook aan de slag met avocado, voor een avocado-ei spread. Heerlijk romig met wat gerookte zalm op toast. Ideaal voor een brunch en super easy! Eet smakelijk.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Recept toast met zalm en avocado-ei spread

Sunday brunch! Toast met zalm en avocado-ei spread

Avocado's worden steeds populairder. Je hebt tegenwoordig zelfs een avocado restaurant in Amsterdam. De eerste in de wereld. Naast... Brunch en lunch Sunday brunch! Toast met zalm en avocado-ei spread European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

4 sneetjes brood
2 eieren
1 avocado
200 gr plakjes gerookte zalmfilets
1/2 komkommer
1/2 rode ui
1 el mayonaise
Snufje knoflookpoeder
4 radijsjes (optioneel)
Handje alfalfa (optioneel)

Zo maak je het

Je kan met deze hoeveelheid ingrediënten 4 broodjes maken!

  • Kook de eitjes hard in 7 minuten en laat ze afkoelen.
  • Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado samen met de twee afgekoelde eitjes. Voeg 1 el mayonaise toe, een snuf knoflookpoeder en wat peper en zout.
  • Toast het brood kort in de oven of broodrooster en bestrijk met het avocado-ei mengsel.
  • Maak met behulp van een dunschiller of kaasschaaf komkommerslierten en verdeel over de sneetjes brood. Voeg ook de plakjes gerookte zalm toe.
  • Maak af met dun gesneden radijsjes en wat alfalfa.

Toast met zalm en avocado-ei spread

Misschien valt dit ook in de smaak