Home Brunch en lunch Toast met zalm op avocado-ei spread

Toast met zalm op avocado-ei spread

door SmaakMenutie

Supergezond

Avocado’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar wist je dat de avocado pas eind jaren ’90 doorbrak in Nederland. Tot die tijd was het een exotische vrucht die vooral in duurdere restaurants als garnering werd gebruikt. Pas sinds 2005 is de avocado echt populair geworden. En inmiddels eten we met z’n allen 40 miljoen kilo per jaar, zo berekende het CBS. Gelukkig geeft dat helemaal niet, want de avocado is supergezond – en volgens vele inmiddels een ‘superfood’ geworden. Sinds 2017 bestaan er zelfs heuse avocado restaurants. Wij maken vandaag een heerlijke avocadospread met ei en zalm op geroosterd brood. Hartstikke gezond dus!

Toast met zalm op avocado-ei spread

Toast met zalm op avocado-ei spread

Avocado's zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de supermarkt. Maar wist je dat de avocado pas eind jaren '90 doorbrak in Nederland. Brunch en lunch Toast met zalm op avocado-ei spread, broodje zalm, lunch, brunch European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
20 g alfalfa
4 sneetjes brood
6 radijsjes (optioneel)
2 eieren
1 avocado
1/2 citroen (sap)
1/2 komkommer
1/2 rode ui
1 el mayonaise
1/2 tl djintan
1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Kook 2 eieren in 6-7 minuten hard en laat ze afkoelen.
  • Schep het vruchtvlees van 1 rijpe avocado in een mengbak en prak met een vork samen met de 2 afgekoelde en gepelde eitjes.
  • Voeg 1-2 el mayonaise toe samen met een 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl zout en een snuf peper en djintan. Voeg niet teveel djintan toe. Je mag het ook achterwege laten als je niet van komijn houdt. 
  • Meng ook een beetje verse citroensap door het geheel. En proef! Voeg naar smaak meer mayonaise, djintan of peper toe.
  • Snijd een paar radijsjes in dunne plakjes en maak wat slierten komkommer met een rasp (of kaasschaaf). Snijd ook een have rode ui in ringen. Toast ondertussen de sneetjes brood. 
  • Besmeer het brood ruim met de avocadospread en beleg vervolgens met gerookte zalm. 
  • Maak af met de radijsjes, komkommerslierten, rode ui en wat alfalfa. Voeg naar smaak peper toe.

Toast met zalm maken Toast met zalm Toast avocadospreadHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Dorien 23 juni 2020 - 19:51

We hebben dit vanavond gegeten en het was weer heerlijk! Zeker met dit warme weer is dit een lichte maaltijd!

Reply
SmaakMenutie 24 juni 2020 - 10:47

Fijn dat de toast in de smaak viel Dorien, leuk om te horen! 🙂

Reply