Home Voor- en tussengerechten Vergeet mozzarella, hier is burrata!

Vergeet mozzarella, hier is burrata!

door SmaakMenutie

Heerlijk met geroosterde tomaten

Burrata is een verse kaas en komt oorspronkelijk de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Natuurlijk lijkt burrata op mozzarella, maar burrata is veel romiger en zachter. Dat komt doordat er in de mozzarella room is gespoten. Zodra je de burrata opensnijdt vloeit de room eruit. Wij doen er nog wat balsamico en olijfolie over en serveren er wat geroosterde tomaatjes en toast bij.

Burrata met geroosterde tomaten

Burrata

Burrata is een verse kaas en komt oorspronkelijk de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Natuurlijk lijkt burrata op mozzarella, maar burrata is veel romiger en... Voor- en tussengerechten Vergeet mozzarella, hier is burrata! European Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.9/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g burrata
100 g cherry tomaten (geel en/of rood)
1/2 stokbrood
2 el balsamico azijn
3 el olijfolie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de cherry tomaten in een ovenschaal of leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Plaats circa 20 minuten in de oven.
  • Het stokbrood kan je grillen in de grillpan, oven of gewoon toasten in de broodrooster. Wij deden het op de grillpan. Bestrijk de stokbrood met olijfolie en smeer in met een stukje knoflook. Grill tot het krokant is.
  • Haal de burrata voorzichtig uit de verpakking zodat deze heel blijft. Plaats op een bord en verdeel de cherry tomaatjes rondom de burrata.
  • Besprenkel riant met (goede) olijfolie en met balsamico azijn. Bestrooi lichtjes met wat grof zeezout. En nu genieten maar! Naar smaak extra balsamico toevoegen. Mmmm!

Burrata tomaten Burrata met tomaten