Home Salades en soepen Homemade! Selderijsalade

Homemade! Selderijsalade

door SmaakMenutie

Veel lekkerder dan kant-en-klaar

Selderijsalade is een van mijn favoriete salades. Lekker op de bank met een wijntje, toastjes en wat smeersels. Je kan het kant-en-klaar in een bakje kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Heerlijk voor bij de borrel of serveer het bij de barbecue!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Selderijsalade maken

Selderijsalade

Selderijsalade is een van mijn favoriete salades. Lekker op de bank met een wijntje, toastjes en wat smeersels. Je kan het kant-en-klaar in een bakje... Salades en soepen Homemade! Selderijsalade European Print dit recept
Personen: 4-8 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.1/5
( 8 keer gestemd )

Ingrediënten

Halve knolselderij
Sap van een halve citroen
5-6 el mayonaise
2 tl mosterd
Peper en zout

Zo maak je het

  • Begin met de dressing. Meng 5-6 el mayonaise (eventueel light mayo) met het sap van een halve citroen en 2 flinke tl (Dijon) mosterd.
  • Schil de knolselderij en rasp de helft van de knolselderij met de grove kant van een rasp tot slierten (julienne).
  • Voeg de geraspte knolselderij toe aan de dressing en meng goed door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak. That's it! Je eigengemaakte selderijsalade!

Selderijsalade recept

Misschien valt dit ook in de smaak