Home Salades en soepen Selderijsalade

Selderijsalade

door SmaakMenutie
Selderijsalade maken

Veel lekkerder

Selderijsalade is een van mijn favoriete salades. Lekker op de bank met een wijntje, toastjes en wat smeersels. Je kan het kant-en-klaar in een bakje kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Heerlijk voor bij de borrel of serveer het bij de barbecue!

Selderijsalade maken

Selderijsalade

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.5/5
( 31 keer gestemd )

Ingrediënten

1/2 knolselderij
1/2 citroen (sap)
6 el mayonaise
2 tl mosterd

Zo maak je het

  • Begin met de dressing. Meng 5-6 el mayonaise (eventueel light mayo) met het sap van een halve citroen en 2 flinke tl (Dijon) mosterd.
  • Schil de knolselderij en rasp de helft van de knolselderij met de grove kant van een rasp tot slierten (julienne).
  • Voeg de geraspte knolselderij toe aan de dressing en meng goed door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak. That's it! Je eigengemaakte selderijsalade!

Selderijsalade makenSelderijsalade recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

3 reacties

Sas 18 september 2020 - 18:01

De mayonaise liever zelf maken. Raspen geeft geen julienne: daarvoor is een mandoline nodig. De smaak wordt fijner door de julienne een minuut in kokend water te leggen. Uitlekken, afkoelen, mengen met de saus.

Reply
Cpeeters 8 maart 2021 - 09:42

Erg lekker.Wel heb ik 3lepels mayonaise en 2lepels volle Griekse joghurt toegevoegd ipv alleen maar mayonaise .En een flinke hand gewelde rozijnen .heb de knolselderij wat minder fijn gesneden voor wat meer bite .Dit is een blijvertje .

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2021 - 10:18

Een paar el Griekse yoghurt kan inderdaad ook goed! Lekker die rozijntjes er doorheen 🙂 Fijn dat de salade in de smaak viel!

Reply