Home Brunch en lunch Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

door SmaakMenutie
Gevulde avocado met tonijnsalade

Gezonde keuze

Oké, dit moet je echt een keer maken. Deze gevulde avocado met tonijn is – naast dat ‘ie heel erg lekker is – ook nog een gezonde keuze. Dus in plaats van tonijnsalade op je brood te smeren, doe je de vulling lekker in een avocado. De avocado zorgt ervoor dat je er een verzadigd gevoel aan overhoudt en de combinatie met de tonijnsalade maakt het tot een fris en romig geheel. En het pepertje geeft het net even wat meer pit. Uiteraard kan je de mayonaise vervangen door een light variant.

Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el mayonaise
  • Paar mini augurken (optioneel)
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Giet 1 blikje tonijn af en meng samen met 1 kleine ragfijn gesneden sjalot en een 1/2 ragfijn gesneden rode peper. Voeg optioneel ook een paar fijngesneden mini augurken toe. 
  • Halveer 2 avocado's en verwijder de pit. Lepel een klein beetje vruchtvlees uit de avocado en meng met de tonijnsalade.
  • Voeg een scheutje citroensap toe aan de tonijn samen met 2 el mayonaise. Voeg ook een snuf zout en peper toe en een handje gesneden bieslook. Meng grondig. Vul de avocado's met de tonijnslade.

Tonijnsalade makenTonijnsaladeGevulde avocado met tonijnsaladeGevulde avocadoAvocado met tonijn

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Anna 22 juli 2023 - 09:43

Weten jullie dat zit gerechtje ook heel lekker is als je de avocado’s fevuld even op de bbq legt?

Reply
Linda 23 juli 2023 - 11:45

Waarschijnlijk een domme vraag, maar hoe eet je dit?
Ik neem aan dat je er niet in bijt, dus gewoon met een vork/lepel uitlepelen?

Reply
SmaakMenutie 24 juli 2023 - 15:10

Klopt, gewoon met een lepel 🙂

Reply
E.W. 29 juli 2023 - 01:40

Hap erin en smul ervan

Reply
Gerda 28 juli 2023 - 14:13

Is heerlijk, gemaakt met meerdere Spaanse tapas.

Reply
Caroline Rogè 7 mei 2024 - 12:00

Merciekes voor jullie goede recepten super lekker!!!!@

Reply