Home Erik's Asia Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

heerlijk romig met een klein beetje pit

door SmaakMenutie
Thaise pompoensoep met kip

Seizoens-soepje

Het recept voor deze heerlijke pompoensoep kwam van mijn beste vriendin (dus alle credits voor haar). Eerder maakten we al de klassieke versie en ook deze keer maakt de pompoen het echt tot een heerlijk seizoens-soepje. En dankzij de kokosmelk, de sereh en het pepertje krijgt het zijn typische Thaise smaak. Dus is het koud buiten of wil je je even in Thailand wanen? Maak ‘m dan vooral! En oja, je kan hem zo spicy maken als je zelf wilt. Onze versie is heerlijk romig met een klein beetje pit.

Thaise pompoensoep met kip

Thaise pompoensoep

Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 64 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels sereh
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 pompoen (circa 1,5 kilo)
  • 1 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 tl sriracha
  • Chilisaus

Zo maak je het

  • Snijd een pompoen van circa 1,5 kilo in grove stukken. Plaats in een ovenschaal of leg op de bakplaat en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Snijd ondertussen 3 tenen knoflook fijn, 1 rode peper in ringetjes en 1 rode paprika in kleine blokjes.
  • Neem een ruime braad- of soeppan en fruit de knoflook en rode peper een minuutje aan in een beetje olie. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze 2 minuutjes al omscheppend mee.
  • Voeg nu ruim 1 liter warm water toe samen met 2 kippenbouillon blokjes. Breng aan de kook en voeg de kipfilet toe. Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 20 minuten gaar pruttelen met de deksel op de pan.
  • Haal de kipfilets uit de bouillon en laat even afkoelen. Trek de kip met 2 vorken uit elkaar zodat je reepjes krijgt (pulled chicken).
  • Voeg ondertussen 1 ruime el vissaus, 1 el sojasaus, 400 ml kokosmelk (1 blikje) en 2 tl sriracha (of hot chilisaus) toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Haal de pompoen uit de oven en doe het vruchtvlees bij de soep. Meng goed door elkaar tot de pompoen helemaal uit elkaar valt.
  • Mix met een staafmixer de soep tot een glad en romig geheel. Doe nu ook de kip weer terug in de pan. Kneus de stengels sereh (achterkant van een mes op de bolle kant slaan) en leg er een knoop in. Voeg toe aan de soep.
  • Voeg nu ook chilisaus (of extra hot chilisaus) toe en proef vooral of de smaak naar wens is.
  • Laat het geheel nu nog een minuut of 20 rustig pruttelen. Overigens kan je het zo met gemak een nachtje laten staan. Eet smakelijk. PS: Vergeet de sereh niet te verwijderen voordat je het opdient.

Thaise pompoensoep recept Thaise pompoensoepThaise pompoensoep met kip Thaise pompoensoep kokoksmelk

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Lea 18 oktober 2023 - 18:02

Staat op mijn lijst om te maken, lijkt me erg lekker. Ik ben niet zo fan van vissaus. Wat raden jullie aan als alternatief of dan maar gewoon weg laten?

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2023 - 11:01

Dan zouden wij het gewoon achterwege laten hoor. Geniet ervan!

Reply
1 2