Home Vlees en kip Scaloppine al limone

Scaloppine al limone

kalfsschnitzel met citroensaus

door SmaakMenutie
Scaloppine al limone

Italiaanse klassieker

Deze malse kalfsschnitzels met citroensaus maak je heel gemakkelijk en met maar weinig ingrediënten. Scaloppine al limone heeft dan ook wel wat weg van een andere Italiaanse klassieker: saltimbocca. Hier passen we dezelfde techniek toe door de kalfsschnitzels lichtjes door de bloem te halen, kort te bakken en vervolgens kort te smoren in witte wijn. Deze keer gebruiken we geen witte wijn maar vers citroensap die zodra hij indikt een romige citroensaus wordt. Een variatie op scaloppine is pollo al marsala, die we onlangs maakten. Hierbij gebruiken we kip in plaats van kalfsvlees en worden de kipschnitzels gesmoord in marsala wijn met champignons. Serveer net als wij met brood, frietjes of deze aardappeltjes met rozemarijn en uiteraard een frisse salade.

Scaloppine al limone

Scaloppine al limone

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.9/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g kalfshaas (of kalfsschnitzel) (4 stuks)
  • 50 g bloem
  • 40 g roomboter
  • 1 citroen
  • Verse bladpeterselie
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  • Snijd de kalfshaas in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dikte (of gebruik kalfsschnitzel). Sla de kalfshaas plat zodat je hele dunne plakjes krijgt.
  • Haal het vlees lichtjes door de bloem.
  • Smelt 40-50 g roomboter in een ruime koekenpan en bak het vlees in 3-4 minuten rondom bruin. Bestrooi zodra je het vlees omdraait met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.
  • Pers 1 grote citroen en schenk het citroensap in de koekenpan. Kook op hoog vuur tot het enigszins is verdampt. Doe het vlees terug in de pan en verwarm nog even mee tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Serveer direct met verse peterselie, de citroensaus, frietjes en bijvoorbeeld frisse little gem salade. Buon appetito!

Scaloppine receptScaloppine makenScaloppine al limoneScaloppine

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!