Home Salades en soepen Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

door SmaakMenutie

Fancy soepje

Dit is een lekker soepje joh. Het klinkt als een ingewikkeld recept met dure ingrediënten, maar niks is minder waar. Iedereen kan deze soep maken en zowel de knolselderij als de forel zijn nou niet bepaald dure producten. De combinatie is heerlijk, zeker met de pit van de mierikswortel. Dus serveer volgende keer eens een ‘fancy’ soepje aan je gasten. Als klein voor- of tussengerechtje of gewoon als een lekkere kom soep met een broodje. Aan de slag!

Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Knolselderijsoep met mierikswortel en forel

Dit is een lekker soepje joh. Het klinkt als een ingewikkeld recept met dure ingrediënten, maar niks is minder waar. Iedereen kan deze soep maken en... Salades en soepen Knolselderijsoep met mierikswortel en forel European Print dit recept
Personen: 4-5 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.5/5
( 2 keer gestemd )

Ingrediënten

125 g gerookte forel
1 knolselderij
1 ui
2 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
4 groente (of kip) bouillonblokjes
125 ml zure room
3 tl mierikswortel
1/2 citroen (sap)
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd de ui in grove stukken en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verwarm olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Zorg dat het niet verkleurd.
  • Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de ui en knoflook en roer door elkaar. Laat enkele minuten mee bakken.
  • Schenk 2,5 liter warm water in de pan en 4 verkruimelde groente bouillonblokjes. Breng aan de kook en zet het vuur direct lager. Laat het geheel ongeveer 45 minuten pruttelen.
  • Meng ondertussen in een kommetje 1 bakje zure room van 125 ml met 2-3 tl mierikswortel en het sap van een halve kleine citroen.  Meer mierikswortel mag natuurlijk altijd.  Meng er ook wat verse bieslook doorheen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Je kan er nu voor kiezen om de soep zo te laten, maar je kan het ook door een zeef halen. Of zelfs deels door een zeef halen. Persoonlijk vind ik het lekkerder als de soep is gezeefd.
  • Schenk de soep in een kommetje en meng er een flinke lepel van de mierikswortel-room doorheen. Voeg er ook wat stukjes gescheurde gerookte forel bij. Voeg naar smaak peper toe. Eet smakelijk!

Knolselderijsoep recept Knolselderijsoep maken

Misschien valt dit ook in de smaak