Variant op gazpacho
Tijdens een familieweekendje maakte de zus van Erik deze heerlijke salmorejo voor ons. Op een van haar (werk)stages in het buitenland maakten Spaanse vrienden dit voor haar en zodoende kreeg ze dit familierecept. En exact dit recept willen we dan ook heel graag met jullie delen. Salmorejo is een variant op gazpacho. De stokbrood in de soep zorgt voor binding en maakt hem lekker stevig. Deze soep is echt heel makkelijk te maken, de blender doet namelijk al het werk. Check het filmpje hieronder maar. Het enige dat je nodig hebt is een goede blender die de soep echt glad maakt zodat er geen stukjes achterblijven. Salmorejo hoor je (ijs)koud te eten, dus heel erg geschikt voor in de zomer. Serveer het als amuse, voorgerecht of gewoon als hoofdgerecht!
4 reacties
Heerlijk recept; al twee keer gemaakt tijdens onze vakantie in Portugal
Er staat 4-6 personen, maar de soep uitgieten in 2 borden?. Hoe dan?
Scherp! Het ligt eraan of je het serveert als amuse, voor- of hoofdgerecht! Maar heb het aangepast om het wat te verduidelijken 🙂
Heerlijk recept, maar Parmaham in Spaanse soep? Neem een mooie jamon de Serrano 💕