6,8K
Kuchen
Quiche! Yes, dat gaan we vandaag maken. Totaal niet moeilijk en deze hartige taart kan zeker gezien worden als een volwaardige maaltijd. De verfranste naam is afgeleid van het Duitse kuchen. Er zijn tal van soorten quiches, waarvan ‘Lorraine‘ de bekendste is. Wij geven de quiche vandaag een Italiaanse twist; we maken hem namelijk met Parmaham en ricotta. Je kan de quiche warm eten, maar hij wordt ook wel afgekoeld opgediend. Bovendien lekker als lunch de volgende dag!
14 reacties
Hoi Tessa, wat leuk om te horen! 🙂 Ja het is een beetje afhankelijk van de oven, soms moet ‘ie ietsje langer totdat de quiche mooi bruin en krokant is!
Beetje jammer dat jullie niet zelf het deeg hebben gemaakt 😉; is zó makkelijk: 2 delen bloem, 1 deel boter en zoveel ijskoud water dat je er een soepel deeg van kunt maken. Eventueel kruiden en zout toevoegen. Natte bodem voorkom ik door de groentevulling goed uit te laten lekken en bodem eerst te bestrooien met paneermeel havenmoutvlokken e/o geraspte kaas. Of de bodem eerst zo’n 10 minuutjes blindbakken
Is inderdaad niet moeilijk Hennie! Zelf maken kan, wij kozen voor kant-en-klaar, nog makkelijker. Maar doe vooral waar je zelf zin in hebt, als de smaak maar goed is. Thanks voor de beschrijving, handig voor onze lezers die het ook zelf willen maken 🙂
Ik vermoed dat het inderdaad door de bladerdeeg komt Paul, ik zal het dan ook als optie verwijderen uit de ingrediënten-lijst. Gelukkig viel-ie alsnog in de smaak!
Bij mij ook een hele natte drap op de bodem. De taart was niet compact maar viel helemaal uit elkaar.
De smaak is wel lekker.
Voor de stevigheid kan je optioneel 2 el bloem toevoegen aan het mengsel. Ik heb dit ook toegevoegd in het recept
Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Els! Ja dat kan hoor 🙂
Hoiii, mag ik vragen wat voor maat quichevorm jullie gebruiken ?
Met vriendelijke groet,
Karin.
Ongeveer 26 cm Karin. Een springvorm kan je overigens ook gebruiken!
Wat voor room kan je nog meer gebruiken, lactose vrij?
Je zou het eventuele achterwege kunnen laten en anders een lactose vrije variant kiezen 🙂
Tim en Erik, wat een lekkere quiche!
We genieten wekelijks van jullie recepten.
Bedankt mannen😘
Kun je dit ook koud opdienen? En mag/hoelang moet ik het opwarmen als het afgekoeld is?
Yes! Zie het intro van dit recept 🙂 Ik zou de quiche een kwartiertje opwarmen ongeveer