Home Hoofdgerechten Turkse pide met spinazie en feta

Turkse pide met spinazie en feta

door SmaakMenutie
Turkse pide met spinazie en feta

Vegetarische variant

Na een tijdje geleden al de klassieke Turkse pide met gehakt (kıymalı pide) te hebben gepubliceerd vonden wij het nu wel eens tijd voor voor een vegetarische variant. We hebben gekozen voor een combinatie van spinazie en feta. En doordat we champignons toevoegen mis je het vlees allerminst. Uiteraard kan je het deeg helemaal zelf maken, maar wij gaan vandaag voor gemak en gebruiken vers pizzadeeg. Net zo luchtig en krokant en bovendien zet je deze ovale Turkse ‘broodjes’ hierdoor al in iets meer dan een half uurtje op tafel. Met onderstaande hoeveelheid ingrediënten maak je twee goed belegde pides.

Turkse pide met spinazie en feta

Turkse pide met spinazie en feta

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.3/5
( 9 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g spinazie
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g feta
  • 50 g gegrilde paprikareepjes
  • 2 rollen vers pizzadeeg
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 1 tl chilivlokken (of pul biber)
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 250 g kastanjechampignons in smalle plakjes en snijd 1 sjalot en 2-3 tenen knoflook fijn.
  • Verhit olie in een ruime pan of wok en bak de champignons al omscheppend op hoog vuur rondom gaar en bruin. Als het afgegeven vocht grotendeels is verdampt voeg dan de fijngesneden sjalot en knoflook toe.
  • Meng in etappes 400 g verse bladspinazie door het geheel tot deze is geslonken. Laat het geheel goed uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht met de bolle kant van een lepel uit het spinaziemengsel.
  • Voeg circa 50 g uitgelekte geroosterde paprikareepjes toe samen met 200 g verkruimelde feta.
  • Breng op smaak met 1 tl gemalen chilivlokken, 1 kleine tl gemalen komijnzaad en een snuf zout en peper. Voeg naar smaak extra kruiden toe.
  • Rol het verse pizzadeeg uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Snijd het in de gewenste ovale ‘kano’ vorm.
  • Vul met een laagje van het spinaziemengsel en vouw de randen dicht. Bestrijk de randen met wat eigeel en plaats ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Pide receptPide vullingTurkse pide beleggenPide makenTurkse pide met spinazieTurkse pide met spinazie en fetaPide

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Manon 4 januari 2024 - 13:03

Kun je dit ook de dag van te voren afbakken en later opwarmen?

Reply
SmaakMenutie 5 januari 2024 - 10:39

Theoretisch zou het kunnen, maar geniet niet de voorkeur. Vers is het allerlekkerst!

Reply