Lazy sunday
Vandaag een heerlijke soep die vast erg goed zal smaken met herfstachtig weer. Deze zelfgemaakte pompoensoep is zo lekker dat hij regelmatig bij ons in de keuken staat te pruttelen (ideaal voor een ‘lazy sunday’). En ook onze (vegetarische) gasten weten ‘m goed te waarderen. Wist je trouwens dat je een pompoen heel eenvoudig kan schillen met een goede dunschiller? De zaadjes lepel je er eenvoudig uit en met een scherp mes snijd je blokjes van het vruchtvlees. Binnen enkele minuten heb je zo de pompoen geschild en gesneden. De zaadjes van de pompoen kan je overigens ook gebruiken. Deze zitten boordevol vitaminen en onverzadigde vetzuren. De smaak van pompoensoep helemaal te pakken? Maak dan ook eens onze variatie op de klassieke versie: pittige Thaise pompoensoep met kip!
7 reacties
Waarom moet de pompoen eerst geschild worden? Zorgt voor extra vezels, kleur en smaak!!!
Na garing is de schil superzacht en kan zo mee gepureerd worden.