Uit Philadelphia
Zoals de naam je misschien al doet vermoeden komt de Philly cheese steak sandwich uit de stad Philadelphia.
Het precieze ontstaan blijft een beetje mysterieus, maar volgens de overlevering begon het ooit met een hotdogkraam waar rundvlees op de bakplaat belandde. Wat zeker is: het is uitgegroeid tot een van de bekendste broodjes van de Amerikaanse oostkust. Inmiddels bestaan er talloze varianten, maar de basis blijft hetzelfde: dun gesneden rundvlees, ui en gesmolten kaas op een vers (geroosterd) broodje.
Reepjes entrecôte
Voor onze versie gebruiken we entrecôte, in reepjes gesneden en kort gegrild zodat het vlees mals blijft. Ribeye is ook een prima alternatief als je nét wat meer vet en smaak wil.
Daarbij komen gekarameliseerde uien en gebakken paprika. Simpel, maar onmisbaar voor dat zoetige accent dat zo goed samengaat met het vlees. En natuurlijk, die andere smaakmaker van het geheel, gesmolten Gruyère. De volle, beetje nootachtige smaak van deze kaas past er perfect bij.
Sriracha-mayo erbij?
Wat dit broodje helemaal afmaakt is een beetje pit. Meng drie eetlepels mayonaise met een theelepel sriracha en je hebt een sausje die perfect past. Je kunt het natuurlijk ook milder houden met gewone mayonaise, maar dat pitje is echt wel een aanrader. Serveer de saus ernaast of smeer ‘m direct op het broodje.
Voor liefhebbers van broodjes vlees
Deze Philly cheese steak is het soort broodje waar de liefhebber gek op is. Perfect voor in het weekend of gewoon als he zin heb in een stevige lunch. Ben je gek op dit soort broodjes? Dan is ons broodje warme beenham zeker het proberen waard.
Of wat dacht je van de Sloppy Joe – net zo smeuïg Amerikaans comfort food. Zin in iets met een Aziatisch tintje? Probeer dan het Indisch broodje kipsaté, minstens zo verslavend lekker. Kortom, keuze genoeg!