Home Brunch en lunch Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

door SmaakMenutie

Philadelphia

Zoals de naam al doet verraden komt de Philly cheese steak uit Philadelphia. Hoe het exact is ontstaan is niet helemaal duidelijk en er zijn inmiddels legio versies. Wij maken degene die het meest in de buurt komt. Een heerlijk broodje vlees met gekarameliseerde ui en gesmolten kaas. Typisch Amerikaanse comfort food. Mmmm! Gek op broodjes vlees? Check dan ook eens dit broodje warme beenham of deze sloppy joe of wat dacht je van dit waanzinnig lekkere Indisch broodje kipsaté!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Philly cheese steak sandwich

Philly cheese steak sandwich

Zoals de naam al doet verraden komt de Philly cheese steak uit Philadelphia. Hoe het exact is ontstaan is niet helemaal duidelijk en er zijn... Brunch en lunch Philly cheese steak sandwich European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.8/5
( 4 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g entrecote of rib-eye
100 g Gruyère kaas
1 grote ui
1 groene paprika
2 sneden vers brood
1 el roomboter
3 el mayonaise
1 tl sriracha (optioneel)

Zo maak je het

  • Snijd circa 200 gr entrecote of rib-eye in dunne reepjes.
  • Snijd tevens 1 grote ui in halve ringen en 1 groene paprika in smalle reepjes.
  • Rasp ook alvast de Gruyère kaas of maak plakjes met een kaasschaaf.
  • Neem een koekenpan en verhit een klontje boter of (olijf)olie. Zet het vuur op matige stand en stoof de ui en paprika tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Doe wat extra boter of olie in de pan en bak de entrecote reepjes rondom bruin in maximaal 2-3 minuten. Bestrooi terwijl ze bakken met zout en peper.
  • Doe de ui en paprikareepjes terug in de pan bij het vlees en bak rondom nog 2-3 minuutjes aan op matig vuur.
  • Besmeer 2 broodjes of boterhammen met roomboter aan zowel de onder- als bovenkant. Beleg één kant met de plakjes Gruyère kaas en verdeel daarover de entrecotereepjes.
  • Plaats de boterhammen in de pan en grill/bak tot de onderkant mooi bruin geroosterd is.
  • Serveer met pittige sriracha-mayonaise: meng hiervoor 3 el mayonaise met 1 tl sriracha. Je kan natuurlijk ook gewone mayonaise gebruiken. Eet smakelijk!

Philly cheese steak sandwich recept Philly cheese steak Philly cheese steak maken

Misschien valt dit ook in de smaak