Steak tartaar

met frietjes of toast!

door SmaakMenutie
Steak tartaar

Voorgerecht of lunch

Hoewel steak tartaar vaak wordt gemaakt tijdens de feestdagen is het ook een heerlijk lunchgerecht. Als voorgerecht gebruiken wij circa 75 gram vlees per persoon, maar als volwaardig lunchgerecht gebruik je ongeveer de dubbele hoeveelheid. Steak tartaar is fijngesneden rundvlees (biefstuk of ossenhaas) en wordt op smaak gebracht met mosterd en worcestersaus. Daarnaast voegen we fijngehakte augurkjes en peterselie toe. Wij maakten al eerder tonijntartaar en zijn vegetarische broertje: ‘steak’ tartare van tomaat. Minstens zo lekker, en leuk als je eens wilt variëren! Serveer met kappertjes (optioneel), eidooier en, zoals het hoort, wat frietjes en/of toast.

Steak tartaar

Steak tartaar

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 63 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g kogelbiefstuk
  • 4 eieren
  • 1 sjalot
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl Dijon mosterd
  • 1 tl worcestersaus
  • Verse platte peterselie
  • Mini augurkjes
  • Kappertjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Meng 2 eidooiers samen met 2 tl scherpe mosterd en een scheutje worcestersaus met een garde. 
  • Voeg langzaam schenkend circa 3 el extra vierge olijfolie toe en meng tot een gladde emulsie.
  • Snijd 1 kleine sjalot, een paar mini augurken en een handje peterselie ragfijn en meng door het geheel.
  • Snijd 150 g kogelbiefstuk (of ossenhaas) in hele kleine stukjes. Bestrooi licht met peper en zout en voeg de saus stapsgewijs al mengend toe tot het geheel mooi gebonden is.
  • Verdeel de steak tartare door middel van een kookring over twee borden. Maak af met een eidooier of een gepocheerd eitje en wat kappertjes. Serveer met extra mosterd en toast.

Steak tartaar receptSteak tartaar makenSteak tartaarSteak tartare

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

7 reacties

Christel 26 december 2020 - 21:23

Het was top!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:17

Leuk om te horen Christel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply
Marcel 20 december 2022 - 10:27

Hoi eet je dit met rauwe biefstuk ?

Reply
SmaakMenutie 20 december 2022 - 10:41

Jazeker, dat is steak tartare 🙂

Reply
Bianca 23 mei 2023 - 16:31

Ik heb gehoord dat je dit ook goed kan maken met ezeltjesvlees of te wel tri-tip. Hebben jullie daar ervaring mee? is wel heel mager vlees toch, en heb ik nog in de vriezer. Van proberen kan je leren, maar vragen is meer weten. Thx.

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 13:34

Oei, daar hebben we geen ervaring mee! Dus dat wordt dan proberen 😉 We zijn benieuwd!

Reply
Anneke 22 februari 2024 - 15:08

Zo lekker. Bedankt smaakmenute voor
Dit heerlijke top recept.

Reply