Voorgerecht of lunch
Hoewel steak tartaar vaak wordt gemaakt tijdens de feestdagen is het ook een heerlijk lunchgerecht. Als voorgerecht gebruiken wij circa 75 gram vlees per persoon, maar als volwaardig lunchgerecht gebruik je ongeveer de dubbele hoeveelheid. Steak tartaar is fijngesneden rundvlees (biefstuk of ossenhaas) en wordt op smaak gebracht met mosterd en worcestersaus. Daarnaast voegen we fijngehakte augurkjes en peterselie toe. Wij maakten al eerder tonijntartaar en zijn vegetarische broertje: ‘steak’ tartare van tomaat. Minstens zo lekker, en leuk als je eens wilt variëren! Serveer met kappertjes (optioneel), eidooier en, zoals het hoort, wat frietjes en/of toast.
7 reacties
Het was top!
Leuk om te horen Christel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂
Hoi eet je dit met rauwe biefstuk ?
Jazeker, dat is steak tartare 🙂
Ik heb gehoord dat je dit ook goed kan maken met ezeltjesvlees of te wel tri-tip. Hebben jullie daar ervaring mee? is wel heel mager vlees toch, en heb ik nog in de vriezer. Van proberen kan je leren, maar vragen is meer weten. Thx.
Oei, daar hebben we geen ervaring mee! Dus dat wordt dan proberen 😉 We zijn benieuwd!
Zo lekker. Bedankt smaakmenute voor
Dit heerlijke top recept.