Home Voor- en tussengerechten De beste steak tartare! (Video)

De beste steak tartare! (Video)

door SmaakMenutie

Tartaria

Een voorgerecht wat veelal wordt gemaakt tijdens de feestdagen is steak tartare. Maar ook op andere momenten is dit een heerlijk hapje om de avond mee te beginnen. In Amsterdam heb je tegenwoordig ook een heuse tartaria, het eerste tartaarrestaurant van Nederland. Al met al, de tartare is hot! Wij maakten al eerder de tonijntartaar en zijn vegetarische broertje: de ‘steak tartare’ van tomaat. Minstens zo lekker, en leuk als je eens wil variëren! Serveer er, zoals het hoort, lekker wat frietjes bij.

Steak tartare

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

150 gr kogelbiefstuk of ossenhaas (75-100 per persoon als voorgerecht)
2 eierdooiers
2 tl scherpe mosterd
1 tl worcestersaus
1/2 sjalot
Handje verse platte peterselie
Paar mini augurkjes (cornichons)
Paar kappertjes (optioneel)
2 kwarteleitjes (optioneel)

Zo maak je het

  • Begin met de saus. Doe 2 eierdooiers (het eigeel) in een kommetje en meng met 2 tl scherpe mosterd en 1 tl worcestersaus. Voeg nu steeds een scheutje olijfolie toe (totaal ongeveer 4-5 tl) en klop met een garde tot een gladde emulsie.
  • Snijd een halve sjalot, een paar mini augurkjes en een handje peterselie ragfijn en meng deze door de saus.
  • Nu de biefstuk. Zorg dat de biefstuk goed koud is. Eventueel kan je het even in de vriezer leggen voor je het gaat snijden. Snijd blokjes van ca. 0,5 cm.
  • Doe de saus bij de biefstuk en meng alles grondig door elkaar. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  • Gebruik een kookring om de steak tartare gelijkmatig te verdelen.
  • Pocheer (zie hier hoe je dat doet), kook of bak een kwarteleitje en plaats deze op de steak tartare.
  • Maak af met wat verse peterselie, kappertjes, verse peper en een beetje mosterd!

Steak tartare recept Steak tartaar steak tartare

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Christel 26 december 2020 - 21:23

Het was top!

Reply
SmaakMenutie 27 december 2020 - 12:17

Leuk om te horen Christel, fijn dat ons recept in de smaak viel! 🙂

Reply