Home Pasta Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

pasta in een pittige tomatensaus

door SmaakMenutie

Boos

Je begrijpt het al, penne all’arrabbiata dankt zijn naam aan de pepertjes die in de saus zijn verwerkt. ‘Arrabbiata’ betekent in het Italiaans dan ook zo iets als boos of kwaad. Een boze pastasaus dus. Overigens is onze variant vrij mild, dus wees gerust, dit kan kan je makkelijk eten. Maar gebruik vooral meer pepers als je wel van spicy houdt!

Penne all'arrabbiata

Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 69 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 200 g chorizo
  • 180 g penne (of andere pasta)
  • 100 ml witte wijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers (of meer)
  • 1 ui
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snijd de chorizo in hapklare stukjes en bak aan op laag tot matig vuur (zonder olie).
  • Snijd ondertussen 1 (kleine) ui, 2 tenen knoflook en 2 rode pepers fijn en fruit deze een paar minuten mee met de chorizo.
  • Voeg nu 1 el tomatenpuree toe en roer door het geheel. Laat 3 minuten op matig vuur mee bakken. Blus af met 100 ml witte wijn.
  • Kook ondertussen in een ruime pan het water voor de penne.
  • Voeg 1 blik van 400 g tomatenblokjes toe, 1 tl gedroogde tijm en een flinke snuf peper en zout. Roer het geheel door elkaar en laat pruttelen terwijl de penne al dente gaar kookt (10 minuten).
  • Voeg de penne toe aan de saus en roer nog even goed door elkaar. Serveer met verse Parmezaanse kaas en eventueel een frisse salade. Buon appetito!

Penne all'arrabbiata ingrediënten Penne all'Arrabbiata recept Arrabbiata pastasaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

22 reacties

Petra 17 september 2023 - 09:44

Zou ik zeker eens willen maken, want heb een plant vol rode pepers, maar kan ik de chorizo door iets vervangen, is niet echt ons ding ?
Alvast mijn dank.

Reply
SmaakMenutie 18 september 2023 - 10:06

Chorizo zou ik dan vervangen door een andere pittige worst, want het is wel echt een smaakmaker. Geniet ervan!

Reply
Piet 17 februari 2023 - 14:00

Ziet er goed uit! 1 puntje van kritiek als ik de foto zie. Nederlanders zijn van de saus maar er mag echt minder saus bij. Het moet net genoeg zijn. De penne mogen niet zwemme 😃

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2023 - 15:06

Hi Piet, thanks! Voor wat minder saus laat je ‘m wat meer inkoken. Overigens valt het hier mee hoor 😉

Reply
Cindy 12 juli 2021 - 11:14

Ik mis de chorizo bij de ingrediënten, hoeveel gebruik je?

Reply
SmaakMenutie 12 juli 2021 - 11:23

200 gram! 🙂

Reply
Rita 12 juli 2021 - 11:02

Hoeveel chorizo gaat erdoor?
Staat niet bij de benodigdheden😊

Reply
SmaakMenutie 12 juli 2021 - 11:23

Sorry Rita, was even weggevallen maar er moet 200 g chorizo in 🙂

Reply
1 2