Home Borrelhapjes en sausjes Easy! Basilicumboter

Easy! Basilicumboter

door SmaakMenutie

Uiteten

Als wij uiteten gaan, nemen we vaak wat brood om mee te beginnen. Heerlijk warm en krokant brood. En als smeersel wordt er dan vaak basilicumboter bij geserveerd. Dit vinden wij altijd zo lekker, dat we het nu maar een keer zelf gemaakt hebben. En guess what: het is nog makkelijk ook!

Onlangs maakten wij ook deze heerlijke kruidenboter. Net zo lekker smeerbaar 🙂

Basilicumboter

Basilicumboter

Als wij uiteten gaan, nemen we vaak wat brood om mee te beginnen. Heerlijk warm en krokant brood. En als smeersel wordt er dan vaak basilicumboter... Borrelhapjes en sausjes Easy! Basilicumboter European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 5.0/5
( 1 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g (smeerbare) roomboter ongezouten
1/2 plantje basilicum
1/2 citroen (sap)
1 teen knoflook
Zeezout (grof)

Zo maak je het

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Of nog makkelijker, gebruik smeerbare roomboter.
  • Scheur flink wat basilicum blaadjes in stukjes. Voor 100 gram heb je ruim een half plantje nodig.
  • Vijzel de basilicum helemaal fijn tot je een groene massa hebt.
  • Voeg 1 à 2 teentjes knoflook toe en vijzel die ook tot moes.
  • Doe de roomboter in een kommetje en voeg basilicum en knoflookmengsel toe. Meng grondig door elkaar met een lepel samen met het sap van een half citroentje.
  • Voeg vervolgens wat grof zeezout toe. Proef vooral en voeg naar smaak meer zout toe. That's it!

Basilicumboter recept

Misschien valt dit ook in de smaak