Home Borrelhapjes en sausjes Basilicumboter

Basilicumboter

heerlijk als smeersel op krokant (stok)brood

door SmaakMenutie
Basilicumboter

Easy!

Als wij uiteten gaan, nemen we vaak wat brood om mee te beginnen. Heerlijk warm en krokant brood. En als smeersel wordt er dan vaak basilicumboter bij geserveerd. Dit vinden wij altijd zo lekker, dat we het nu maar een keer zelf gemaakt hebben. En guess what: het is nog makkelijk ook!

Basilicumboter

Basilicumboter

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 5 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 100 g (smeerbare) roomboter ongezouten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 plantje basilicum
  • 1/2 citroen (sap)
  • Zeezout (grof)

Zo maak je het

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Of nog makkelijker, gebruik smeerbare roomboter.
  • Scheur flink wat basilicum blaadjes in stukjes. Voor 100 g heb je ruim een half plantje nodig.
  • Vijzel de basilicum helemaal fijn tot je een groene massa hebt.
  • Voeg 1 à 2 teentjes knoflook toe en vijzel die ook tot moes.
  • Doe de roomboter in een kommetje en voeg basilicum en knoflookmengsel toe. Meng grondig door elkaar met een lepel samen met het sap van een half citroentje.
  • Voeg vervolgens wat grof zeezout toe. Proef vooral en voeg naar smaak meer zout toe. That's it!

BasilicumboterBasilicumboter recept

TIP

Onlangs maakten wij ook deze heerlijke kruidenboter. Net zo lekker smeerbaar 🙂

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!