Home Pasta Pasta carbonara met zeespaghetti

Pasta carbonara met zeespaghetti

door SmaakMenutie
Pasta carbonara met zeespaghetti

Superfood? Super goed.

Wist jij dat zeewier en zeekraal een ‘superfood’ is? Wij niet om eerlijk te zijn. We vinden het vooral heel erg lekker. Vooral door de risotto is het echt een heerlijke toevoeging. In Japan wisten ze dat trouwens al lang. Daar wordt zeewier al sinds mensenheugenis gebruikt in de keuken. En jij hebt het ook al vaak gegeten waarschijnlijk. Als je van sushi houdt tenminste. Nori is namelijk ook een zeewier. Net als wakame. Die gebruikt wordt voor de misosoep. Of bijvoorbeeld in een wakamesalade. Ook in Europa wint de zeegroente steeds meer aan populariteit. Niet alleen omdat het rijk is aan calcium en vitamine B12, maar ook omdat het een perfecte vleesvervanger kan zijn. Probeer maar eens dillisk (ook wel dulse genoemd). Als je dat opbakt dan smaakt het naar uitgebakken spek (echt waar). Niet voor niets wordt zeewier steeds vaker de eiwitbron van de toekomst genoemd. Daarnaast zijn zeewieren een hele duurzame voedingsbron. Ze groeien namelijk in de zee en kunnen wel meters lang worden. Dat scheelt dus veel landbouwgrond (en CO2 uitstoot). En, niet geheel onbelangrijk, de smaak. Elke zeewier heeft zijn eigen smaakprofiel waardoor je eindeloos kan variëren. Het kan je maaltijd verrijken als bijgerecht, smaakmaker of zelfs als zoutvervanger.

Zeespaghetti

Van G&W Gezondheidswinkel kregen wij het hele assortiment van zeewierproducten toegestuurd. Voor dit gerecht kozen we voor de zeespaghetti met tagliatelle als pasta, geïnspireerd op een recept uit het ‘koken met zeewier en zilte groente kookboek’ van Toine Wilke. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor penne. En eet je liever geen vlees, vervang dan de spekjes door dillisk. Toch niet genoeg zilte smaak? Voeg dan wat extra it’s Amazing Nori chef zeewiermix toe.

Pasta carbonara met zeespaghetti

Pasta carbonara met zeespaghetti

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.7/5
( 17 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g tagliatelle (of andere pasta)
  • 125 g gerookte spekjes
  • 20 g it's Amazing Zee Spaghetti
  • 50 g Parmezaanse kaas (of pecorino)
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot (of ui)
  • 1 scheutje witte wijn

Optioneel

Zo maak je het

  • Neem 20 g zeespaghetti en kook deze 20 minuten in een laagje water. Giet af en laat rustig even afkoelen.
  • Bak ondertussen 125 g spekreepjes in een klein laagje olie aan. Kook tevens 160 g tagliatelle (of andere pasta) in 10 tot 12 minuten beetgaar.
  • Snipper 1 sjalot of ui en snijd 1 teentje knoflook fijn. Voeg deze toe bij de spekjes en bak een minuutje mee.
  • Voeg tevens een flinke scheut witte wijn toe en laat deze even mee sudderen (met deksel) tot de tagliatelle klaar is.
  • Kluts ondertussen 2 eieren los in een kommetje en roer hier 40 g pecorino of Parmezaanse kaas doorheen.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pan samen met de zeespaghetti. Goed roeren en voeg eventueel nog een scheutje wijn of kookvocht toe als het geheel wat droog is geworden.
  • Voeg nu de geklutste eieren toe en blijf constant roeren. Dit is belangrijk want anders krijg je een roerei. Voeg de rest van de kaas ook toe en blijf goed roeren.
  • Naar smaak kan je wat peper en zout toevoegen of 2 tl zeewiermix. Niet teveel, want de spekjes zijn al vrij zout van zichzelf.
  • Verdeel de pasta over twee borden, bestrooi met wat extra kaas en serveer met een lekkere simpele frisse salade.

Pasta carbonara ingrediëntenPasta carbonara zeespaghettiPasta carbonara met zeespaghetti Pasta zeegroente Pasta zeewierYour greatest wealth is health! Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met G&W GezondheidsWinkel. Naast zeespaghetti heeft G&W een groot assortiment aan it's Amazing zeewier producten in de webshop of in een van de ruim 100 vestigingen in Nederland. Met meer dan 25 jaar gespecialiseerde ervaring in gezond zijn én blijven is G&W een expert op het gebied van gezonde voeding, vitaminen en mineralen, sportvoeding, afslanken en natuurlijke cosmetica.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!