Home Hoofdgerechten Ovenschotel kip met groenten en aardappeltjes

Ovenschotel kip met groenten en aardappeltjes

in frisse mayo-yoghurtsaus

door SmaakMenutie
Ovenschotel kip met groenten en aardappeltjes

De oven doet het meeste werk

Deze ovenschotel met kip, worteltjes, champignons en aardappeltjes in een frisse mayo-yoghurtsaus is heerlijk en bovendien gemakkelijk te maken. En als je onze ovenschotel kip pesto met worteltjes lekker vond, dan valt deze ook zeer zeker in de smaak. Ideaal voor een doordeweekse avond als je weinig inspiratie hebt om te koken. De voorbereiding vergt maar tien minuten tijd en de oven doet de rest van het werk.

Ovenschotel kip met groenten en aardappeltjes

Ovenschotel kip met groenten en aardappeltjes

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 139 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 200 g voorgegaarde aardappelpartjes (of schijfjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 el kwark (of yoghurt)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden.
  • Snijd 250 g kastanjechampignons in vieren, 200 g geschrapte worteltjes in kleine ringen, 1 rode ui in grove stukken en 400 g kipfilet in hapklare stukken. Doe alles in een ruime kom samen met 200 g voorgegaarde aardappelpartjes.
  • Bestrooi het geheel rondom riant met zout en peper en 1-2 tl paprikapoeder en een kleine tl cayennepeper.
  • Meng in een kommetje 3 el kwark (of yoghurt) samen met 3 el mayonaise, 2 el olijfolie, 1 tl gedroogde basilicum en 2-3 geperste tenen knoflook tot een marinade. 
  • Meng de marinade grondig door de gesneden groenten en kip en doe het geheel in een ruime oven- of braadschaal.
  • Plaats het geheel nu circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege één of twee keer. De uiteindelijke oventijd is afhankelijk van zowel je oven als ovenschaal. Serveer direct.

Ovenschotel makenMayo-yoghurtdressing en kruidenmengselOvenschotel kip makenovenschotel kip aardappel groentenOvenschotel kip met groenten en aardappeltjesHerfst ovenschotelovenschotel met kip en aardappelen

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

14 reacties

Liesbeth 16 februari 2022 - 15:45

Het was werkelijk verrukkelijk!!
Zou je ook nog wat franse mosterd kunnen toevoegen?

Reply
SmaakMenutie 17 februari 2022 - 09:51

Leuk om te horen Liesbeth, fijn dat je ervan genoten hebt! Je zou zeker nog wat Franse mosterd toe kunnen voegen voor wat extra pit, lekker 🙂

Reply
Birgit 31 maart 2022 - 13:41

Ik twijfelde om het te maken. Mayonaise en dan in de oven? Maar het was heerlijk. Heb de mosterd uit de tip van hierboven ook toegevoegd. Deze komt vaker op tafel!

Reply
Astrid 31 januari 2023 - 16:21

Vraag me af of er ook iets is ter vervanging van de champignons?

Reply
SmaakMenutie 31 januari 2023 - 16:27

Zou dan kiezen voor een andere harde groente als paprika of courgette!

Reply
Astrid 3 februari 2023 - 09:49

Heb er courgette in gedaan….was superlekker. Ga denk ik alleen kipdijfilet gebruiken ipv kipfilet….die vond ik beetje droog. Dit komt vaker op tafel.

Reply
Els 2 maart 2023 - 19:18

We hebben het net gegeten en het smaakte heerlijk. Makkelijk te maken ook. Dit is een blijvertje

Reply
Bernadette 9 februari 2023 - 10:58

Lijkt me heerlijk om te makes maar twijfel wel of je niet beter de kipstukjes vooraf kunt garen?
Ben bang dat de kip anders niet voldoende gear zijn?

Reply
SmaakMenutie 9 februari 2023 - 11:00

Nee hoor, je hoeft ze niet voor te garen. Snijd desnoods als je daar bang voor bent de kip wat kleiner!

Reply
Marlene Jongeleen 19 juli 2023 - 09:02

Ontzettend lekker! Heb drumsticks gebruikt en deze een nacht in de kruiden met olie gemarineerd

Reply
Willeke 28 oktober 2023 - 13:31

Alsik dit wil invriezen, kan ik dit dan beter voor of na de oven doen. Of helemaal niet 😊

Reply
SmaakMenutie 31 oktober 2023 - 14:45

Zouden wij niet doen Willeke, dan wordt het droog. Het lekkerste is vers maken 🙂

Reply
Liesbeth 12 maart 2024 - 19:32

Er blijft nogal wat vocht over in het gerecht. Wat kan ik daaraan doen of de oorzaak. De smaak is verrukkelijk!

Reply
SmaakMenutie 14 maart 2024 - 11:53

Het kan nog wel eens te maken hebben met de kwark (een magere variant zorgt voor meer vocht) en anders zou je een ovenschaal met dunnere wand kunnen gebruiken. Als de smaak maar goed is! 🙂

Reply